Pafos

Kyproksen lounaisosassa sijaitsevassa Pafoksessa on viehättävää pikkukaupungin tunnelmaa. Täällä voit rentoutua rannoilla, tehdä kävelyretkiä, käydä ostoksilla ja ravintoloissa sekä tutustua antiikinaikaisiin kulttuuriaarteisiin. Ja nykyisin voit lentää kauttamme myös suoraan Pafokseen. Valitse edullinen perhehotelli, ylellinen vaihtoehto tai aikuisille suunniteltu hotelli. Lue lisää

Kyproksen lounaisosassa sijaitsevassa Pafoksessa on viehättävää pikkukaupungin tunnelmaa. Täällä voit rentoutua rannoilla, tehdä kävelyretkiä, käydä ostoksilla ja ravintoloissa sekä tutustua antiikinaikaisiin kulttuuriaarteisiin. Ja nykyisin voit lentää kauttamme myös suoraan Pafokseen. Valitse edullinen perhehotelli, ylellinen vaihtoehto tai aikuisille suunniteltu hotelli.

Toinen puoli Pafoksesta on hyvin toimiva lomakohde kalasatamineen, ravintoloineen, rantakallioineen, pikkurantoineen ja upeine rantakatuineen. Toista puolta kutsutaan nimellä Pano Pafos, eli Ylä-Pafos. Täällä pääset lähemmäs kyproslaisten jokapäiväistä elämää ja löydät monia aitoja kyproslaisia ravintoloita. Täällä on myös kaunis vanha kauppahalli, jonka värit, tuoksut ja hulina tuovat mieleen basaarin.

Antiikin kulttuurimuistoja
Pafoksen turistialueelta löydät myös aimo annoksen historiaa. Joukossa mm. antiikinaikainen roomalainen teatteri, katakombeja, useita keskiaikaisia kirkkoja, paikka, jossa roomalaisten sanotaan piiskanneen julkisesti Apostoli Paavalin sekä hyvinsäilyneet lattiamosaiikit roomalaisessa huvilassa, "Dionysoksen talossa".

Golfkenttiä nurkan takana
Pafos on sopiva kohde myös golfin ystäville. Lähialueella on useita Kyproksen parhaimpia golfklubeja. Starttiaikoja varataksesi ota yhteys hotelliisi tai suoraan golfklubiin.

Ylellistä, perheystävällistä ja aikuiseen makuun
Pafoksen hotellivalikoimassamme on vaihtoehtoja moneen makuun. Blue Couples -hotelli ilman lapsia matkustaville aikuisille, De Luxe sinulle joka haluat lomailla ylellisesti sekä Parhaalla paikalla -luokan hotelli keskeistä sijaintia arvostaville. Lapsiperheille vaihtoehtoja on useita, mm.:


  • Uudistettu Blue Star Atlantica Paphian Sun – perheaktiviteetteja, All Inclusive ja huoneita jopa kuudelle.
  • Atlantica Paphian Park Hotel – uusi Suneo Club -konseptihotellimme. Suneo Club hotellit ovat melko yksinkertaisia, mutta raikkaita ja värikkäästi sisustettuja hotelleja. Toimintaa hotellilla ohjaavat englantia puhuvat ohjaajat ja All Inclusive sisältyy hintaan.

Retkivinkkejä
Retkillämme näet ja koet Kyprosta laajemmin. Pääkaupunki Nikosia, Troodosvuorten ihana luonto sekä puolipäiväristeily ovat muutamia esimerkkejä tutustumiskohteista.
Lue lisää Retket-välilehdeltä.

Tutustu saareen vuokra-autolla

Mikäli mieluummin kiertelet lomallasi omin päin, saat oppailta hyviä vinkkejä tutustumiskohteista. Autonvuokraus onnistuu vaivattomasti jo ennen lomaa. Lue lisää autonvuokrauksesta Finnmatkojen kautta.»

Lyhyt kuljetus Pafoksen kentältä
Lennämme nyt myös suoraan Pafokselle, Larnakan lentokentän lisäksi. Lentolipustasi voit tarkistaa, kummalle kentälle lentosi laskeutuu. Kuljetus Larnakan lentokentältä Pafokseen kestää n. 1,5 tuntia.

TEMAn kiertomatka
Kun haluat tutustua Kyprokseen lähemmin, voit yhdistää rantalomaviikon Kyproksella TEMA-matkaan, Kyproksen parhaat palat – viiniä ja maailmanperintökohteita. Matkalla liikutaan vaeltaen ammattitaitoisen oppaan johdolla halki vehreän Troodosvuoriston ja kylien, pysähdytään välillä viinimaistajaisiin ja opetellaan kokkaamaan paikallisen keittiön herkkuja.

Sulje
Arvioitu lentoaika: Helsingistä Larnakaan n. 4 t 15 min. ja Helsingistä Pafokseen n. 4 t 20 min.
Lentokenttäkuljetus: Pafoksen lentokentältä ensimmäiselle Pafoksen hotellille n. 30 min. Larnakan lentokentältä ensimmäiselle Pafoksen hotellille n. 1 t 30 min., Coral Bayhin n. 2 t 30 min. Joskus bussi ajaa Limassolin kautta, jolloin matka pitenee noin tunnilla. Näytä lisää

Pafoksen lentokentältä ensimmäiselle Pafoksen hotellille n. 30 min.
Larnakan lentokentältä ensimmäiselle Pafoksen hotellille n. 1 t 30 min., Coral Bayhin n. 2 t 30 min. Joskus bussi ajaa Limassolin kautta, jolloin matka pitenee noin tunnilla.

Maksullinen lentokenttäkuljetus on varattavissa ennakkoon matkavarauksen yhteydessä. Opas on vastassa lentokentällä, mutta ei tule mukaan bussiin.

Jos varaat ainoastaan lennon Larnakan kentälle, ei lentokenttäkuljetusta Pafokseen voi varata kauttamme. Suosittelemme taksia tai autonvuokrausta.

Sulje

Suosituimmat hotellit

Sivun alkuun