Famagusta ja Salamis

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Ennakkoon varattavia retkiä on useimmissa lomakohteissamme. Oman lomakohteesi ennakkoon varattavat retket löydät Minun lomani -sivulta. Minun lomani -sivulta näet myös retkien opastuskielet. Kirjaudu sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle! « Näytä kaikki retket Koko päivä | Historia & Kulttuuri

Palanen nykyhistoriaa

Koe kyproksenturkkilainen, miehitetty Famagusta ja näe "Aavekaupunki". Tutustumme myös hyvin säilyneeseen antiikin kaupunkiin Salamiin.

Famagusta on keskiaikaisine rakennuksineen ja upeine hiekkarantoineen aikoinaan ollut Välimeren suosituin lomakohde. Vuonna 1974 Turkki miehitti Kyproksen saaren pohjoisosan ja monen vuoden ajan oli puskurivyöhyke kokonaan suljettu. Nyt pääsemme taas vierailemaan tässä erikoisessa kaupungissa.

Famagustassa on joitakin erityisen hyvin säilyneitä esimerkkejä Välimeren alueen keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Teemme kävelyretken vanhaan kaupunkiin kauniin Pyhän Nikolauksen katedraalin luo. Katedraali on nykyisin Lala Mustafa Pashan moskeija. Sinulla on myös aikaa kierrellä vanhassa kaupungissa omin päin ja käydä vaikkapa Otellon tornissa. Se on saanut nimensä Shakespearen näytelmästä, jonka tapahtumat suurimmaksi osaksi sijoittuvat Famagustaan. Voit myös nousta mahtavalle venetsialaiselle kaupungin muurille ja katsella kaupunkia ylhäältä päin.

Muutaman kilometrin päässä Famagustan ulkopuolella on muinainen kuningaskunta Salamis. Tarun mukaan kaupungin perusti vuonna 1 000 eaa. troijalainen sankari. Salamis oli Kyproksen suurin kaupunki. Nykyisin se on osittain kaivettu esiin. Kävellessä läpi palaestran (urheilukentän), jota reunustaa rivi hienoja bysanttilaisia pylväitä sekä kylpylä ja suuri ulkoilmateatteri, voi tuntea muinaisen historian siipien havinan.

Jatkamme retkeä käynnillä Varoshassa, Famagustan ns. "Aavekaupungissa". Täältä voit katsella läheltä suljettua ja hylättyä turistialuetta, jossa piikkilanka ja vartiokopit selvästi merkitsevät rajan sijainnin.

Lähtöpaikka Kieli Viikonpäivät  
Agia Napa
Keskiviikko
Fig Tree Bay
Keskiviikko
Larnaka
Keskiviikko
SENODK = Retken opastus joko ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi
EN = Retken opastus englanniksi
FI = Retken opastus suomeksi
= Retkellä ei ole mukana opasta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 
Perustiedot
Pääsymaksu Sisältyy
Kuljetus Sisältyy
-

Hintaesimerkki/aikuinen*

49 eEUR

* Lähtöpaikka Agia Napa

 

Muista!

Ota mukaan passi!

Retkellä on mukana suomenkielinen opas ajalla 8.4.–2.6.