• Hyvä tietää

  Etäisyyksiä

  Cancúnin lentokentältä Chiquilaan n. 170 km.
  Chiquila ja Isla Holbox välillä kulkee lauttoja useita kertoja päivässä, matka kestää n. 25 min.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus

  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta klikkaamalla linkkejä.

  Rannat

  Hienohiekkaisia, pitkiä, matalia luonnon hiekkarantoja, joilla on paljon näkinkenkiä.
  Merivirtausten vuoksi saattaa tiettyinä vuodenaikoina esiintyä levää ja vesiheinää, vesi saattaa myös ajoittain olla sameaa.
  Koko Isla de Holboxin saari on suojeltu, minkä vuoksi rannalle ajautuvaa levää ja meriheinää ei saa poistaa.
  Golfautot saavat ajaa joissakin osissa rantaa.

  Lapset

  Rannat ovat matalia, mutta uimavalvojia ei ole. Lasten leikkipaikka löytyy keskustan torilta. Suuria korkeuseroja ja lastenrattailla saattaa olla vaikea liikkua hiekkateillä.
  Isla de Holbox on rauhallinen ja lapsiystävällinen, mutta saarella käy vähän lapsimatkailijoita.

  Sähkö

  110 V, adapteri tarvitaan.

  Internet

  Useimmissa hotelleissa on langaton internetyhteys. Keskustassa internetkahvila.

  www.holboxisland.com

  Internetyhteys on usein hitaampi, kuin mihin me olemme kotona tottuneet. Lyhyitä tai muutaman tunnin mittaisia yhteyskatkoksia esiintyy usein. Useat hotellit eivät salli VPN-yhteyttä tai vastaavaa, sillä tämän tyyppinen tietoliikenne saattaa häiritä yhteyksiä.

  Liikkuminen lomakohteessa

  Saarella ei ole julkista liikennettä. Saarelle ei ole varsinaisia teitä, vaan siellä ajetaan liikenteen tiivistämällä hiekalla. Isla de Holboxilla golfautot toimivat takseina. Yksinkertaisinta on vuokrata oma golfauto, n. 9 e/t, 44 e/12 t tai 54 e/vrk.

  Ympäristön esteettömyys

  Saarella ei ole päällystettyjä teitä, vaan tiet ovat hiekkaa, joten liikkuminen pyörätuolilla on hyvin vaikeaa. Myös lastenrattaiden kanssa liikkuminen saattaa olla ongelmallista.
  Golfautoilla liikkuminen on helppoa mutta töyssyistä.
  Lisätietoja hotelleista Finnmatkojen asiakaspalvelusta.

  Hintataso

  Kaupassa: 1 l vesipullo n 0,80 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,60 e, vaalea leipä n. 0,60 e, rantasandaalit n. 3,50 e.
  Ravintolassa: olut (50 cl) n. 2,40 e, kevyt lounas n. 7 e, kevyt päivällinen n.14 e.

  Huvit

  Pikkuisessa kylässä on enemmän eloa iltaisin kuin päiväsaikaan. Täällä on useita hyviä ravintoloita. Erityisesti kala ja äyriäiset ovat ihastuttavan tuoreita ja herkullisia.
  Yöelämä on vähäistä. Tämä lomakohde sopii rauhalliseen rentoutumiseen.

  Muista tämä

  Escalanten perhe Isla de Holboxilta on jo liki 20 vuoden ajan valmistanut erikoisen herkullista jäätelöä, Maresa Ice creamia. Saarelta ei kannata lähteä maistamatta tätä herkkua.

  Passi ja viisumi

  Lue passi- ja viisumimääräyksistä täältä»

  Puhelin

  +52. Kolmitaajuuspuhelin toimii Meksikossa. Tarkista oman matkapuhelimesi toimivuus omalta puhelinoperaattoriltasi.

  Aikaero

  Suomen aika -8 tuntia.

  Asukasluku

  Vakituisia asukkaita n. 2 000.

  Rokotukset

  Lisätietoja lääkäriltä tai terveyskeskuksesta sekä Matkailijan oppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta (www.thl.fi).

  Valuutta ja luottokortit

  Meksikon peso (MXN).

  Amerikan dollari (USD) hyväksytään myös monissa paikoissa, mutta ei kaikissa paikoissa. Euroja voi vaihtaa paikan päällä.

  Isla de Holboxilla on mahdollista vaihtaa valuuttaa useissa hotelleissa ja nykyisin saarelta löytyy myös muutama pankkiautomaatti. Saarella ei ole pankkeja tai valuutanvaihtopisteitä. Suosittelemme ottamaan käteistä valuuttaa mukaan saarelle sen varalta, että pankkiautomaatti olisi pois käytöstä.

  Luottokortit käyvät maksuvälineenä joissakin paikoissa, mutta eivät yleisesti. Joissakin paikoissa luottokortilla maksamisesta peritään lisämaksu. VISA, MasterCard ja American Express ovat yleisimmin hyväksytyt luottokortit.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Lisätietoja

  Isla de Holbox on kaunis, turmelematon ja aito. Paikallinen väestö on erittäin ystävällistä, avuliasta ja antaa mielellään neuvoja vinkkejä siitä, mitä voit kokea saarella.

  Isla de Holbox sopii lomailijalle, joka kaipaa aitoa kohdetta ilman suuria matkailijamääriä ja pärjää ilman opaspalveluja kohteessa. Rentoutuminen, pitkät kävelyretket rannalla, aurinko ja uiminen sekä herkulliset päivälliset paikallisissa ravintoloissa ovat saarella loman pääsisältö. Saarella on paljon vapaana juoksentelevia koiria, mutta ne eivät suinkaan ole villejä vaan kuuluvat paikallisväestölle.

  Meksikon lahdella sijaitsevalla Isla de Holboxilla saattaa talvikaudella esiintyä voimakkaita pohjoistuulia.

  Koska hotellit sijaitsevat rannalla ja ovat usein hiekan ympäröimiä, myös hotellihuoneessa saattaa olla hiekkaista. Koska hotellimme ovat lähellä mangrovemetsiä, on hyttysiä ajoittain paljon. Hyttyskarkotteita on myynnissä saarella.

  Jos varaat 2 hengen huoneiston tai kahden hengen hotellihuoneen 3–4 hengelle, kolmas ja neljäs henkilö sijoitetaan usein parivuoteeseen kanssamatkustajan kanssa. Sängyt ovat 120–160 cm leveitä.

  Lomaharrastuksia

  SUP-lautailu on suosittua Isla de Holboxilla, välineiden vuokraus rannalta. Vuokrattavissa myös polkupyöriä ja kajakkeja.