Finnmatkojen Fig Tree Bay

Retket Kypros

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Sinun Lomasi -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Big Game Fishing – Jimmy Scuba Base

  Merikalastusta – retki suurille kalastajille

  Lähdemme merelle aikaisin aamulla ja päivän tavoitteena on todella suuret saaliit. Lue lisää

  Lähdemme merelle aikaisin aamulla ja päivän tavoitteena on todella suuret saaliit.

  Aikaisin aamulla suuntaamme satamasta merelle kokeilemaan kalaonnea. Veneellä on tarjolla pikkusuolaista. Kalastusretken aikana sinulla on mahdollisuus kalastaa niin miekkakaloja kuin dolfiineja eli mahi-maheja!

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 79 €
 • Black Pearl Pirate Cruise

  Tähtäimessä merirosvoja

  Lähde jännittävälle koko perheen risteilylle kapteeni Jack Sparrow'n ja hänen merirosvojensa kanssa. Lue lisää

  Lähde jännittävälle koko perheen risteilylle kapteeni Jack Sparrow'n ja hänen merirosvojensa kanssa.

  Ihastuttava puolipäiväretki merellä Välimeren suurimmalla merirosvolaivalla. Luvassa on merirosvoshow, aarteenetsintää lapsille sekä paljon muuta hauskaa. Elämä merellä voi olla kovaa, joten voimme tietenkin virkistäytyä kristallinkirkkaassa vedessä. Nautimme maukkaan lounaan ja keräämme voimia lisätempauksia varten. Aika mukavaa olla merirosvojen passattavana. Retkellä on englanninkielisen miehistön lisäksi oma oppaamme. Lounasbuffet sisältyy retken hintaan, juomat lisämaksusta. Hii-o-hoi!

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 38 €
 • Famagusta ja uintipysähdys

  Palanen nykyhistoriaa

  Koe kyproksenturkkilainen, miehitetty Famagustan kaupunki ja näe "Aavekaupunki". Mahdollisuus myös virkistävään uintiin. Lue lisää

  Koe kyproksenturkkilainen, miehitetty Famagustan kaupunki ja näe "Aavekaupunki". Mahdollisuus myös virkistävään uintiin.

  Famagusta on keskiaikaisine rakennuksineen ja upeine hiekkarantoineen aikoinaan ollut Välimeren suosituin lomakohde. Vuonna 1974 Turkki miehitti Kyproksen saaren pohjoisosan ja monen vuoden ajan oli puskurivyöhyke kokonaan suljettu. Nyt pääsemme taas vierailemaan tässä erikoisessa kaupungissa. Famagustassa on joitakin erityisen hyvin säilyneitä esimerkkejä Välimeren alueen keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Teemme kävelyretken vanhaan kaupunkiin kauniin Pyhän Nikolauksen katedraalin luo. Katedraali on nykyisin Lala Mustafa Pashan moskeija. Sinulla on myös aikaa kierrellä vanhassa kaupungissa omin päin ja käydä vaikkapa Otellon tornissa. Se on saanut nimensä Shakespearen näytelmästä, jonka tapahtumat suurimmaksi osaksi sijoittuvat Famagustaan. Voit myös nousta mahtavalle venetsialaiselle kaupungin muurille ja katsella kaupunkia ylhäältä päin. Pysähdymme uimaan kuuluisalla Famagustan rannalla, jossa voit nauttia vilvoittavista meren aalloista tai vain rentoutua. Täältä voit katsella läheltä suljettua ja hylättyä turistialuetta, jossa piikkilanka ja vartiokopit selvästi merkitsevät rajan sijainnin.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 42 €
 • Hauskanpitoa sunnuntaina: markkinat ja kamelipuisto

  Oivallinen retki koko perheelle

  Tämä retki sopii perheelle, joka haluaa tehdä jotain hauskaa yhdessä. Kuljeskelemme markkinoilla ja suuntaamme sen jälkeen kamelipuistoon, jossa voi ratsastaa näillä "aavikkolaivoilla". Lue lisää

  Tämä retki sopii perheelle, joka haluaa tehdä jotain hauskaa yhdessä. Kuljeskelemme markkinoilla ja suuntaamme sen jälkeen kamelipuistoon, jossa voi ratsastaa näillä "aavikkolaivoilla".

  Hienon, koko perheen retken ensimmäinen pysähdys on Livadian paikallisilla markkinoilla Larnakan pohjoispuolella, jossa viivymme noin 1 tunnin. Täällä myydään kaikkea taivaan ja maan väliltä: vaatteita, kenkiä, koruja, akvaariokaloja, työkaluja, hedelmiä ja paljon, paljon muuta. Markkinoilta retki jatkuu Mazotokseen, jossa on Kyproksen ainoa kamelipuisto. Kaikki halukkaat saavat kokeilla ratsastamista kamelilla. Ei ole liioiteltua sanoa, että se on ainutlaatuinen kokemus. Suuressa puistossa on noin 50 kamelia sekä monia muita eläimiä, kuten poni, strutsi, riikinkukko sekä kenguru. Puiston alueella on myös ravintola, uima-allas ja pelihuone, jossa on pelejä kaikenikäisille. Viivymme puistossa noin 2 tuntia.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 24 €
 • Kalastusretki – Jimmy Scuba Base

  Kalasta pallokaloja ja muita lähellä rannikkoa

  Kalastusretki lähellä rannikkoa kevyemmillä välineillä. Lue lisää

  Kalastusretki lähellä rannikkoa kevyemmillä välineillä.

  Aamulla jätämme Agia Napan sataman ja suuntaamme merelle. Kyproksen rannikolla on runsaasti pikkukaloja kuten pallokaloja ja mureenoja.

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 59 €
 • Karpasia – Select

  Villiaasien valtakunta

  Karpasian niemimaa on todellinen luontoelämys. Niemellä elää villiaaseja ja merikilpikonnat tulevat sinne munimaan. Lue lisää

  Karpasian niemimaa on todellinen luontoelämys. Niemellä elää villiaaseja ja merikilpikonnat tulevat sinne munimaan.

  Karpasian niemi Kyproksen koillisrannikolla on oikea villiaasien oma valtakunta. Täällä elää useita satoja villiaaseja, eikä ole harvinaista nähdä niitä niityllä tai tien reunassa. Luonto täällä on todennäköisesti koskemattomampaa kuin missään muualla saarella ja maisemat vaihtelevat kullankeltaisista rannoista karuihin kallioihin ja peltomaihin. Kiire ja stressi ovat täältä kaukana. Ajelemme läpi useiden pienien kylien – monessa niistä näyttäisi aika pysähtyneen. Bogazin kylässä on pittoreski pieni kalasatama, ja jos kalastajilla on ollut onni myötä edellisenä yönä, myydään aluksilta saalista satamassa aamulla. Pysähdymme hetkeksi ihailemaan merinäkymää ja nauttimaan kevyttä aamiaista ennen kun jatkamme matkaa. Rizokarpasossa asuu edelleen muutamia kyproksenkreikkalaisia. Kylän miehet kokoontuvat usein keskustan kafeneioniin juomaan kupposen vahvaa kyproslaista kahvia, pelaamaan korttia ja parantamaan maailmaa. Niemimaan kärjen tuntumassa on apostoli Andreaan kirkko ja luostari. Kirkon alla on ikuinen lähde, jolla tarun mukaan on parantavia voimia ja kirkolla onkin erityinen asemansa kaikkien Kyproksen kreikkalaisten sydämissä. Noin 100 miljoonan vuoden ajan ovat liemikilpikonnat ja valekarettikilpikonnat eläneet Kyprosta ympäröivissä vesisssä. Golden Beach on yksi niistä rannoista, jolle nämä kiehtovat eläimet nousevat kesäöisin munimaan. Näiden harvinaisten kilpikonnien suojelemiseksi tehdään aktiivisesti työtä. Nautimme rannan äärellä sijaitsevassa, yksinkertaisessa mutta kodikkaassa ravintolassa lounaaksi erinomaista, vasta grillattua kalaa. Jos et syö kalaa, on toki muita vaihtoehtojakin tarjolla. Leppoisan lounaan jälkeen on mahdollisuus pulahtaa uimaan. Tällaisilla suojelluilla rannoilla on tietysti omat rajoituksensa, mutta retken aikana kuulet tarkemmin, missä voit uida. Ota mukaan uima-asusi – rannat ovat todella koko Kyproksen hienoimpia. Karpasia on retki, jolla liikumme minibusseilla. Tämä tarkoittaa rajoitettua osallistujamäärää (korkeintaan 20 henkeä), jolloin retkikokemuksesta tulee myös hieman henkilökohtaisempi.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 63 €
 • Katamaraaniristeily

  Aurinkoa, uimista ja kimalteleva meri

  Nauti laiskasta ja ihanasta päivästä mukavan katamaraani Aquan kannella. Lue lisää

  Nauti laiskasta ja ihanasta päivästä mukavan katamaraani Aquan kannella.

  Purjehdimme Protaraksesta pitkin rannikkoa kohti Famagustaa. Houkutteleva kristallinkirkas vesi sopii loistavasti vilvoittaviin pulahduksiin tai snorklaamiseen. Voit myös kokeilla melomista kanootilla, joka on katamaraanissa mukana. Katamaraani on varustettu suihkuilla ja tilavalla verkolla, jonka on aurinkopatjoilla on mukava loikoilla ja nauttia kirkkaansinisestä taivaasta ja suolaisista aalloista. Kannella on myös varjopaikkoja, joissa voi ihanasti rentoutua. Aluksella on lisäksi baari, josta voi ostaa virvoittavia juomia. Retkellä on englanninkielinen miehistö.

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 41 €
 • Kevätvaellus Kyrenia-vuorilla ja Famagustan kaupunki (14.4.–25.5.)

  Avarat näkymät ja tarumaiset maisemat

  Yhdistä ihana vaellus luonnossa käyntiin Famagustan kaupungissa. Vaellamme Kyrenia-vuorten harjaa pitkin ja nautimme kevään tulosta. Iltapäivällä sinulla on aikaa tutustua aikoinaan suosittuun Famagustan kaupunkiin sekä pääset näkemään "Aavekaupungin". Lue lisää

  Yhdistä ihana vaellus luonnossa käyntiin Famagustan kaupungissa. Vaellamme Kyrenia-vuorten harjaa pitkin ja nautimme kevään tulosta. Iltapäivällä sinulla on aikaa tutustua aikoinaan suosittuun Famagustan kaupunkiin sekä pääset näkemään "Aavekaupungin".

  Kyproksella kevät on ihanaa aikaa; luonto hurmaa vehreydellään ja kasvit kukkivat. Saari on tunnettu monista aikaisen kevään orkideoistaan, ja koska kuljemme alueilla, joilla orkideat yleensä kasvavat, näemme hyvällä tuurilla muutaman näistä ainutlaatuisista kukista. Kyrenia-vuoret, joita kutsutaan kreikaksi nimellä Pendadaktylos, ovat pitkänomainen vuorijono miehitetyllä pohjoispuolella. Kolmelta korkeimmalta vuorenhuipulta löytyy myyttinen linna, joiden tehtävänä oli ennen muinoin vartioida niin maata kuin merta. Ohitamme lähietäisyydeltä niistä itäisimmän, Kantara-linnan, joka sijaitsee noin 600 metriä meren pinnan yläpuolella. Täältä on suurenmoinen näköala molemmille rannikoille. Iltapäivällä vierailemme Famagustassa, joka oli aikoinaan itäisen Välimeren suosituin lomakohde. Vuonna 1974 Turkki miehitti Kyproksen saaren pohjoisosan ja monen vuoden ajan oli puskurivyöhyke kokonaan suljettu. Nyt pääsemme taas vierailemaan tässä erikoisessa kaupungissa. Famagustassa on joitakin erityisen hyvin säilyneitä esimerkkejä Välimeren alueen keskiaikaisesta arkkitehtuurista. Vanhassa kaupungissa sijaitsee kaunis Pyhän Nikolauksen katedraali, joka on nykyisin Lala Mustafa Pashan moskeija. Täällä sinulla on aikaa kierrellä omin päin ja ehkäpä käydä syömässä lounasta. Päivän päätteeksi vierailemme Varoshassa, Famagustan ns. "Aavekaupungissa". Täältä voit katsella läheltä suljettua ja hylättyä turistialuetta, jossa piikkilanka ja vartiokopit selvästi merkitsevät rajan sijainnin. Helppotasoisella vaelluksella kuljemme metsä-/soratietä pitkin. Vaellus on noin 6 kilometriä pitkä ja kestää noin 2 tuntia. Retki sopii kaikenikäisille, mutta suosituksemme lasten ikärajaksi on 7-8 -vuotta. Aamulla ennen vaellusta nautimme kevyen kyproslaisen aamiaisen, joka sisältyy retken hintaan.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 51 €
 • Kävely merenpohjassa

  Lähde vedenalaiselle kävelyretkelle

   

  Sukelluskypärät ovat hauska vaihtoehto snorklaukselle. Retkellä kävelet raskaan kypärän kanssa kirkkaassa, turkoosissa vedessä. Vaivaton tapa kokea pinnanalainen elämä, ja voit myös samalla ruokkia ympärillä uivia kaloja. Lue lisää

  Sukelluskypärät ovat hauska vaihtoehto snorklaukselle. Retkellä kävelet raskaan kypärän kanssa kirkkaassa, turkoosissa vedessä. Vaivaton tapa kokea pinnanalainen elämä, ja voit myös samalla ruokkia ympärillä uivia kaloja.

  Merenpohjakävely on turvallinen ja hauska kokemus. Kävelet noin 3-4 metrin syvyydessä. Vaikka olisitkin kokenut snorklaaja, on aivan erityistä kokea kävely merenpohjalla. Kypäröihin pumpataan ilmaa kävelyn aikana ja voit kokea vedenalaisen maailmaan mukavalla tavalla ilman snorkkelia ja suukappaletta.

  Olet pinnan alla noin kaksi tuntia. Mukaan tarvitset ainoastaan uima-asun ja pyyhkeen.

   

  Sulje

  Puolipäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 45 €
 • Magic Dancing Waters

  Upea show valo- ja vesiefektein

  Kaunis esitys, jossa vettä,  valoa ja tulivuorenpurkauksia. Vesi liikkuu musiikin tahtiin ja pyörii muodostaen piruetteja. Tule kokemaan hieman erilainen iltaesitys! Lue lisää

  Kaunis esitys, jossa vettä,  valoa ja tulivuorenpurkauksia. Vesi liikkuu musiikin tahtiin ja pyörii muodostaen piruetteja. Tule kokemaan hieman erilainen iltaesitys!

  Musiikki on erityisesti esitystä varten sävelletty ja musiikin soidessa näet kuinka tulivuori purkautuu ja laavaa alkaa valua tulivuorta pitkin. Esityksessä on myös tuli-, savu-, valo- ja vesiefektejä. Luvassa on näyttävä kokemus!

  Protaraksen viihdekoneisto on lajissaan suurin. Laaja tukitiimi huolehtii show'n kulusta, jossa on mm. 480 kohdevaloa, 162 vesipumppua, 5 savukonetta, 2 tulikonetta ja tasokas värilaserjärjestelmä.

  Voit varata joko pelkän sisäänpääsylipun tai voit varata retken myös päivällisellä.

  Sulje

  Ilta / Pääsymaksu & Lippu

  Hintaesimerkki 26 €
 • Nikosian kahdet kasvot

  Vastakohtaisuuksien pääkaupunki

  Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Nikosian kahdet kasvot – kyproksenkreikkalainen ja miehitetty kyproksenturkkilainen puoli. Lue lisää

  Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Nikosian kahdet kasvot – kyproksenkreikkalainen ja miehitetty kyproksenturkkilainen puoli.

  Jaettu pääkaupunki Nikosia, jonka historiallista keskustaa ympäröi venetsialainen kaupunginmuuri, on ollut pääkaupunki 900-luvulta lähtien. Retki alkaa kaupungin kyproksenkreikkalaisella puolella. Pysähdymme kaupunginmuurin luona ja kävelemme pieniä, kiemurtelevia katuja kohti arkkipiispan palatsia ja freskoistaan tunnettua Johanneksen katedraalia, joka on peräisin 1600-luvulta. Kävelykierros jatkuu halki vanhan Laiki Yitonian kaupunginosan, jonka sanotaan aikoinaan olleen kaupungin huvialue. Kaupunginosaa on restauroitu huolella ja siellä on viehättäviä kävelykatuja ja paljon ravintoloita. Ylitämme yhdessä check-pointin ja tutustumme miehitettyyn kyproksenturkkilaiseen puoleen, jossa aika tuntuu melkein pysähtyneen miehitysvuoteen 1974. Kujilla törmäämme mausteisiin tuoksuihin ja monenkirjavaan ihmisvilinään, erityisesti turkkilaisessa basaarissa. Kauniista Ayia Sofian katedraalista valkoisine seinineen ja korkeine torneineen on tehty moskeija jo noin 400 vuotta sitten. Nyt sitä käytetään ahkerasti muslimien rukouspaikkana. Sinulla on aikaa kierrellä myös omin päin kummassakin kaupunginosassa, tehdä ostoksia ja/tai syödä hyvä lounas. Halukkaat voivat käydä myös Levantin kaupunginmuseossa yhdessä oppaan kanssa. Museossa on mm. kansanpukuja, käyttöesineitä, valokuvia, painotuotteita, kirjoja ja jopa antiikinaikaisia löytöjä, jotka kertovat kaupungin arjesta ja Nikosian kehittymisestä usean tuhannen vuoden aikana. Kalosorises! Hosgeldin! "Tervetuloa" kreikaksi ja turkiksi.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 41 €
 • Opastus sukeltamiseen

  Toteuta ensimmäinen sukelluksesi Välimerellä

  Puolipäivää kestävä kurssi sisältää niin teoriaa kuin sukelluksen noin kuuden metrin syvyyteen. Erinomainen tapa päästä kokeilemaan sukeltamista. Mikäli seurueesta joku ei halua sukeltaa, on mahdollista myös snorklata. Lue lisää

  Puolipäivää kestävä kurssi sisältää niin teoriaa kuin sukelluksen noin kuuden metrin syvyyteen. Erinomainen tapa päästä kokeilemaan sukeltamista. Mikäli seurueesta joku ei halua sukeltaa, on mahdollista myös snorklata.

  Suuntaamme Agia Napasta kohti rauhallista laguunia. Lyhyen teoriatunnin jälkeen puetaan varusteet päälle ja sitten onkin jo sukelluksen aika. Mahdollisuus ostaa muistoksi veden alla otettu sukelluskuva ensimmäisestä sukelluksesta. Sukelluksen jälkeen ajamme veneellä hiljalleen pitkin Konnosinlahtea ja pidämme muutaman uimatauon ennen Agia Napan satamaan saapumista.

  Sulje

  Puolipäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 65 €
 • PADI – Opastus sukeltamiseen

  Tee ensimmäinen sukelluksesi ja hanki PADI-sertifikaatti

  Kurssi kestää n. 2–3 tuntia ja sisältää kattavan teoriaosion. Lue lisää

  Kurssi kestää n. 2–3 tuntia ja sisältää kattavan teoriaosion.

  Alun teoriaosion jälkeen saat opastusta varusteiden kanssa ja tämän jälkeen voit aloittaa harjoittelun matalassa vedessä. Sitten onkin jo ensimmäisen oikean sukelluksesi vuoro. 30–40 minuutin aikana tulet sukeltamaan jopa 6 metrin syvyyteen. Mahdollisuus myös ruokkia kaloja ja muistoksi sukelluskokemuksesta saat pinnan alla otetun sukelluskuvan. Tämän jälkeen opit vielä hieman varusteiden huollosta ja saat PADI-sertifikaattisi. Korkeintaan 4 hlöä/opettaja.

  Sulje

  Puolipäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 55 €
 • PADI Open Water – 4 päivää

  Hanki sukellussertifikaatti lomallasi!

  Tämä kurssi sopii sinulle, joka olet täysin aloittelija tai omaat vain vähän sukelluskokemusta. Neljän päivän aikana opit kaiken mitä kansainväliseen sukelluslisenssiin eli PADI-sertifikaattiin edellytetään. Lue lisää

  Tämä kurssi sopii sinulle, joka olet täysin aloittelija tai omaat vain vähän sukelluskokemusta. Neljän päivän aikana opit kaiken mitä kansainväliseen sukelluslisenssiin eli PADI-sertifikaattiin edellytetään.

  Kurssi koostuu viidestä teoriatunnista, viidestä oppitunnista vedessä varusteiden kanssa sekä neljästä sukelluksesta avovedessä. Sukeltamaan lähtö rannalta. 1. päivä\r\nRekisteröidyttyäsi sukelluskeskuksessa on ensimmäisen teoriatunnin aika. Pääset myös harjoittelemaan veteen ja opit kuinka varusteita käsitellään ja puhdistetaan. 2. päivä\r\nKasaat itse varusteesi ja teet kaksi ensimmäistä sukellustasi avovedessä. Tämän jälkeen palaat sukelluskeskukseen teoriatunneille. 3. päivä\r\nViimeisen teoriatunnin ja kolmannen sukelluksen jälkeen voit suorittaa loppukokeen. 4. päivä\r\nNeljäs sukellus, jonka jälkeen saat PADI-sertifikaattisi.

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 340 €
 • Pohjoisen jalokivet – Kyrenia, Bellapais ja St Hilarion

  Luostareita, linnoja ja upeita maisemia

  Arvoituksellisia linnoja, katkeria sitruunoita ja kuherruskuukausitunnelmaa. Mielenkiintoisen retken aikana kuulet saaren historiasta, ihastut Kyrenian satamaan ja nautit kauniista maisemista. Lue lisää

  Arvoituksellisia linnoja, katkeria sitruunoita ja kuherruskuukausitunnelmaa. Mielenkiintoisen retken aikana kuulet saaren historiasta, ihastut Kyrenian satamaan ja nautit kauniista maisemista.

  Aloitamme retkemme ylittämällä puskurivyöhykkeen ja siirtymällä pohjoiselle, miehitetylle puolelle saarta ja edelleen yli Pentadaktylosin vuoriketjun. Myytteihin kietoutuneet linnat, jotka aikoinaan valvoivat niin maalla kuin merellä liikkuvia, sijaitsevat kolmella korkealla vuorenhuipulla. Vaikuttavin linnoista on St Hilarion, jota pidettiin valloittamattomana. Sen muurin ja tornit näyttävät kasvaneen suoraan kallioista ja tarun mukaan sen salainen portti johti lumottuun puutarhaan. Väitetään myös, että Walt Disney sai täältä inspiraation elokuvan Lumikin linnaan. Linna oli 1200–1400-luvuilla kuninkaallinen kesäresidenssi. Lukemattomat portaat ja mutkittelevat polut vievät ylös St Hilarionin korkeimmalle paikalla, mutta uskomaton näköala on vaivan arvoinen. \r\n \r\nPieni, idyllinen Kyrenian satamakaupunki oli ennen miehitystä tunnettu kuherruskuukausikaupunkina. Tänne tulivat kyproslaiset häämatkalle. Nykypäivän katuelämässä näkyy selvästi turkkilainen kulttuuri ja hevosenkengänmuotoinen satama värikkäine kalastusveneineen ja mukavine terasseineen on kaupungin kohtauspaikka. Sinulla on hyvää aikaa kierrellä kaupungissa omin päin ja käydä vaikkapa lounaalla. Kyreniassa on myös linna, jolla on mielenkiintoinen, monien aikakausien yli ulottuva historia. Täällä on myös maailman vanhimman laivan, Kyrenia-laivan, jäänteet, jotka ovat noin 2 300 vuotta vanhoja. Ne on nostettu meren pohjasta. Myös osia laivan lastista on säilynyt. Kun yhdysvaltalaiset meriarkeologit 1960-luvun alussa pelastivat hylyn, löytyi noin 400 amforaa, 29 myllynkiveä ja 9 000 mantelia! Voit tutustua linnaan yhdessä oppaamme kanssa – sisäänpääsymaksu sisältyy retken hintaan. Bellapaisin luostari majesteettisine holveineen sijaitsee kauniilla paikalla samannimisessä kylässä. Se on unohtumaton näky. Goottilainen mestariteos 1200-luvulta! Opastetulla kierroksella luostarin huoneissa ja piilopaikoissa siirrymme ajassa taaksepäin. Nimi "Bellapais", kaunis rauha, sopii luostaria ympäröivään tunnelmaan. Kylä, sen elämäntapa ja "joutilaisuuden puu" ovat myös tuttuja Lawrence Durrellin kirjasta Katkerat sitruunat. Paluumatkalla pysähdymme keskellä Pylan kylän pientä aukiota. Täällä kaksi kulttuuria kohtaavat arjessa, sillä Pyla on yksi harvoista kylistä, joissa kyproksenkreikkalaiset ja kyproksenturkkilaiset elävät rinta rinnan.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 57 €
 • Quad Safari

  Kyproksen off road -nähtävyydet

  Vaikka pöly ja hiekka ehkä vähän pöllyävätkin tällä retkellä, on tämä yksi parhaista tavoista tutustua Kyproksen maaseutuun. Mönkijällä pääset kokemaan saaren luonnon kuin tekemään mielenkiintoisia pysähdyksiä niin kirkoilla kuin rannoilla. Lue lisää

  Vaikka pöly ja hiekka ehkä vähän pöllyävätkin tällä retkellä, on tämä yksi parhaista tavoista tutustua Kyproksen maaseutuun. Mönkijällä pääset kokemaan saaren luonnon kuin tekemään mielenkiintoisia pysähdyksiä niin kirkoilla kuin rannoilla.

  Kun olemme käyneet läpi turvallisuusseikat, lähdemme matkaan mönkijöillä. Päivän aikana käymme kirkoissa, luolissa ja näköalapaikoilla tutustuaksemme Kyprokseen sekä nautimme ajosta läpi kauniin luonnon. Korkeintaan kaksi hlöä/mönkijä.

  Sulje

  Puolipäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 55 €
 • Road Trip

  Krokotiileja ja vallattomia vuohia

  Vaihtelua auringonotolle ja uimiselle! Tavattuamme ensin Paralimnin Akvariumin eläimiä pääset taputtelemaan vuohia maatilalla. Sen jälkeen odottaa vierailu jäätelötehtaalla. Lue lisää

  Vaihtelua auringonotolle ja uimiselle! Tavattuamme ensin Paralimnin Akvariumin eläimiä pääset taputtelemaan vuohia maatilalla. Sen jälkeen odottaa vierailu jäätelötehtaalla.

  Lähde mukaan jännittävälle ja vaihtelevalle koko perheen retkelle. Tapaamme päivän aikana erilaisia eläimiä, maistelemmme vähän jotakin hyvää ja tutustumme samalla ympäröiviin kyliin.\r\n \r\nEnsimmäinen pysähdyksemme on Paralimnin Akvarium. Täällä on paljon hienoja ja värikkäitä kaloja, mutta myös kilpikonnia, krokotiileja, lintuja ja pingviinejä (!). Andreaksen maatilalla on lampaita ja vuohia – niin monta, ettei niitä pysty laskemaan. Niiden maidosta tehdään kyproslaista halloumi-juustoa, jota saamme maistaa. Lisää maistiaisia on luvassa pikkuruisessa jäätelötehtaassa Sotiran kylässä. Jäätelön päälle on hyvä nauttia hieman hedelmiä ja niinpä suuntaamme tervehtimään Lisaa. Hänen perheellään on suuri sitrusviljelmä, jonka "papous" (isoisä) istutti kauan sitten. Täällä saamme poimia kypsiä appelsiineja suoraan puusta. Tietenkin vain silloin, kun ne ovat kypsiä.

  Sulje

  Puolipäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 30 €
 • Snorklausretki

  Snorklausta kristallinkirkkaissa vesissä

  Täydellinen retki sinulle, joka haluat kokeilla snorklaamista. Scuba Base -sukelluskoulun ohjaajat opastavat snorklaustekniikan saloihin. Hyvällä onnella saatamme nähdä delfiinejäkin. Lue lisää

  Täydellinen retki sinulle, joka haluat kokeilla snorklaamista. Scuba Base -sukelluskoulun ohjaajat opastavat snorklaustekniikan saloihin. Hyvällä onnella saatamme nähdä delfiinejäkin.

  Tartu tilaisuuteen löytää Välimeren kristallinkirkkaan pinnan alle piiloutunut maailma. Scuba Base -sukelluskoulun ohjaajien kanssa risteilemme rannikkoa Cape Grecon edustalle, noin 20 minuutin venematkan päähän Agia Napasta. Sukelluskoulun ohjaajat opastavat varusteiden käytössä ja snorklaustekniikassa. Juomia ja välipalaa voi ostaa aluksella, mutta voit myös ottaa mukaan evääksi voileivän tai kevyen lounaan. Puolipäiväretkeen mahtuu kaksi pysähdystä – kuitenkin säästä ja tuulista riippuen. Jos sää sallii, snorklaamme matalassa vedessä ja Cape Grecon jännittävissä luolissa. Retki on varattavissa joko aamupäivä- tai iltapäiväretkenä. 

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 38 €
 • Troodoksen viinikylät

  Ihana päivä Troodosvuoristossa!

  Nauti Troodosvuoriston kauniista maisemista ja näe paikallisten arkea aidoissa, pienissä kylissä. Vierailemme myös viinitilalla – jossa on luvassa viininmaistelua! Lue lisää

  Nauti Troodosvuoriston kauniista maisemista ja näe paikallisten arkea aidoissa, pienissä kylissä. Vierailemme myös viinitilalla – jossa on luvassa viininmaistelua!

  Retki suuntautuu kohti ylhäällä Troodosvuoristossa sijaitsevaa viinialuetta ja sen kauniita maisemia. Eteläisillä rinteillä kasvaa oliiveja, manteleita ja hedelmäpuita. Rinteiden vaikuttavat terassit, jotka on rakennettu jo aikojen alussa, kasvavat solmuisia, kiemurtelevia viiniköynnöksiä. Syksyllä rypäleet poimitaan ja suurimmasta osasta satoa tehdään viiniä.

  Aamulla pysähdymme Monagriin, aitoon, pieneen kylään nauttimaan kevyen kyproslaisen aamiaisen. Aivan lähettyvillä sijaitsee arkkienkeli Mikaelille omistettu vanha luostarikappeli, jossa on kauniita, vuosisatoja säilyneitä freskoja ja ikoneja. Kilanissa on peräti neljä viinitilaa ja vierailemme yhdessä niistä, Agia Mayrissa, viininmaistelua varten. 

  Kyläläisten arki vuoristokylissä on kovin rauhallista. Kiire ja stressi ovat täältä kaukana. Jokainen kylä on omanlaisensa ja täällä on hyvin tunnelmallista. Vounissa kapeat, mutkittelevat kadut johdattavat meidät viihtyisään ravintolaan, jossa syömme hyvän lounaan viinin kera. Päivän päätteeksi käymme viinialueen suurimmassa kylässä, Omodoksessa. Kylän perinteiseltä mukulakivitorilta löytyy useita viihtyisiä ravintoloita, joiden terassit ovat mukavasti mulperipuun varjossa.

  Kevyt kyproslainen aamiainen ja lounas sekä viininmaistelu sisältyvät retken hintaan.

  Mukava ja rentouttava retkipäivä.

   

   

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 45 €
 • Troodosvaellus

  Rentoutumista aktiivilomailijalle

  Suositun vaellusretken aikana nautimme kauniista luonnosta ja maisemista sekä ihanan raikkaasta metsäilmasta. Paluumatkalla käymme tunnetussa Omodhoksen kylässä, joka sijaitsee keskellä viinialuetta. Lue lisää

  Suositun vaellusretken aikana nautimme kauniista luonnosta ja maisemista sekä ihanan raikkaasta metsäilmasta. Paluumatkalla käymme tunnetussa Omodhoksen kylässä, joka sijaitsee keskellä viinialuetta.

  Majesteettinen Troodos, mahtava vuoriketju, joka ulottuu halki saaren sisäosien, tarjoaa kaunista luontoa ja upeita maisemia. Troodos on luonnonystävien, myös kyproslaisten, rakas piilopaikka. Jo venetsialaisten aikaan tänne ylös vuorille etsiydyttiin tasangoilta ja rannikolta nauttimaan miellyttävästä ilmastosta ja viileästä metsäilmasta. Aamulla pysähdymme pienen Monagrin kylän vanhassa kyläkoulussa kevyelle kyproslaiselle aamiaiselle. Vaellamme Platresin kylän läheisyydessä. Se on yksi kaikkein suosituimmista kylistä ja sen lähellä on presidentin kesäasunto. Matka suuntautuu alas läpi vehmaan metsän Kryosjokea seuraillen aina Kalidonian vesiputoukselle saakka, jossa on mahdollisuus virkistäytyä raikkaan vuoristovesiryöpyn alla. Vaellamme alas Psilo Dendroon, tunnettuun ravintolaan, jolla on oma forellien kasvatusaltaansa. Täällä nautimme lounaan (kala tai liha.) Paluumatkalla pysähdymme Omodhoksessa, joka on viinialueen kylistä suurin. Kylän perinteisellä mukulakivitorilla on useita viihtyisiä ravintoloita, jotka sijaitsevat mulperipuiden varjossa. Täällä sijaitsee myös tunnettu luostari. Epätasaisen vaellusreitin pituus on noin 3 km ja vaellus kestää noin 2 tuntia. Retki sopii lähes kaikenikäisille, mutta retkelle osallistuvien lasten täytyy olla vähintään 7–8-vuotiaita.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 51 €
 • Waterworld Waterpark Agia Napa – sisäänpääsylippu

  Seikkailu teemapuistossa

  Euroopan suurin teemavesipuisto sijaitsee Agia Napassa. Puisto tarjoaa upeita vesiseikkailuja ja teemoina ovat vesi, Kreikka ja Kypros. Tästä voit ostaa lipun puistoon. Lue lisää

  Euroopan suurin teemavesipuisto sijaitsee Agia Napassa. Puisto tarjoaa upeita vesiseikkailuja ja teemoina ovat vesi, Kreikka ja Kypros. Tästä voit ostaa lipun puistoon.

  Agia Napan Waterworld on todellakin erilainen vesipuisto. Aivan kuten muissa puistoissa, myös täällä on runsaasti erilaisia vesiliukumäkiä ja altaita, mutta täällä kaikki on tehty kreikkalais-kyproslaiseen tyyliin. Täällä voit kokea mm. seuraavat asiat: River Odyssey, Trojan Adventure, Poseidon´s Wave Pool, The Quest of Heracles ja paljon muuta. Alueelta löytyvät kaikki päivän aikana tarvitsemasi palvelut, kuten ravintolat, kioskit, pukuhuoneet ja aurinkotuolit.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 61 €
 • VIP Katamaraaniristeily aikuisille

  Veneretkellä ripaus ylellisyyttä

  Lähde katamaraaniretkelle ja nauti Kyproksen rannikosta mereltä käsin. Risteilyllä on VIP-tarjoilu ja mukavan rento tunnelma. Lue lisää

  Lähde katamaraaniretkelle ja nauti Kyproksen rannikosta mereltä käsin. Risteilyllä on VIP-tarjoilu ja mukavan rento tunnelma.

  Ylellinen katamaraaniristeily. Tilavan verkon päällä on aurinkopatjoja, joilla on mukava loikoilla ja ottaa aurinkoa. Kannella on myös varjopaikkoja, joilla voit rentoutua.

  Vaihda rantaelämä päivään merellä. Voit pulahtaa vilvoittavaan veteen uimaan tai snorklata. Aluksella on runsaasti tilaa, sillä asiakaspaikkoja on tarjolla rajoitettu määrä. Katamaraani on varustettu suihkuilla.

  Lounasbuffet sisältyy hintaan ja aluksella on avoin baari, josta saat paikallisia juomia.

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 49 €