Finnmatkojen Atlantica Bay Hotel FFFF

Retket Kypros

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Minun lomani -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Famagusta ja Salamis

  Palanen nykyhistoriaa ja antiikkia

  Koe kyproksenturkkilainen, miehitetty Famagusta ja näe hyvin säilynyt antiikin kaupunki Salamis. Famagusta on keskiaikaisine rakennuksineen ja upeine hiekkarantoineen aikoinaan ollut itäisen Välimeren suosituin lomakohde. Lue lisää

  Koe kyproksenturkkilainen, miehitetty Famagusta ja näe hyvin säilynyt antiikin kaupunki Salamis. Famagusta on keskiaikaisine rakennuksineen ja upeine hiekkarantoineen aikoinaan ollut itäisen Välimeren suosituin lomakohde.

  Vuonna 1974 Turkki miehitti Kyproksen saaren pohjoisosan ja monen vuoden ajan oli puskurivyöhyke kokonaan suljettu. Nyt pääsemme taas vierailemaan tässä erikoisessa kaupungissa.

  Muutaman kilometrin päässä Famagustan ulkopuolella on muinainen kuningaskunta Salamis. Tarun mukaan kaupungin perusti vuonna 1 000 eaa. troijalainen sankari. Salamis oli Kyproksen suurin kaupunki. Nykyisin se on osittain kaivettu esiin. Täällä voit kävellä bysanttilaisen pylväsrivin, kylpylän ja suuren ulkoilmateatterin ohi.

  Famagustassa on joitakin erityisen hyvin säilyneitä esimerkkejä Välimeren alueen keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Voit syödä lounaan omin päin, jonka jälkeen käymme Otellon tornissa ja Pyhän Nikolauksen katedraalissa, joka toimii nykyisin moskeijana. Otellon torni on saanut nimensä Shakespearen näytelmästä, jonka tapahtumat suurimmaksi osaksi sijoittuvat Famagustaan.

  Jatkamme retkeä käynnillä Varoshassa, Famagustan ns. "Aavekaupungissa". Täältä voit katsella läheltä suljettua ja hylättyä turistialuetta, jossa piikkilanka ja vartiokopit selvästi merkitsevät rajan sijainnin.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Fasouri Watermania – sisäänpääsylippu

  Koe Kyproksen suurin vesipuisto

  Tästä voit ostaa lipun Limassolin ulkopuolella sijaitsevaan Fasouri Watermaniaan. Suuressa vesipuistossa on useita vesiliukumäkiä ja altaita. Lue lisää

  Tästä voit ostaa lipun Limassolin ulkopuolella sijaitsevaan Fasouri Watermaniaan. Suuressa vesipuistossa on useita vesiliukumäkiä ja altaita.

  Jos kaipaat hurjaa vesiseikkailua, voimme suositella käyntiä Fasouri Watermaniassa. Kyproksen suurin vesipuisto koostuu yli 100 000 neliömetrin kokoisesta alueesta, jossa on tarjolla elämyksiä kaikenikäisille.

  Vesipuistossa on yli 30 erilaista vesiliukumäkeä ja allasta, kuten Wet Bubble, Triple Tube Slide, Black Hole Extreme, Tarzan Swing, Kamikaze, Lazy River ja paljon paljon muuta. Alueelta löytyvät kaikki päivän aikana tarvitsemasi palvelut; ravintoloita, kioskeja, pukuhuoneita ja aurinkotuoleja.

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Jeeppisafari Akamasissa

  Jännittävä päivä luonnonystäville

  Koko Akamasin niemi ja sen hiomaton kauneus ovat luontoelämyksiä vailla vertaa. Täällä kohtaavat maa ja meri. Alue on tunnettu rikkaasta linnustostaan ja kasvillisuudestaan. Lue lisää

  Koko Akamasin niemi ja sen hiomaton kauneus ovat luontoelämyksiä vailla vertaa. Täällä kohtaavat maa ja meri. Alue on tunnettu rikkaasta linnustostaan ja kasvillisuudestaan.

  Lähde jännittävälle jeeppiretkelle, jossa on luvassa paljon off road -ajelua. Tähän kokemukseen sisältyy hieman lammikoita ja muutamia töyssyjä, mutta kuljettajamme selviytyvät taitavasti maastosta. Pääset välillä oikomaan jalkojasi ja luvassa on myös valokuvaustaukoja. Kuljettajasi toimii päivän ajan myös englanninkielisenä oppaanasi.

  Vaellamme vaikuttavassa Avakasin rotkossa (30-40 min), jalkaan kannattaa laittaa mukavat kengät. Täällä on paljon jännittäviä kalliomuodostelmia, ja lähes kullankeltaiset hiekkakiviseinät ympäröivät vaeltajaa. Rotkolta ei ole pitkä matka Laran rannalle, joka kenties tunnetaan parhaiten merikilpikonnistaan, jotka palaavat vuosi toisensa jälkeen tänne kesäöisin munimaan. Rannalla on luonnollisesti rajoituksia, sillä näitä uhanalaisia eläimiä on nykyisin vain harvoilla rannoilla.

  Vierailemme myös lähteellä, jossa tarun mukaan rakkauden jumalatar Afrodite on käynyt kylpemässä. Täällä Afrodite tapasi myös rakastajansa, kauniin Adoniksen. Hieman pidemmällä, läntisellä niemenkärjellä, sijaitsee Fontana Amorosa. Tänne kannattaa valita seuralainen huolellisesti, sillä tarun mukaan lammesta juovat rakastuvat ensimmäiseen tapaamaansa henkilöön.

  Nautimme päivän aikana maukkaan lounaan. Tarjolla on sekä liha- että kasvisruokia kyproslaisesta keittiöstä. Pääset halutessasi myös uimaan, joten ethän unohda uima-asua ja pyyhettä.

  Unohtumaton retkipäivä villissä Akamasissa!

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Katamaraaniristeily

  Aurinkoa, uimista ja kimalteleva meri

  Nauti laiskasta ja ihanasta päivästä mukavan katamaraani Aquan kannella. Lue lisää

  Nauti laiskasta ja ihanasta päivästä mukavan katamaraani Aquan kannella.

  Purjehdimme Protaraksesta pitkin rannikkoa kohti Famagustaa. Houkutteleva kristallinkirkas vesi sopii loistavasti vilvoittaviin pulahduksiin tai snorklaamiseen. Voit myös kokeilla melomista kanootilla, joka on katamaraanissa mukana.

  Katamaraani on varustettu suihkuilla ja tilavalla verkolla, jonka on aurinkopatjoilla on mukava loikoilla ja nauttia kirkkaansinisestä taivaasta ja suolaisista aalloista. Kannella on myös varjopaikkoja, joissa voi ihanasti rentoutua. Aluksella on lisäksi baari, josta voi ostaa virvoittavia juomia.

  Retkellä on englanninkielinen miehistö.

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Kultaretki

  Kultatammia Troodosvuoristossa – yksi suosituimmista retkistämme!

  Retki kaikille luonnon- ja kulttuurinystäville! Ihana päivä ylhäällä vuoristossa, kaunis luonto ja ihanat maisemat odottavat. Kykkoksen luostari on yksi retken kohokohdista. Lue lisää

  Retki kaikille luonnon- ja kulttuurinystäville! Ihana päivä ylhäällä vuoristossa, kaunis luonto ja ihanat maisemat odottavat. Kykkoksen luostari on yksi retken kohokohdista.

  Retkemme suuntautuu Troodosvuoriston syleilyyn ja päivän aikana näemme loputtoman paljon kauniita maisemia. Pysähdymme yhteen alueen pikkukylistä ja nautimme kevyen kyproslaisen aamiaisen kylän asukkaiden kanssa. Tänne voisi jäädä vaikka koko päiväksi nauttimaan tunnelmasta.

  Noin 1 200 metrin korkeudessa on Kykkoksen luostari. Se on koko saaren mahtavin, rikkain ja kaunein luostari. Luostarissa on uskomattomia taideaarteita, ikoneja, freskoja ja hienoja mosaiikkeja. Koko alttariseinää peittää puhdas kulta.

  Lounaan nautimme Pedulaksen kylässä, joka on tunnettu hyvistä kirsikoistaan. Stelioksen perhe toivottaa meidät tervetulleeksi nauttimaan hyvää kotiruokaa.

  Kotimatkalla ohitamme rinteeseen pengerretyn viinialueen täynnä muhkuraisia viinipuita ja mutkittelevia viiniköynöksiä. Yhdellä alueen viinitiloista pääsemme muun muassa koemaistamaan Commandariaa, jälkiruokaviiniä, joka on ainutlaatuinen kyproslainen tuote.

  Retki toteutetaan minibussilla, koska se on paras keino kokea Troodosvuoristo ja sen luonnon moninaisuus. Pysähdymme useita kertoja valokuvaustauolle ja näemme mm. satumaisen Tzelefoksen sillan vehreän metsän keskellä. Teiden varsilla kasvaa kultatammea, joka on Kyproksen kansallispuu ja kasvaa vain tällä saarella.

  Vietä unohtumaton päivä Troodosvuoristossa!

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Kävely merenpohjassa

  Lähde vedenalaiselle kävelyretkelle

   

  Sukelluskypärät ovat hauska vaihtoehto snorklaukselle. Retkellä kävelet raskaan kypärän kanssa kirkkaassa, turkoosissa vedessä. Vaivaton tapa kokea pinnanalainen elämä, ja voit myös samalla ruokkia ympärillä uivia kaloja. Lue lisää

  Sukelluskypärät ovat hauska vaihtoehto snorklaukselle. Retkellä kävelet raskaan kypärän kanssa kirkkaassa, turkoosissa vedessä. Vaivaton tapa kokea pinnanalainen elämä, ja voit myös samalla ruokkia ympärillä uivia kaloja.

  Merenpohjakävely on turvallinen ja hauska kokemus. Kävelet noin 3-4 metrin syvyydessä. Vaikka olisitkin kokenut snorklaaja, on aivan erityistä kokea kävely merenpohjalla. Kypäröihin pumpataan ilmaa kävelyn aikana ja voit kokea vedenalaisen maailmaan mukavalla tavalla ilman snorkkelia ja suukappaletta.

  Olet pinnan alla noin kaksi tuntia. Mukaan tarvitset ainoastaan uima-asun ja pyyhkeen.

   

  Sulje

  Puolipäiva / Urheilu

 • Pafos Zoo

  Jännittäviä eläimiä

  Pafoksen hienossa eläinpuistossa pääset näkemään monia jännittäviä eläimiä. Puistossa on runsas tuhat eläintä, ja voit nähdä mm. kirahveja, apinoita, käärmeitä ja leijonia. Mukava retki, joka sopii koko perheelle! Lue lisää

  Pafoksen hienossa eläinpuistossa pääset näkemään monia jännittäviä eläimiä. Puistossa on runsas tuhat eläintä, ja voit nähdä mm. kirahveja, apinoita, käärmeitä ja leijonia. Mukava retki, joka sopii koko perheelle!

  Suuressa eläinpuistossa riittää katseltavaa ja kestääkin hetken ennen kuin olet kiertänyt puiston ja nähnyt kaikki eläimet. Rohkeimmat voivat vierailla matelijatalossa ja perheen pienimmät ihastuvat varmasti pieneen maatilaan, jossa on suloisia kaneja ja marsuja sekä söpöjä kananpoikasia.

  Suositussa esityksessä papukaijoineen ja pöllöineen voit nähdä kuinka taitavia ja oppivaisia nämä eläimet ovat. Puistossa on yli 700 lintua, joista monet ovat uhanalaisia. Pafokson eläinpuistossa panostetaan nuorten kouluttamiseen ja tiedottamiseen, jotta ymmärrys ja kunnioitus luontoa ja eläimiä kohtaan kasvaisi. Eläinpuisto on mukana useissa projekteissa, niin paikallisissa kuin kansainvälisissäkin.

  Syömme lounaan Latsin kylässä ja teemme päivän päätteeksi veneretken Siniselle laguunille. 

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

 • Pohjois-Kypros

  Tutustu Pohjois-Kyproksen luontoon ja kulttuuriin

  Tutustu Kyproksen pohjoisosiin; luostarinraunioihin ja maalaukselliseen Kyrenian satamaan. Puskurivyöhykkeellä, joka syntyi Turkin miehittäessä Kyproksen saaren, on kauniita näkymiä ja mielenkiintoinen kulttuuriperintö. Lue lisää

  Tutustu Kyproksen pohjoisosiin; luostarinraunioihin ja maalaukselliseen Kyrenian satamaan. Puskurivyöhykkeellä, joka syntyi Turkin miehittäessä Kyproksen saaren, on kauniita näkymiä ja mielenkiintoinen kulttuuriperintö.

  Turkin pohjoisosa oli suljettu yli 30 vuoden ajan. Nyt pääsemme kulkemaan Nikosian halki ja ylittämään YK:n suojeleman "vihreän linjan". 

  Ajamme kohti Nikosiaa ja pidämme pienen kahvitauon Choirikotiassa, joka on yksi Välimeren alueen parhaiten säilyneistä esihistoriallisista paikoista. Tämän jälkeen ylitämme rajan ja ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Bellepaisin luostari ylhäällä vuorilla. Täällä meillä on opastettu kierros ja voimme ihailla upeaa näköalaa merelle ja Kyreniaan.

  Jatkamme matkaa Kyreniaan, joka on tunnettu satamastaan ja bysanttilaisesta linnastaan. Täällä tulet huomaamaan Kyproksen merkityksen Välimeren historiassa, sillä edustettuina ovat niin kreikkalainen rautakausi, Bysantti ja Venetsia, niin itse linnassa kuin alueen löydöissä.

  Linnassa on järjestetty opastettu kierros, jonka jälkeen sinulla on omaa aikaa kierrellä Kyreniassa. Satamassa voit esimerkiksi viettää mukavan hetken lounaasta nauttien.

   

   

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Troodoksen viinikylät

  Ihana päivä Troodosvuoristossa!

  Nauti Troodosvuoriston kauniista maisemista ja näe paikallisten arkea aidoissa, pienissä kylissä. Vierailemme myös viinitilalla – jossa on luvassa viininmaistelua! Lue lisää

  Nauti Troodosvuoriston kauniista maisemista ja näe paikallisten arkea aidoissa, pienissä kylissä. Vierailemme myös viinitilalla – jossa on luvassa viininmaistelua!

  Retki suuntautuu kohti ylhäällä Troodosvuoristossa sijaitsevaa viinialuetta ja sen kauniita maisemia. Eteläisillä rinteillä kasvaa oliiveja, manteleita ja hedelmäpuita. Rinteiden vaikuttavat terassit, jotka on rakennettu jo aikojen alussa, kasvavat solmuisia, kiemurtelevia viiniköynnöksiä. Syksyllä rypäleet poimitaan ja suurimmasta osasta satoa tehdään viiniä.

  Aamulla pysähdymme Monagriin, aitoon, pieneen kylään nauttimaan kevyen kyproslaisen aamiaisen. Aivan lähettyvillä sijaitsee arkkienkeli Mikaelille omistettu vanha luostarikappeli, jossa on kauniita, vuosisatoja säilyneitä freskoja ja ikoneja. Kilanissa on peräti neljä viinitilaa ja vierailemme yhdessä niistä, Agia Mayrissa, viininmaistelua varten. 

  Kyläläisten arki vuoristokylissä on kovin rauhallista. Kiire ja stressi ovat täältä kaukana. Jokainen kylä on omanlaisensa ja täällä on hyvin tunnelmallista. Vounissa kapeat, mutkittelevat kadut johdattavat meidät viihtyisään ravintolaan, jossa syömme hyvän lounaan viinin kera. Päivän päätteeksi käymme viinialueen suurimmassa kylässä, Omodoksessa. Kylän perinteiseltä mukulakivitorilta löytyy useita viihtyisiä ravintoloita, joiden terassit ovat mukavasti mulperipuun varjossa.

  Kevyt kyproslainen aamiainen ja lounas sekä viininmaistelu sisältyvät retken hintaan.

  Mukava ja rentouttava retkipäivä.

   

   

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Troodosvaellus

  Rentoutumista aktiivilomailijalle

  Suositun vaellusretken aikana nautimme kauniista luonnosta ja maisemista sekä ihanan raikkaasta metsäilmasta. Paluumatkalla käymme tunnetussa Omodhoksen kylässä, joka sijaitsee keskellä viinialuetta. Lue lisää

  Suositun vaellusretken aikana nautimme kauniista luonnosta ja maisemista sekä ihanan raikkaasta metsäilmasta. Paluumatkalla käymme tunnetussa Omodhoksen kylässä, joka sijaitsee keskellä viinialuetta.

  Majesteettinen Troodos, mahtava vuoriketju, joka ulottuu halki saaren sisäosien, tarjoaa kaunista luontoa ja upeita maisemia. Troodos on luonnonystävien, myös kyproslaisten, rakas piilopaikka. Jo venetsialaisten aikaan tänne ylös vuorille etsiydyttiin tasangoilta ja rannikolta nauttimaan miellyttävästä ilmastosta ja viileästä metsäilmasta.

  Aamulla pysähdymme pienen Monagrin kylän vanhassa kyläkoulussa kevyelle kyproslaiselle aamiaiselle. Vaellamme Platresin kylän läheisyydessä. Se on yksi kaikkein suosituimmista kylistä ja sen lähellä on presidentin kesäasunto.

  Matka suuntautuu alas läpi vehmaan metsän Kryosjokea seuraillen aina Kalidonian vesiputoukselle saakka, jossa on mahdollisuus virkistäytyä raikkaan vuoristovesiryöpyn alla. Vaellamme alas Psilo Dendroon, tunnettuun ravintolaan, jolla on oma forellien kasvatusaltaansa. Täällä nautimme lounaan (kala tai liha.)

  Paluumatkalla pysähdymme Omodhoksessa, joka on viinialueen kylistä suurin. Kylän perinteisellä mukulakivitorilla on useita viihtyisiä ravintoloita, jotka sijaitsevat mulperipuiden varjossa. Täällä sijaitsee myös tunnettu luostari.

  Epätasaisen vaellusreitin pituus on noin 3 km ja vaellus kestää noin 2 tuntia. Retki sopii lähes kaikenikäisille, mutta retkelle osallistuvien lasten täytyy olla vähintään 7–8-vuotiaita.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • VIP Katamaraaniristeily aikuisille

  Veneretkellä ripaus ylellisyyttä

  Lähde katamaraaniretkelle ja nauti Kyproksen rannikosta mereltä käsin. Risteilyllä on VIP-tarjoilu ja mukavan rento tunnelma. Lue lisää

  Lähde katamaraaniretkelle ja nauti Kyproksen rannikosta mereltä käsin. Risteilyllä on VIP-tarjoilu ja mukavan rento tunnelma.

  Ylellinen katamaraaniristeily. Tilavan verkon päällä on aurinkopatjoja, joilla on mukava loikoilla ja ottaa aurinkoa. Kannella on myös varjopaikkoja, joilla voit rentoutua.

  Vaihda rantaelämä päivään merellä. Voit pulahtaa vilvoittavaan veteen uimaan tai snorklata. Aluksella on runsaasti tilaa, sillä asiakaspaikkoja on tarjolla rajoitettu määrä. Katamaraani on varustettu suihkuilla.

  Lounasbuffet sisältyy hintaan ja aluksella on avoin baari, josta saat paikallisia juomia.

  Retki on tarkoitettu vain aikuisille.

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus