Isla de Holbox

Isla de Holbox on Meksikon ehkä tarkimmin varjeltu salaisuus. Jukatanin niemimaalta pohjoiseen sijaitsevan saaren luonto on suojeltu, ja se onkin todellinen idylli valkohiekkaisine rantoineen, turkoosine aaltoineen ja palmunlehväkattoisine hotelleineen. Täällä pääset kokemaan jotakin erilaista – mukavasti ja edullisesti Cancuniin laskeutuvalla tilauslennollamme matkustaen. Lue lisää

Isla de Holbox on Meksikon ehkä tarkimmin varjeltu salaisuus. Jukatanin niemimaalta pohjoiseen sijaitsevan saaren luonto on suojeltu, ja se onkin todellinen idylli valkohiekkaisine rantoineen, turkoosine aaltoineen ja palmunlehväkattoisine hotelleineen. Täällä pääset kokemaan jotakin erilaista – mukavasti ja edullisesti Cancuniin laskeutuvalla tilauslennollamme matkustaen.

Isla de Holboxilla elämänmeno on rentoa, ja rauhallinen lomaelämä soljuu rinta rinnan paikallisten arkipäivän rinnalla. Autoja on tuskin lainkaan saaren kaduilla, jotka ovat tiivistä hienoa hiekkaa.

Koskemattomia rantoja

Yhtä rauhallista on matalilla rannoilla kivenheiton päässä keskustasta. Vesi on kirkasta, ja usean kilometrin pituisella hiekkarannalla on runsaasti meren huuhtomia kotiloita. Saaren luonto on jätetty koskemattomaksi runsaan lintukannan suojelemiseksi. Parempaa paikkaa ulkomaailmasta irtautumiseen on vaikea kuvitella.

Merirosvoja ja mayaintiaaneja
Isla de Holbox on 40 kilometrin pituinen, ja vaikka tunnelma on kuin koskemattomassa paratiisissa, on Cancuniin vain muutaman tunnin matka. Saaren historia juontaa juurensa 150 vuoden taakse aikaan, jolloin merirosvot rantautuivat saarelle makeanveden toivossa ja löysivät itselleen puolisoita paikallisväestön mayanaisten keskuudesta.

Rentoa katuelämää

Nykyisin Isla de Holboxilla on noin kaksituhatta asukasta, ja saarella liikkuessasi huomaat varmasti kalastuksen merkityksen. Saaren ainoassa kaupungissa, jossa hotellimme sijaitsevat, on tusinan korttelin verran matalia pastellisävyisiä taloja, pikkukauppoja taidekäsitöineen sekä kourallinen ravintoloita. Kaupunki herää eloon iltaisin, kun väki kokoontuu nauttimaan ravintoloiden kala- ja äyriäisherkuista. Kannattaa maistaa pizzaa, jonka täytteenä on vastapyydettyä hummeria!

Delfiinejä ja vaaleanpunaisia flamingoja
Yalahaun laguunin ansiosta Isla de Holboxilla on lukuisia lintulajeja. Voit nähdä esimerkiksi pelikaaneja, vaaleanpunaisia flamingoja ja harvinaisia merilintuja. Toukokuusta syyskuulle matkailijoita houkuttelee saarelle mahdollisuus uida saaren ohittavien valashaiden kanssa. Saarta ympäröivissä vesissä saattaa myös nähdä delfiinejä.

Hotelleja aivan rannalla
Kaikki saaren hotellimme sijaitsevat aivan rannan äärellä (lukuun ottamatta yhtä, joka sijaitsee pienellä kylätorilla). Yksi suosituimmista hotelleistamme on Villas Paraiso del Mar, jossa asut juniorsviitissä. Hotelli sijaitsee viidakon vehreydessä, saaren keskustaan pääset kuitenkin kätevästi kävellen. Casa Sandrassa sinua odottavat taas kodikkaat huoneet sekä yksi saaren parhaista ravintoloista. Erityisen ylellistä on Las Nubes de Holboxissa, kun taas yksinkertaista mutta kodikasta hotellia etsivien kannattaa tutustua torin äärellä sijaitsevaan Casa Lupitaan Lue lisää hotellikuvauksista alla.

Kaksi lomakohdetta yhdellä lomalla
Ihastuttavan rentouttava viikko Isla de Holboxilla rantakävelyiden, snorklauksen ja herkullisten äyriäisillallisten merkeissä sopii täydellisesti niille, jotka haluavat hieman hidastaa tahtia. Kokeaksesi lomallasi vielä enemmän, voit yhdistää lomaasi vielä lisäviikon eläväisemmässä Playa del Carmenissa. Tällöin pääset osallistumaan myös Mayarivieran suurimpiin nähtävyyksiin; mayakaupunkeihin Chichén Itzaan, Cobaan ja Tulúmiin.

Sulje
Arvioitu lentoaika: Helsingistä Cancuniin meno n. 12 t 50 min. ja paluu n. 10 t 50 min.
Lentokenttäkuljetus: Lentokenttäkuljetus kestää yhteensä n. 3 t sisältäen lautan odotusajan. Cancúnin lentokentältä matka bussilla tai minibussilla Chiquilaan kestää n. 2 t. Chiquilasta lautalla tai pienehköllä veneella Isla de Holboxille n. 25 min. Isla de Holboxilla asiakkaat noudetaan golfautoilla hotelleihin. Näytä lisää

Lentokenttäkuljetus kestää yhteensä n. 3 t sisältäen lautan odotusajan. Cancúnin lentokentältä matka bussilla tai minibussilla Chiquilaan kestää n. 2 t. Chiquilasta lautalla tai pienehköllä veneella Isla de Holboxille n. 25 min. Isla de Holboxilla asiakkaat noudetaan golfautoilla hotelleihin.

Kuljetus lentokentältä/lentokentälle ei sisälly matkan hintaan, mutta on varattavissa ennakkoon lisäpalveluna. Opas on vastassa lentokentällä, mutta ei tule mukaan bussiin. Matkan ensimmäinen ja viimeinen yöpyminen saattavat olla mantereella, jos lento saapuu myöhään tai lähtee aikaisin.

Isla de Holbox yhdistelmäloman osana
Jos varaat yhdistelmäloman Isla de Holboxilla ja jossakin muussa Meksikon kohteemme hotellissa, tapahtuu kuljetus hotellien välillä joskus muiden matkan varrella olevien hotellien ja lomakohteiden kautta.

Sulje

Suosituimmat hotellit