Jumalallisia aarteita Troodosvuorilla – 2 päivän retki

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Ennakkoon varattavia retkiä on useimmissa lomakohteissamme. Oman lomakohteesi ennakkoon varattavat retket löydät Minun lomani -sivulta. Minun lomani -sivulta näet myös retkien opastuskielet. Kirjaudu sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle! « Näytä kaikki retket Useampi päivä | Historia & Kulttuuri

Kyproksen ainutlaatuista kulttuuriperintöä

Troodoksen kymmenen bysanttilaista kirkkoa ovat mukana Unescon maailmanperintöluettelossa. Ne ovat ainutlaatuisia taideaarteita ikoneineen ja freskoineen. Yövymme vuoristokylässä vanhoissa taloissa.

Tämä kulttuuripitoinen retki vie sinut katsomaan kymmentä bysanttilaista kirkkoa, jotka on hyväksytty Unescon maailmanperintöluetteloon. Kirkoissa on ainutlaatuinen taideaarre: harvinaisia ikoneja ja hienoja freskoja. Kirkot ovat peräisin 1 000- ja 1 600-lukujen väliseltä ajanjaksolta. Monet niistä on restauroitu, mutta ne, joiden monisatavuotinen patina on tallella, ovat tavallaan kaikkien kiehtovimpia ja mielenkiintoisimpia.

Nämä kymmenen kirkkoa sijaitsevat Troodosvuoristossa – luonnon ympäröiminä, lähes piilotettuina ja usein eristettyinä ympäröivästä maailmasta. Mahtava vuoristo antaa kirkoille niiden arvon mukaisen kehyksen ja tarjoaa kävijöille lumoavan luonnon ja kauniita näköaloja.

Retkellä käymme myös idyllisissä vuoristokylissä, jotka on rakennettu rinteille. Pienissä kylissä, joista useissa on vain muutama sata asukasta, vallitsee sellainen rauha ja harmonia, jota harvoin enää nykyisin kohtaa. Täällä koet läheltä aidon Kyproksen ja sen arjen ja kohtaat paikallista väestöä.

Yövymme Kalopanagiotisissa keskellä kylää, vanhoissa taloissa, jotka on huolellisesti restauroitu. Ulkoisesti ne ovat säilyttäneet vanhan charminsa, mutta sisätilat ovat saaneet uuden ilmeen.

Kyproslainen aamiainen ja lounas kumpanakin päivänä sekä majoitus ja yksi päivällinen sisältyvät retken hintaan.

Jumalallisia aarteita Troodosvuorilla on yksi ainutlaatuisista kahden päivän retkistämme, joka toteutetaan rajoitetusti jokaisella lomakaudella. Liikumme minibusseilla, mikä tarkoittaa pienempää osallistujamäärää, jolloin retkikokemuksesta tulee myös hieman henkilökohtaisempi.

Lähtöpaikka Kieli Viikonpäivät  
Agia Napa
Keskiviikko
Fig Tree Bay
Keskiviikko
Larnaka
Keskiviikko
SENODK = Retken opastus joko ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi
EN = Retken opastus englanniksi
FI = Retken opastus suomeksi
= Retkellä ei ole mukana opasta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 
Perustiedot
Pääsymaksu Sisältyy
Lounas Sisältyy
Kuljetus Sisältyy
Illallinen Sisältyy
Aamiainen Sisältyy
Majoitus Sisältyy
Yhden hengen huoneen lisämaksu Sisältyy
-

Hintaesimerkki/aikuinen*

174 eEUR

* Lähtöpaikka Agia Napa

 

Muista!

Ota mukaan vaihtovaatteet. Retki järjestetään ainoastaan seuraavina ajankohtina: 18.4.-19.4. ja 25.4.-26.4. Yhden hengen huoneen lisämaksu 15 euroa. Retki ei ole varattavissa netistä. Voit varata retken kauttamme heti lomasi alussa kohteessa, joko Guide Online -palvelunumerosta tai oppaalta.