Finnmatkojen Isla de Holbox

Isla de Holbox

Isla de Holbox on Meksikon ehkä tarkimmin varjeltu salaisuus. Jukatanin niemimaalta pohjoiseen sijaitsevan saaren luonto on suojeltu, ja se onkin todellinen idylli valkohiekkaisine rantoineen, turkoosine aaltoineen ja palmunlehväkattoisine hotelleineen. Täällä pääset kokemaan jotakin erilaista – mukavasti Cancuniin laskeutuvalla tilauslennollamme matkustaen. Lue lisää

Isla de Holbox on Meksikon ehkä tarkimmin varjeltu salaisuus. Jukatanin niemimaalta pohjoiseen sijaitsevan saaren luonto on suojeltu, ja se onkin todellinen idylli valkohiekkaisine rantoineen, turkoosine aaltoineen ja palmunlehväkattoisine hotelleineen. Täällä pääset kokemaan jotakin erilaista – mukavasti Cancuniin laskeutuvalla tilauslennollamme matkustaen.

Isla de Holbox on pituudeltaan n. 40 kilometriä ja elämänmeno on rentoa. Rauhallinen lomaelämä soljuu rinta rinnan paikallisten arkipäivän rinnalla. Autoja on tuskin lainkaan saaren kaduilla, jotka ovat tiivistä hienoa hiekkaa. Vaikka tunnelma on kuin koskemattomassa paratiisissa, on Cancúniin vain muutaman tunnin ajomatka.

Koskemattomia rantoja
Yhtä rauhallista on matalilla rannoilla. Vesi on kirkasta, ja usean kilometrin pituisella hiekkarannalla on runsaasti meren huuhtomia kotiloita. Saaren luonto on jätetty koskemattomaksi runsaan lintukannan suojelemiseksi. Parempaa paikkaa ulkomaailmasta irtautumiseen on vaikea kuvitella.

Rentoa katuelämää
Saaren ainoassa kaupungissa on tusinan korttelin verran matalia pastellisävyisiä taloja, pikkukauppoja taidekäsitöineen sekä viihtyisiä ravintoloita. Iltaisin väki kokoontuu nauttimaan ravintoloiden kala- ja äyriäisherkuista. Kannattaa maistaa pizzaa, jonka täytteenä on vastapyydettyä hummeria!

Hotellivinkkejä

  • Villas Paraiso del Mar, erittäin hyvä ravintola
  • Las Nubes, yksi saaren parhaista hotelleista ja vaikutelma laivalla olosta
  • Uniikki-hotelli Casa Sandra, persoonallinen sisustus ja hyvää ruokaa

Delfiinejä ja vaaleanpunaisia flamingoja
Yalahaun laguunin ansiosta Isla de Holboxilla on lukuisia lintulajeja. Voit nähdä esimerkiksi pelikaaneja, vaaleanpunaisia flamingoja ja harvinaisia merilintuja. Toukokuusta syyskuulle matkailijoita houkuttelee saarelle mahdollisuus uida saaren ohittavien valashaiden kanssa. Saarta ympäröivissä vesissä saattaa myös nähdä delfiinejä.

Mielenkiintoisia retkiä

  • Lintusaari ja Yalahau cenote
  • Snorklausta, kalastusta ja delfiinejä Cabo Catotchessa
  • Syvämerenkalastusta
  • Melontaa mangrovemetsässä
  • Chichén Itzan ja Ek Balamin mayatemppelit

Kaksi lomakohdetta yhdellä lomalla
Ihastuttavan rentouttava viikko Isla de Holboxilla rantakävelyiden, snorklauksen ja herkullisten äyriäisillallisten merkeissä sopii täydellisesti niille, jotka haluavat hieman hidastaa tahtia. Kokeaksesi lomallasi vielä enemmän, voit yhdistää lomaasi vielä lisäviikon eläväisemmässä Playa del Carmenissa.

Sulje

Lentokenttäkuljetus:

Varaa bussikuljetus tai oma taksi, joka vie sinut suoraan hotellillesi Näytä lisää

Varaa bussikuljetus tai oma taksi, joka vie sinut suoraan hotellillesi

Varaa bussikuljetus hotellille
Lentokenttäkuljetus kestää yhteensä n. 3 t sisältäen lautan odotusajan. Cancúnin lentokentältä matka bussilla tai minibussilla Chiquilaan kestää n. 2 t. Chiquilasta lautalla tai pienehköllä veneella Isla de Holboxille n. 25 min. Isla de Holboxilla asiakkaat noudetaan golfautoilla hotelleihin.

Varaa oma taksikuljetus suoraan hotellillesi
Varaa oma taksi 1–3 hlölle (sis. alle 2-vuotiaat lapset), taksi vie sinut suoraan lentokentältä omalle hotellillesi. Tarkkaa kuljetusaikaa eri hotelleille ei voida määritellä. Takseissa ei ole yleensä lasten turvaistuimia, eikä niitä voi varata.

Kuljetus lentokentältä/lentokentälle ei sisälly matkan hintaan, mutta on varattavissa ennakkoon lisäpalveluna. Matkan ensimmäinen ja viimeinen yöpyminen saattavat olla mantereella, jos lento saapuu myöhään tai lähtee aikaisin.

Isla de Holbox yhdistelmäloman osana
Jos varaat yhdistelmäloman Isla de Holboxilla ja jossakin muussa Meksikon kohteemme hotellissa, tapahtuu kuljetus hotellien välillä joskus muiden matkan varrella olevien hotellien ja lomakohteiden kautta.

Sulje