Nikosian kahdet kasvot

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Ennakkoon varattavia retkiä on useimmissa lomakohteissamme. Oman lomakohteesi ennakkoon varattavat retket löydät Minun lomani -sivulta. Minun lomani -sivulta näet myös retkien opastuskielet. Kirjaudu sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle! « Näytä kaikki retket Koko päivä | Historia & Kulttuuri

Vastakohtaisuuksien pääkaupunki

Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Nikosian kahdet kasvot – kyproksenkreikkalainen ja miehitetty kyproksenturkkilainen puoli.

Jaettu pääkaupunki Nikosia, jonka historiallista keskustaa ympäröi venetsialainen kaupunginmuuri, on ollut pääkaupunki 900-luvulta lähtien.

Retki alkaa kaupungin kyproksenkreikkalaisella puolella. Pysähdymme kaupunginmuurin luona ja kävelemme pieniä, kiemurtelevia katuja kohti arkkipiispan palatsia ja freskoistaan tunnettua Johanneksen katedraalia, joka on peräisin 1600-luvulta.

Kävelykierros jatkuu halki vanhan Laiki Yitonian kaupunginosan, jonka sanotaan aikoinaan olleen kaupungin huvialue. Kaupunginosaa on restauroitu huolella ja siellä on viehättäviä kävelykatuja ja paljon ravintoloita.

Ylitämme yhdessä check-pointin ja tutustumme miehitettyyn kyproksenturkkilaiseen puoleen, jossa aika tuntuu melkein pysähtyneen miehitysvuoteen 1974. Kujilla törmäämme mausteisiin tuoksuihin ja monenkirjavaan ihmisvilinään, erityisesti turkkilaisessa basaarissa. Kauniista Ayia Sofian katedraalista valkoisine seinineen ja korkeine torneineen on tehty moskeija jo noin 400 vuotta sitten. Nyt sitä käytetään ahkerasti muslimien rukouspaikkana.

Sinulla on aikaa kierrellä myös omin päin kummassakin kaupunginosassa, tehdä ostoksia ja/tai syödä hyvä lounas. Halukkaat voivat käydä myös Levantin kaupunginmuseossa yhdessä oppaan kanssa. Museossa on mm. kansanpukuja, käyttöesineitä, valokuvia, painotuotteita, kirjoja ja jopa antiikinaikaisia löytöjä, jotka kertovat kaupungin arjesta ja Nikosian kehittymisestä usean tuhannen vuoden aikana.

Kalosorises! Hosgeldin! "Tervetuloa" kreikaksi ja turkiksi.

Lähtöpaikka Kieli Viikonpäivät  
Agia Napa
Lauantai
Fig Tree Bay
Lauantai
Larnaka
Lauantai
Limassol
Lauantai
SENODK = Retken opastus joko ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi
EN = Retken opastus englanniksi
FI = Retken opastus suomeksi
= Retkellä ei ole mukana opasta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 
Perustiedot
Kuljetus Sisältyy
-

Hintaesimerkki/aikuinen*

38 eEUR

* Lähtöpaikka Larnaka

 

Muista!

Muista ottaa passi!