Kyproksen tarut ja tarinat (14.4.–11.5. ja 1.9.–12.10.)

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Ennakkoon varattavia retkiä on useimmissa lomakohteissamme. Oman lomakohteesi ennakkoon varattavat retket löydät Minun lomani -sivulta. Minun lomani -sivulta näet myös retkien opastuskielet. Kirjaudu sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle! « Näytä kaikki retket Koko päivä | Historia & Kulttuuri

Auringon, rakkauden ja jumalten saari

Kypros on todellinen aarreaitta historiasta, mytologiasta ja arkeologiasta kiinnostuneille. Matkaamme kohti saaren länsiosaa ja tutustumme vaihtuvien maisemien kiehtovaan ja myyttiseen historiaan.

Kyproksella on pitkä ja monin paikoin myös dramaattinen historia. Keskeinen sijainti kolmen maanosan risteyksessä on aiheuttanut sen, että suuri osa Välimeren kansoista on tuonut oman vaikutuksensa saaren rikkaaseen kulttuuriperintöön.

Retki alkaa vierailulla Kourionissa, yhdessä antiikin tärkeimmistä kaupungeista ja Rooman itäisistä siirtokunnista. Kaupungista on vaikuttavat näkymät maalle ja merelle, ja alue on yksi kiinnostavimmista arkeologisista kaivauspaikoista saarella. Kreikkalais-roomalaisessa teatterissa on mahtava akustiikka ja paikalla järjestetään yhä tänä päivänä paljon teatteriesityksiä ja konsertteja.

Saavumme lounasaikaan Pafokseen, joka muinoin toimi pääkaupunkina noin 500 vuoden ajan. Kaupungin arkeologinen perintö on niin arvokas, että Unesco on asettanut koko kaupungin yhdeksi maailmanperintökohteistaan. Täältä löytyy myös paikka, johon tanskalainen kuningas Erik I Ejegodin on haudattu. Kuningas kuoli Pafoksella vuonna 1103 matkallaan Pyhään maahan. Tutustumme aluksi vanhempaan (ylempään) osaan Pafoksesta ja sen mutkitteleviin katuihin. Täällä sinulla on aikaa kierrellä omin päin ja kenties käydä syömässä lounasta. Pafoksen paikallisilla markkinoilla myydään lähes kaikkea taivaan ja maan väliltä, ja markkinat ovat sekä paikallisväestön että lomalaisten suosiossa.

Yksi päivän kohokohdista on, kun alhaalla viihtyisässä satamassa tutustumme kuuluisiin roomalaisiin mosaiikkeihin. Paikallinen maanviljelijä teki löydöksen sattumalta jo vuonna 1962 kyntäessään peltoa. Värikkäät ja paljon yksityiskohtia sisältävät mosaiikit ovat kunnianosoitus viinille, ja aihe on peräisin kreikkalaisesta mytologiasta.

Kypros tunnetaan parhaiten rakkauden jumalatar Afroditen saarena. Retken paluumatkalla pysähdymmekin Petra tou Romioussa, jossa legendan mukaan Afrodite nousi ylös merestä.

Koe myyttinen ja tarunomainen päivä Kyproksella!

Lähtöpaikka Kieli Viikonpäivät  
Agia Napa
Torstai
Fig Tree Bay
Torstai
Larnaka
Torstai
SENODK = Retken opastus joko ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi
EN = Retken opastus englanniksi
FI = Retken opastus suomeksi
= Retkellä ei ole mukana opasta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 
Perustiedot
Pääsymaksu Sisältyy
Kuljetus Sisältyy
-

Hintaesimerkki/aikuinen*

49 eEUR

* Lähtöpaikka Fig Tree Bay