Turkki ja Efesos

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Ennakkoon varattavia retkiä on useimmissa lomakohteissamme. Oman lomakohteesi ennakkoon varattavat retket löydät Minun lomani -sivulta. Minun lomani -sivulta näet myös retkien opastuskielet. Kirjaudu sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle! « Näytä kaikki retket Koko päivä | Historia & Kulttuuri

Roomalaisia raunioita ja ostoksia

Mukavan laivamatkan päässä on Turkki ja Kusadasin kaupunki, jonka ostosmahdollisuudet ja ihmisvilinä tarjoavat retken toisen kohokohdan. Vaikuttavinta retkellä on kuitenkin antiikinaikaisen Efesoksen kaupungin rauniot.

Kreikkalaiset perustivat Efesoksen jo 1100-luvulla eaa. Myöhemmin siitä tuli yksi Rooman valtakunnan tärkeimpiä kaupunkeja Vähässä-Aasiassa. Efesoksessa saat kulkea samoilla kaduilla, joilla Julius Caesar ja Kleopatra ovat aikoinaan kulkeneet.

Noin 1,5 tunnin laivamatkan jälkeen saavumme Turkissa sijaitsevaan Kusadasin satamakaupunkiin, josta matkaamme bussilla Efesokseen. Arkeologit ovat huolellisesti kaivaneet esiin katuja, kirjaston, palatsin, kylpylän, bordellin ja amfiteatterin, johon on mahtunut 24 000 katsojaa. Monet raunioista ovat säilyneet hyvin, mutta joistakin on jäljellä vain perustuksia ja yksittäisiä pylväitä.

Varmasti tiedetään Rooman keisari Julius Caesarin ja kuningatar Kleopatran käyneen täällä ja tarun mukaan Jeesuksen äiti Maria ja rakkain opetuslapsi Johannes olisivat kuolleet Efesoksessa.

Paavali kirjoitti Raamatun Efesolaiskirjeet Efosoksen kristityille ja kivien kaiverrukset todistavat, kuinka tämä vainottu seurakunta kehitti koodikielen voidakseen kommunikoida keskenään.

Tämän jälkeen vierailemme mattokoulussa. Pääset näkemään kuinka syntyy aito turkkilainen matto, ja saat yksityiskohtaisen oppitunnin eri kudontatekniikoista. Katselun lisäksi pääset myös kokeilemaan, miltä eri tekniikoilla tehdyt matot tuntuvat. Päivän lopussa oletkin jo aikamoinen mattoekspertti.

Retken päätteeksi on omaa aikaa Kusadasin värikkäillä basaarikaduilla, joilla on sekä viihtyisiä kahviloita että runsaasti kaikenlaista edullista tuliaiseksi mm. kenkiä, laukkuja, nahkatakkeja ja muita nahkatavaroita.

Paluumatkalla laivalla voit muistella mielenkiintoisen päivän kokemuksia.

Lähtöpaikka Kieli Viikonpäivät  
Kokkari

Torstai
Sunnuntai
Pythagorion

Torstai
Sunnuntai
Vathi

Torstai
Sunnuntai
Votsalakia

Torstai
Sunnuntai
SENODK = Retken opastus joko ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi
EN = Retken opastus englanniksi
FI = Retken opastus suomeksi
= Retkellä ei ole mukana opasta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 
Perustiedot
Pääsymaksu Sisältyy
Kuljetus Sisältyy
-

Hintaesimerkki/aikuinen*

80 eEUR

* Lähtöpaikka Vathi

 

Muista!

Muista ottaa passi mukaan! Kusadasin satamassa maksetaan erikseen satamavero, 10 €/hlö.

Tulostathan kaksi kappaletta retkilippuja, sillä tarvitset yhden lipun bussimatkaa varten ja toisen venematkaa varten.