Bodrum

Bodrum on yksi Turkin viehättävimmistä ja monipuolisimmista rannikkokaupungeista. Bodrumissa on sekä uimarantoja, ostoskatuja, iltaelämää, mielenkiintoisia ravintoloita, kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä että viihtyisiä satamakortteleita. Hotellivalikoimassamme on vaihtoehtoja useasta eri luokasta aina perheille suunnatuista Blue Star -hotelleista ilman lapsia matkustaville sopiviin Scene-hotelleihin. Lue lisää

Bodrum on yksi Turkin viehättävimmistä ja monipuolisimmista rannikkokaupungeista. Bodrumissa on sekä uimarantoja, ostoskatuja, iltaelämää, mielenkiintoisia ravintoloita, kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä että viihtyisiä satamakortteleita. Hotellivalikoimassamme on vaihtoehtoja useasta eri luokasta aina perheille suunnatuista Blue Star -hotelleista ilman lapsia matkustaville sopiviin Scene-hotelleihin.

Bodrumin kujat ja valkeat talot tuovat mieleen Kreikan. Mutta eipä Kreikan saaristoon olekaan matkaa kuin viitisentoista merimailia. Kun illalla istahdat yhteen monista Bodrumin venesataman ravintoloista, näkyvät lähimmän saaren eli Kosin valot.

Ostoksia ja iltaelämää

Värikkäässä basaarissa ja sitä ympäröivillä kaduilla voit tehdä hyviä ostoksia turkkilaisista herkuista merkkivaatteisiin, koruihin, käsintehtyihin kenkiin ja nahkalaukkuihin. Bodrumin omalla baarikadulla on hauskasti sisustettuja baareja ja klubeja useammassa kerroksessa.

Ritarilinnoitus keskellä kaupunkia

Bodrumin kaupunki tunnettiin nimellä Halikarnassos jo yli 2000 vuotta sitten. Kaupungissa oli muun muassa mausoleumi, joka oli yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä. Mausoleumista ei ole paljoakaan jäljellä, mutta sitä vaikuttavampi on 1400-luvulta peräisin oleva Pyhän Pietarin linnoitus. Linnoituksen rakennuttivat ristiritarit ja sitä koristavat mielikuvitukselliset tornit ja liehuvat viirit. Linnoituksen museossa on alusten hylkyjä, amforia ja muita löytöjä meren pohjasta.

Rantoja ja meriretkiä

  • Sataman molemmin puolin on pieniä uimarantoja
  • Gümbetin ja Bitezin rannoille pääset kätevästi edullisilla minibusseilla, ns. dolmuksilla
  • Bodrumin satamasta pääset veneillä koskemattomiin lahtiin

 


Suosittelemiamme hotelleja

  • Blue Star Mandarin, keskustassa sijaitseva hotelli, joka tarjoaa aktiviteetteja koko perheelle
  • Scene Bodrum Eos, moderni hotelli lähellä basaaria ja iltaelämää
  • Bodrium Hotel & spa Rauhallinen keidas -luokasta


Retkivinkkejä

  • Veneretki kalliohaudoille ja savikylpyjä Dalyanjoella
  • Uinti- ja snorklausretkiä
  • Roomalainen Efesoksen kaupunki, jossa on mm. kirjaston, kylpylän ja amfiteatterin hyvin säilyneet rauniot
  • Lue lisää Retket-välilehdeltä


Tutustu Bodrumin niemimaahan vuokra-autolla

Bodrumin niemimaalta löydät viikunapuuviljelmiä, pieniä kyliä, tuulimyllyjä ja mielenkiintoisia kulttuurimuistomerkkejä kuten Mustafa Paschan linnoitus 1600-luvulta. Voit vuokrata auton edullisesti kauttamme 3–7 päiväksi jo ennen lomaa. Lue lisää autonvuokrauksesta Finnmatkojen kautta.»

 

Sulje
Arvioitu lentoaika: Helsingistä Bodrumiin (Milas) n. 3 t 55 min.
Lentokenttäkuljetus: Milasin lentokentältä ensimmäiseen hotelliin Bodrumissa n. 45 min. Näytä lisää

Milasin lentokentältä ensimmäiseen hotelliin Bodrumissa n. 45 min.

Maksullinen lentokenttäkuljetus on varattavissa ennakkoon matkavarauksen yhteydessä. Opas on vastassa lentokentällä, mutta ei tule mukaan bussiin.

Sulje

Suosituimmat hotellit

Sivun alkuun