Saarikierros Votsalakiasta

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Ennakkoon varattavia retkiä on useimmissa lomakohteissamme. Oman lomakohteesi ennakkoon varattavat retket löydät Sinun Lomasi -sivulta. Kirjaudu sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle! « Näytä kaikki retket Koko päivä | Historia & Kulttuuri
 
 

Koe Samoksen luonto ja kulttuuri

Lähde mukaan kokopäiväretkelle, jossa näemme kauniita maisemia ja vierailemme monessa mielenkiintoisessa paikassa. Opit lisää elämästä Samoksen saarella ja kreikkalaisesta mytologiasta.

Vuoriston luonnonlähteiden ansiosta Samos on yksi Kreikan saariston vihreimmistä ja kauneimmista saarista. Päivän aikana näet ja koet laajalti saarta ja voit nauttia viiniviljelmien ja oliivilehtojen yli avautuvista maisemista.

Päivän aikana teemme pysähdyksen Heraioniin, kreikkalaiselle Hera jumalattarelle pyhitettyyn temppeliin. Ensimmäinen temppeli rakennettiin 800-luvulla eaa. Temppeli uusittiin 700-luvulla eaa ja noin 150 vuotta myöhemmin rakennettiin suurempi temppeli, joka myöhemmin tuhoutui persialaisten hyökkäyksessä. Temppeli ja Pythagorion ovat molemmat olleet maailmanperintökohteina vuodesta 1992.

Matka jatkuu 1500-luvulla rakennettuun Megali Panagian luostariin. Luostarilla on jännittävä historia ja se sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä upeine näkymineen. Täältä löytyy myös useita hienoja tauluja ja puuveistoksia.

Pythagorionin kylässä pysähdymme syömään lounaan omin päin ja katselemaan ympärillemme. Matka jatkuu Vathin viinitehtaalle. Täällä meillä on mahdollisuus maistaa Samokselle tyypillisiä makeita viinejä sekä paljonpuhuttua pihkanmakuista retsina -viiniä, jota jotkut rakastavat, mutta jolle useimmat irvistävät.

Paluumatkalla Votsalakiaan pysähdymme luonnonalueelle, jota kutsutaan Satakielilaaksoksi. Täällä kuljeskelet rehevässä kasvustossa ja jos tulet oikeaan aikaan, voit nähdä tuoreita viikunoita roikkumassa puussa.

Lähtöpaikka Kieli Viikonpäivät  
Votsalakia
Perjantai
SENODK = Retken opastus joko ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi
EN = Retken opastus englanniksi
FI = Retken opastus suomeksi
= Retkellä ei ole mukana opasta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 
Perustiedot
Kuljetus Sisältyy
Snacks Sisältyy
-

Hintaesimerkki/aikuinen*

40 eEUR

* Lähtöpaikka Votsalakia

 

Muista!

Lounas omin päin.