Gület-risteily Bodrumista Gökovanlahdelle

Huoletonta lomailua paljain jaloin, uimapuvussa tai shortseissa aamusta iltaan. Vesi on kristallinkirkasta ja ilmassa leijuu ihastuttava meren, auringon lämmittämän puun ja laivan keittiössä valmistuvan aterian tuoksu. Tässä olennaisin rentouttavasta gület-risteilystä. Lue lisää

Huoletonta lomailua paljain jaloin, uimapuvussa tai shortseissa aamusta iltaan. Vesi on kristallinkirkasta ja ilmassa leijuu ihastuttava meren, auringon lämmittämän puun ja laivan keittiössä valmistuvan aterian tuoksu. Tässä olennaisin rentouttavasta gület-risteilystä.

Gület on perinteinen turkkilainen kiiltävä ja vernissattu puinen moottoripurjehtija. Laivalla on 6–10 kahden hengen hyttiä, oleskelutila, keittiö, pieni baari ja paljon tilaa kannella - sekä auringossa että varjossa.

Aurinkoa, snorklausta ja turkkilaista kotiruokaa
Miehistö laskee ankkurit merenpoukamaan tai pienten saarten katveeseen ja kattaa pöytään turkkilaisia herkkuja ja alueen omia viinejä. Päivittäin pysähdytään tietysti useaan kertaan uimaan ja snorklaamaan, ja joskus myös tutustutaan kulttuurihistoriallisiin nähtävyyksiin (retket lisämaksusta). Nauti luonnon omasta tahdista, ota aurinkoa, uppoudu kirjojen pariin ja jutustele matkaseuralaisten kanssa.

Kiertele Gökovanlahdella
Risteilyreitti kulkee kierrellen Bodrumin ja luonnonkauniin Datçanniemen eteläpuolella sijaitsevaa kaunista Gökovanlahtea myötäpäivään. Laiva ankkuroituu mm. kätkössä olevaan "Englantilaiseen satamaan", jossa brittiläiset tykkiveneet piileskelivät toisen maailmansodan aikaan, sekä lähelle Kleopatran saarta, antiikin aikaisia raunioita ja rantaa, jonka hieno hiekka legendan mukaan kuljetettiin tänne egyptiläisen kuningattaren vuoksi. Karacassa oleskellessamme, voit tehdä retken Marmarikseen.

Matkareitti päivä päivältä
Reitti päivä päivältä – sisältäen retkimahdollisuudet – on kuvailtu alustavassa matkaohjelmassa "Hyvä tietää" -otsikon alla, mutta huomioi että lopulliseen reittivalintaan ja yöpymissatamiin vaikuttavat niin sää kuin vallitsevat tuulet.

Yhdistä aurinkolomaan Bodrumin rannikolla

Voit joko varata pelkän yhden viikon gület-risteilyn tai mikäli haluat nähdä enemmän Turkkia, voit vaivattomasti ja edullisesti yhdistää risteilyyn lisälomaviikon valitsemassasi Finnmatkojen hotellissa Turgutreisissa, Gümbetissä, Bodrumissa tai Bitezissä.

Sulje
Arvioitu lentoaika: Helsingistä Bodrumiin (Milas) n. 3 t 55 min.
Lentokenttäkuljetus: Laivaannousu Bodrumin satamassa iltapäivällä. Alus yöpyy satamassa, joten kun olet asettautunut hyttiisi ja nauttinut päivällisen laivalla, voit käydä vielä tutustumassa ostoskatuihin, huvipaikkoihin sekä nähtävyyksiin, kuten esim. St Petruksen linnaan, joka ylväänä hallitsee niemellä aivan Bodrumin sataman vieressä.

Suosituimmat hotellit