Kairo ja pyramidit, 1 päivä (lokakuu-joulukuu)

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Ennakkoon varattavia retkiä on useimmissa lomakohteissamme. Oman lomakohteesi ennakkoon varattavat retket löydät Minun lomani -sivulta. Minun lomani -sivulta näet myös retkien opastuskielet. Kirjaudu sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle! « Näytä kaikki retket Koko päivä | Historia & Kulttuuri

Kohtaaminen Tutankhamonin kanssa

Intensiivinen tutustuminen yhteen maailman suurimmista kaupungeista, jossa on joitakin maailmankuuluja nähtävyyksiä. Koe pyramidit, sfinksi, Egyptiläinen museo ja Kairon vilkas katukuva.

Lähdettyämme aikaisin aamulla liikkeelle Hurghadan rannikolta, sujuu matkanteko katsellen aavikkomaisemia bussin ikkunasta samalla kun nautit mukaan ottamasi aamiaispaketin antimista ja ehkäpä lepäät vielä hetken. Sillä perillä Kairossa odottavat intensiiviset kokemukset, jotka on hyvä kohdata levänneenä.

Kairo, jossa on 22 miljoonaa asukasta, on yksi maailman suurimpia ja värikkäimpiä kaupunkeja. Kulttuurien sekoitus, fantastinen historia ja hämmästyttävät faraoiden aikaiset ja myöhemmät monumentit koskettavat kaikkia.

Aloitamme kaupunkiin tutustumisen käynnillä Egyptiläisessä museossa, jossa on yli 150 000 arvokasta, lähinnä ylellisistä faraoiden ja heidän ylimpien virkamiestensä haudoista löytynyttä esinettä, Egyptin 3 000 vuotta kestäneeltä muinaisajalta. Näet mm. muumioita, temppelilahjoja, patsaita ja kulta-aarteita sekä tietysti tärkeimmän: Tutankhamonin kultaisen kuolinnaamion.

Seuraava pysähdys on Gizan tasangolla heti Kairon ulkopuolella. Gizassa kohoaa kolme valtavaa pyramidia, jotka rakennettiin faraoiden Kheops, Khefren ja Mykerinos kaudella vanhan valtakunnan aikaan noin 2 500 eaa. Suurin pyramideista on 137 m korkea Kheopsin pyramidi, jota voit kierrellä ja katsella läheltä. Jos jono ei ole liian pitkä, voit myös käydä pyramidissa sisällä noin 100 Egyptin punnan lisämaksua vastaan. Pääsymaksu maksetaan paikan päällä.

Pysähdymme myös Khefrenin pyramidilla, joka on toiseksi suurin. Täälläkin saattaa käynti sisällä pyramidissa olla mahdollinen (lisämaksu 40 EGP). Lopuksi näemme myös suuren sfinksin – tarueläimen patsaan, jolla on leijonankäpälät ja ihmiskasvot. Sfinksi tuijottaa kaukaisuuteen, yli aavikon aivan samoin kuin se on tehnyt jo yli 4 000 vuotta.

Ihmisiä vilisevä Kairo on arvaamaton sekä liikennetilanteensa että nähtävyyksien jonojen suhteen. Mutta jos aika antaa myöden päätämme päivän retken käynnillä suurella ja värikkäällä Khan el-Khalilin markkina-alueella, jossa myydään kaikkea mahdollista mausteita itämaisiin mattoihin ja moderniin elektroniikkaan.

Lähtöpaikka Kieli Viikonpäivät  
El Gouna

Lauantai
Sunnuntai
Hurghada

Lauantai
Sunnuntai
Makadi Bay

Lauantai
Sunnuntai
SENODK = Retken opastus joko ruotsiksi, norjaksi tai tanskaksi
EN = Retken opastus englanniksi
FI = Retken opastus suomeksi
= Retkellä ei ole mukana opasta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
 
Perustiedot
Pääsymaksu Sisältyy
Lounas Sisältyy
Kuljetus Sisältyy
-

Hintaesimerkki/aikuinen*

107 eEUR

* Lähtöpaikka Hurghada

 

Muista!

Ota mukaan passi.

Jotta ehdimme kokea niin paljon kuin mahdollista, lähdemme retkelle aikaisin. Tilaa herätys ja aamiaispaketti hotellisi vastaanotosta viimeistään klo 18 retkeä edeltävänä iltana. Mukaan kannattaa ottaa villatakki, huivi tai vastaava, koska ilmastoidussa bussissa voi olla viileää. Ota mukaan myös käteistä rahaa pikkuostoksia ja lounaan ruokajuomia sekä paikallisoppaan ja kuljettajan juomarahoja varten. Lounas (ei ruokajuomat) ja sisäänpääsymaksut (lukuun ottamatta pyramidien sisäänpääsymaksuja) sisältyvät retken hintaan.

Pysähdysten järjestys voi vaihdella riippuen liikenteestä ja aukioloajoista.