Naapurisaari Symi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Ennakkoon varattavia retkiä on useimmissa lomakohteissamme. Oman lomakohteesi ennakkoon varattavat retket löydät Minun lomani -sivulta. Minun lomani -sivulta näet myös retkien opastuskielet. Kirjaudu sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle! « Näytä kaikki retket Koko päivä | Historia & Kulttuuri

Pittoreski satama ja idyllinen luostari

Symin satama on kuin romanttisen elokuvan kulissi. Koe saaren rauha, pastellisävyiset rakennukset ja luostari.

Laivamatka Symille, Rodoksen lähimmälle naapurisaarelle luoteen suunnassa, kestää noin kaksi tuntia. Kun laiva lähestyy satamaa, kannattaa asettua kannelle kamera valmiina. Satamasta ylös jyrkkiä rinteitä kiipeävät talot ovat kauniita mereltä päin nähtynä.

Symi oli pitkään varsin vauras saari laivanrakennuksen ja pesusienten kalastuksen tuomien tulojen ansiosta. Siksi saarella on paljon komeita huviloita ja palatseja 1800-luvulta. Mutta laivanrakennuksen laskusuhdanteen jälkeen moni hieno rakennus on hylätty.

Tutustumme myös saaren eteläpuolella sijaitsevaan Panormitisin kauniiseen luostariin. Luostarissa nautimme tunnelmallisesta ilmapiiristä, luostaripuutarhan mustavalkoisesta lattiamosaiikista ja hienosta, pienestä ortodoksisesta kirkosta, joka on täynnä ikoneja ja suitsukkeen tuoksua.

Symin kaupungissa sinulla on aikaa kuljeskella omin päin porraskujilla, tehdä ostoksia pikkuliikkeissä ja syödä lounasta jossakin viihtyisässä tavernassa, josta on näköala satamaan. Mikäli kaipaat vilvoittavaa uintia meressä, suosittelemme että otat taksin Pedi Beachin rannalle.

Lähtöpaikka Kieli Viikonpäivät  
Lindos

Maanantai
Torstai
Faliraki

Maanantai
Torstai
Ixia

Maanantai
Torstai
Kolymbia

Maanantai
Torstai
Kalithea

Maanantai
Torstai
LAO

Maanantai
Torstai
Rodoksen kaupunki

Maanantai
Torstai
SENODK = Retken opastus joko ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi
EN = Retken opastus englanniksi
FI = Retken opastus suomeksi
= Retkellä ei ole mukana opasta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 
Perustiedot
Kuljetus Sisältyy
-

Hintaesimerkki/aikuinen*

42 eEUR

* Lähtöpaikka Kolymbia

 

Muista!

Pysähdysten järjestys saattaa muuttua kauden aikana.

Huomiothan, että luostarissa vieraillessa tulisi käyttää vaatteita, jotka peittävät polvet ja olkapäät.

Ota mukaan uima-asu, pyyhe ja auringolta suojaava päähine. Lounas ei sisälly retken hintaan.