Tulivuorisaari Fogo

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Ennakkoon varattavia retkiä on useimmissa lomakohteissamme. Oman lomakohteesi ennakkoon varattavat retket löydät Minun lomani -sivulta. Minun lomani -sivulta näet myös retkien opastuskielet. Kirjaudu sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle! « Näytä kaikki retket Koko päivä | Historia & Kulttuuri
 
 

Tulivuoria ja viininmaistelua!

Fogo on saariryhmän saarista ainoa, jolla on vielä nykyisinkin aktiivinen tulivuori. Retkemme suuntautuu tälle jännittävälle saarelle.

Koe tulivuorisaari Fogon maisemat. Saari on ainoa Kap Verden saariryhmän saarista, jolla on edelleen aktiivinen tulivuori.

Aamulla lennämme dramaattiselle Fogon tulivuorisaarelle. Fogo kuuluu Sotaventon eli suojanpuoleisiin saariin. Aktiivisen tulivuoren lisäksi Fogolla on viehättävä pääkaupunki São Filipe. Saaren länsirannikolla sijaitseva São Filipe on kaunis kaupunki, jonka kivetyillä kaduilla on mustavalkoisia mosaiikkikoristeluja.

Aloitamme päivän tyypillisellä Fogon aamiaisella. Sen jälkeen ihailemme kauniita siirtomaa-aikaisia sobrados-rakennuksia ja ehdimme myös pistäytyä vilkkailla markkinoilla.

Sitten jatkamme matkaa kohti tulivuorta, jonne vievän reitimme varrella on banaani-istutuksia, maapähkinäviljelmiä ja papayapuita. Tulivuori on purkautunut viimeksi vuonna 1995 ja saavuttaessamme 1 000 metrin korkeuden näemme ensimmäiset merkit mustasta, kivettyneestä laavasta.

Tulivuoren kraatterin sisällä on Portelan kylä. Nautimme kylässä hyvän, yksinkertaisen lounaan, joka on valmistettu paikallisista tuotteista. Saamme myös maistaa kuuluisaa viiniä, Fogo-viiniä, jota saarella valmistetaan.

Lähtöpaikka Kieli Viikonpäivät  
Santa Monica

Keskiviikko
Sunnuntai
SENODK = Retken opastus joko ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi
EN = Retken opastus englanniksi
FI = Retken opastus suomeksi
= Retkellä ei ole mukana opasta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 
Perustiedot
Lounas Sisältyy
Kuljetus Sisältyy
Lippu Sisältyy
Aamiainen Sisältyy
Kahvi Sisältyy
-

Hintaesimerkki/aikuinen*

249 eEUR

* Lähtöpaikka Santa Monica

 

Muista!

Kokopäiväretki lentäen. Aamiainen ja lounas sisältyvät retken hintaan. Aikainen lähtö. Englantia puhuva paikallisopas on ryhmää vastassa Fogolla. Muista passi!