Koh Lanta

Koh Lanta vastaa monen unelmaa thaimaalaisesta paratiisista. Upeine rantoineen, koreine sademetsineen, ravintoloineen ja huveineen sekä rentoine tunnelmineen saari sopii useimmille. Valitse joko Blue Village, jossa on tarjolla aktiviteetteja niin pienille kuin isommillekin, tai käsinpoimitut vaihtoehtomme Perhelöytö, Rauhallinen keidas ja Pientä ja kodikasta -luokista. Lue lisää

Koh Lanta vastaa monen unelmaa thaimaalaisesta paratiisista. Upeine rantoineen, koreine sademetsineen, ravintoloineen ja huveineen sekä rentoine tunnelmineen saari sopii useimmille. Valitse joko Blue Village, jossa on tarjolla aktiviteetteja niin pienille kuin isommillekin, tai käsinpoimitut vaihtoehtomme Perhelöytö, Rauhallinen keidas ja Pientä ja kodikasta -luokista.

Koh Lanta sijaitsee Phang Ngan lahden suulla hiukan Krabista ja Phi Phi -saarista etelään. Pitkulainen saari on pohjois-eteläsuunnassa noin 25 km, ja on siten yksi Etelä-Thaimaan suurimmista saarista.

Neljä hienoa rantaa
Upeimmat rannat löytyvät Koh Lantan länsirannikolta. Alueella sijaitsevat myös hotellimme, joita on neljällä eri rannalla noin 10 kilometrin pituisella rannikkokaistaleella. Tempo muuttuu sitä verkkaisemmaksi, mitä etelämmäksi rannikkoa matkataan. Pikkukauppoja ja viehättäviä rantaravintoloita on kuitenkin kaikkialla. Ja jos haluat vaihtaa maisemaa päiväksi tai illaksi, pääset Saladaniin kätevästi tuk-tukilla.

Eloisa Klong Dao Beach
Klong Daon ranta on saaren vilkkain ja suosituin. Ranta on noin kolme kilometriä pitkä ja se sijaitsee pohjoisimpana, lähellä päätaajama Saladania. Ranta on matala, ja sopii näin mainiosti lapsille ja sen äärellä on useita ravintoloita palmujen siimeksessä. Monet eurooppalaiset ovat ostaneet alueelta taloja, ja täällä onkin suhteellisen laaja palveluiden, kauppojen ja ravintoloiden tarjonta.

Perhelomaa Blue Villagessa
Klong Dao -rannan pohjoispäässä, vajaan kahden kilometrin päässä Saladanista, sijaitsee tyylikäs ja perheystävällinen Blue Village Chada Beach Resort & Spa. Täällä asut aivan rannalla ja käytössäsi on useita suuria uima-altaita, ravintola, spa ja paljon muita palveluita. Blue Village -ohjaajamme järjestävät aerobictunteja ennen aamiaista, vesijumppaa, rantalentopalloa ja muuta hauskaa toimintaa. Perheen junioreille on tarjolla Bamseklubi (paikat varattava etukäteen) ja hieman vanhemmille lapsille ja nuorisolle maksuttomia aktiviteetteja.

Ravintoloita Saladanissa
Blue Villagesta pääset myös kävellen Saladaniin; muista hotelleista matka taittuu mukavasti ja edullisesti tuk-tukilla. Saladan on viehättävä kalastajakylä, josta on kehittynyt koko saaren keskus, siellä sijaitsevan sataman vuoksi. Saladanissa pääset seuraamaan perinteistä thaimaalaista elämää, ja ennen kaikkea tänne kannattaa suunnata romanttiselle illalliselle johonkin kylän monista aidoista kala- ja äyriäisravintoloista, jotka on rakennettu puuterasseille meren äärelle.

Kaunis Long Beach
Hieman kauempana etelässä sijaitsee neljä kilometriä pitkä Long Beachin ranta (Klong Phra Ae), jota pidetään saaren kauneimpana. Ranta on hieman syvempi ja sopii siten perheille, joilla on jo hiukan vanhempia lapsia. Täällä voit asua mukavasti aivan rannalla, Perhelöytö-hotelli Lanta Casuarina Beach Resortissa. Rannan tuntumassa on koko joukko rantaravintoloita ja baareja, vaikka huvielämä täällä on yleensä ottaen melko rauhallista ja tunnelma mukavan rento.

Pienempiä rantoja
Klong Khong -ranta on vielä aidommin thaimaalainen vaaleana loistavine hiekkoineen ja huojuvine palmuineen. Alueella on muutamia vaatimattomia lomahotelleja ja bungalow-hotelleja, ja tempo täällä on erittäin rauhallinen ja mukava. Pikkuisen pienempi Klong Nin -ranta on samantyyppinen, mutta tarjoaa hieman laajemman valikoiman rantaravintoloita, pikkukauppoja ja minimarketteja.

Täydellinen sukelluskohde

Koh Lanta kuuluu merikansallispuistoon, jonka alueella on Thaimaan parhaisiin kuuluvia sukelluspaikkoja. Näiden joukossa ovat mm. kaksi vedenalaista kalliota Hin Daeng ja Hin Muang, jotka sijaitsevat Koh Lantan eteläpuolella. Hin Daeng kohoaa osin ylös merestä, pinnan alla voit nähdä korallien peittämät kallioseinät, värikkäitä vedenalaisia kasveja sekä paljon kaloja. Pienellä onnella saatat nähdä myös paholaisrauskun. Vedenalainen maailma on yhtä rikas Hin Muangilla, joka sijaitsee kokonaan vedenpinnan alapuolella.

Snorklausta, elefanttiratsastusta ja muita retkiä
Sinulle joka mieluummin snorklaat, järjestämme veneretkiä koralliriutoille Phi Phi -saarille, Koh Haalle, Koh Rokille ja tunnetulle Emerald Cavelle, Koh Mookille. Retkivalikoimassamme on lisäksi saarikierros, jonka aikana ratsastetaan elefanteilla, jeeppisafari sekä thaimaalainen ruoanlaittokurssi. Kaikki retkemme esitellään sivuillamme maaliskuun lopussa.

Sulje
Arvioitu lentoaika: Helsingistä Krabille meno n. 10 t 50 min. ja paluu n. 11 t 50 min.
Lentokenttäkuljetus: Kuljetus Krabin lentokentältä Koh Lantalle minibussilla ja kahdella autolautalla vie n. 2–3 tuntia, riippuen lauttojen odotusajoista. Saladanin satamasta ensimmäiseen hotelliin n. 15 minuuttia. Näytä lisää

Kuljetus Krabin lentokentältä Koh Lantalle minibussilla ja kahdella autolautalla vie n. 2–3 tuntia, riippuen lauttojen odotusajoista. Saladanin satamasta ensimmäiseen hotelliin n. 15 minuuttia.

Lentokenttäkuljetus sisältyy matkan hintaan. Opas on vastassa lentokentällä, mutta ei tule mukaan bussiin.

Lentokenttäkuljetus yhdistelmälomalla
Jos varaat Koh Lantan yhdistelmämatkana mantereella sijaitsevan lomakohteemme kanssa, voit lisämaksusta varata kuljetuksen, jolloin loman kaikki kuljetukset sisältyvät matkan hintaan.

Sisäänkirjautuminen hotelliin
Hotellivuorokausi alkaa kansainvälisten hotellimääräysten mukaan yleensä noin klo 15, mihin asti huoneita voidaan siivota. Varaudu siihen, että jos hotelliin saavutaan aamupäivällä tai puoliltapäivin, voit joutua odottamaan huoneesi siivousta joskus useammankin tunnin.

Sulje

Suosituimmat hotellit