Finnmatkojen Votsalakia

Retket Kreikka

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Minun lomani -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Lazy Day Cruise – Votsalakia

  Samoksen parhaat rannat

  Astu purjelaivaan, joka vie sinut ihastuttavalle risteilylle Samoksen rannikolle. Tämä on paras tapa tutkia muutamia saaren monista kauniista rannoista. Lue lisää

  Astu purjelaivaan, joka vie sinut ihastuttavalle risteilylle Samoksen rannikolle. Tämä on paras tapa tutkia muutamia saaren monista kauniista rannoista.

  Ensimmäiseksi pysähdymme joko Psili Ammosin tai Pountesin hiekkarannalle, jotka molemmat ovat suosittuja. Täällä voit uida sinisessä vedessä tai kenties tutkia rannan ympäristöä.

  Jos pidät luonnossa vaeltamisesta, tulet varmasti arvostamaan Kliman rantaa. Täällä voit sekä uida että tutustua kauniisiin luoliin. Kliman ranta sijaitsee hieman syrjäisemmällä alueella kuin muut vierailemamme rannat. Vesi on sinivihreää ja tyyntä, täällä voit antaa kehon ja mielen rentoutua. Ranta on kivinen, mutta muutaman askeleen päässä rannasta on pohja jo hienohiekkaisempaa.

  Päivän aikana tarjoillaan kaikille kreikkalaista kahvia.

  Lounas tarjoillaan aluksella. Ota mukaan uima-asu ja pyyhe sekä käteistä rahaa.

  Pysähdysten järjestys saattaa vaihdella.

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Patmos – ilmestyssaari

  Kulttuurihistoriaa ja kauniita näköaloja.

  Kokopäiväretki laivalla. Kaunis Patmoksen saari tunnetaan maalauksellisesta satamastaan, luostaristaan ja luolasta, jossa Johannes koki Raamatun Ilmestyskirjan näyt. Lue lisää

  Kokopäiväretki laivalla. Kaunis Patmoksen saari tunnetaan maalauksellisesta satamastaan, luostaristaan ja luolasta, jossa Johannes koki Raamatun Ilmestyskirjan näyt.

  Lähde tutustumaan ainutlaatuiseen Patmokseen. Retki alkaa noin kolme tuntia kestävällä laivamatkalla Patmokselle, joka sijaitsee Samoksesta lounaaseen.

  Jo lähestyessämme saarta saamme ihailla Patmosta mereltä käsin. Korkealla sataman yläpuolella on valkoinen Horan kaupunki ja sen vieressä kohoaa valtava, keskiaikainen Johanneksen luostari, joka sakaraisine muureineen muistuttaa satulinnaa.

  Nousemme maihin Skalan kylän satamassa, jossa on ihastuttavia kahviloita ja pikkuliikkeitä. Bussi kuljettaa meidät ylös vuorenrinnettä, ja käymme ensin luolassa, joka on yksi Kreikan ja koko kristinuskoisen maailman kunnioitetumpia paikkoja. Täällä evankelista Johannes koki näyt, joihin Johanneksen Ilmestyskirja, Raamatun viimeinen kirja, perustuu.

  Luolasta jatkamme matkaa mahtavaan luostariin, joka rakennettiin vuonna 1088. Luostarissa on mm. aarrekammio, jossa on kauniita hopeaesineitä ja suuri kokoelma keskiaikaisia ikoneja.

  Palattuamme Skalaan on aikaa omin päin tutkia kylän viehättäviä kujia päin ja nauttia lounas jossakin viihtyisistä tavernoista tai juoda kupillinen kahvia sataman kahvilassa.

  Palaamme Samokselle mukanamme kokemuksia, jotka varmasti muistat pitkään.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Patmos omin päin

  Viehättävä Patmos ja sen raamatullinen historia.

  Tällä omatoimiretkellä voit tutkia kauniista Patmoksen saarta oman aikataulusi mukaan. Edestakainen laivamatka sekä kuljetus Samoksen hotellista satamaan ja takaisin sisältyy hintaan, mutta Patmoksella liikut omin päin. Lue lisää

  Tällä omatoimiretkellä voit tutkia kauniista Patmoksen saarta oman aikataulusi mukaan. Edestakainen laivamatka sekä kuljetus Samoksen hotellista satamaan ja takaisin sisältyy hintaan, mutta Patmoksella liikut omin päin.

  Ihastu menneiden aikojen viisauteen ja kauneuteen Patmoksella. Patmoksella käynti kuuluu jokaisen kulttuurista ja historiasta kiinnostuneen ohjelmaan! Laivamatka Patmokselle kestää noin kolme tuntia. Perillä sinulla on aikaa koko päivä tutustua Skalan kaupunkiin ja saareen omin päin. Voit mm. ihailla huolella kunnostettuja vanhoja taloja, kuljeskella maalauksellisilla kujilla, shoppailla ja uida. Saaren merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat luola, jossa evankelista Johannes koki näkynsä, keskiaikainen Hora ja mahtava Johanneksen luostari, joihin pääset Skalasta taksilla, paikallisbussilla tai jopa kävellen ylös vuorenrinnettä (reitti on kävellen melko vaativa). Jos haluat tutustua näihin nähtävyyksiin oppaan johdolla, suosittelemme toista Patmoksen retkeämme. Kreikkalainen salaatti tai mezé jossakin sataman mukavista tavernoista on erinomainen päätös päivälle ennen paluuta Samokselle.

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Pohjois-Samos

  Tutustu Samoksen luontoon ja kulttuuriin

  Tule mukaan kokopäiväretkelle, jonka aikana tutustutaan moniin saaren pohjoisosan mielenkiintoisiin paikkoihin. Ohjelmassa on kaikkea pulahduksesta vesiputouksessa viininmaisteluun. Lue lisää

  Tule mukaan kokopäiväretkelle, jonka aikana tutustutaan moniin saaren pohjoisosan mielenkiintoisiin paikkoihin. Ohjelmassa on kaikkea pulahduksesta vesiputouksessa viininmaisteluun.

  Päivän aikana poikkeamme Potamin vesiputouksella. Jännittävä pysähdys tarjoaa puusiltoja ja portaita, kaunista luontoa ja mahdollisuuden uida vuorten luonnonlähteiltä virtaavassa vedessä. Täällä on myös ravintola, josta on ihana näköala alas laaksoon.

  Karlovassi on Samoksen toiseksi suurin kaupunki, retken aikana sinulla on aikaa ostoksille ja nähtävyyksillä käymiseen omin päin.

  Käymme myös yhdellä Samoksen viinintuottajalla, jossa heillä on myös viinimuseo. Täällä pääset maistelemaan ja kuulemaan lisää Samoksen makeista jälkiruokaviineistä ja kuivista valkoviineistä. Mahdollisuus ostaa viinejä kotiinviemiseksi.

  Manolateksen läheisyydessä sijaitsee kaunis luonnonalue, jota kutsutaan Satakielilaaksoksi. Alue on saaren vehreimpiä ja sieltä avautuu näköala tyypilliseen kreikkalaiseen maaseutuun pienine tiloineen ja sitruspuineen.

  Kokkari on matkailukohde pohjoisrannikolla, joka on onnistunut säilyttämään osan entisaikaisesta ilmapiiristään. Täällä voit kuljeskella kapeilla kaduilla ja nauttia pikkuisten tavernoiden ja putiikkien tunnelmasta. Suosittelemme käyntiä satamassa, jossa ravintolat seisovat rivissään aivan meren äärellä.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Turkki ja Efesos

  Roomalaisia raunioita ja ostoksia

  Mukavan laivamatkan päässä on Turkki ja Kusadasin kaupunki, jonka ostosmahdollisuudet ja ihmisvilinä tarjoavat retken toisen kohokohdan. Vaikuttavinta retkellä on kuitenkin antiikinaikaisen Efesoksen kaupungin rauniot. Lue lisää

  Mukavan laivamatkan päässä on Turkki ja Kusadasin kaupunki, jonka ostosmahdollisuudet ja ihmisvilinä tarjoavat retken toisen kohokohdan. Vaikuttavinta retkellä on kuitenkin antiikinaikaisen Efesoksen kaupungin rauniot.

  Kreikkalaiset perustivat Efesoksen jo 1100-luvulla eaa. Myöhemmin siitä tuli yksi Rooman valtakunnan tärkeimpiä kaupunkeja Vähässä-Aasiassa. Efesoksessa saat kulkea samoilla kaduilla, joilla Julius Caesar ja Kleopatra ovat aikoinaan kulkeneet.

  Noin 1,5 tunnin laivamatkan jälkeen saavumme Turkissa sijaitsevaan Kusadasin satamakaupunkiin, josta matkaamme bussilla Efesokseen. Arkeologit ovat huolellisesti kaivaneet esiin katuja, kirjaston, palatsin, kylpylän, bordellin ja amfiteatterin, johon on mahtunut 24 000 katsojaa. Monet raunioista ovat säilyneet hyvin, mutta joistakin on jäljellä vain perustuksia ja yksittäisiä pylväitä.

  Varmasti tiedetään Rooman keisari Julius Caesarin ja kuningatar Kleopatran käyneen täällä ja tarun mukaan Jeesuksen äiti Maria ja rakkain opetuslapsi Johannes olisivat kuolleet Efesoksessa.

  Paavali kirjoitti Raamatun Efesolaiskirjeet Efosoksen kristityille ja kivien kaiverrukset todistavat, kuinka tämä vainottu seurakunta kehitti koodikielen voidakseen kommunikoida keskenään.

  Tämän jälkeen vierailemme mattokoulussa. Pääset näkemään kuinka syntyy aito turkkilainen matto, ja saat yksityiskohtaisen oppitunnin eri kudontatekniikoista. Katselun lisäksi pääset myös kokeilemaan, miltä eri tekniikoilla tehdyt matot tuntuvat. Päivän lopussa oletkin jo aikamoinen mattoekspertti.

  Retken päätteeksi on omaa aikaa Kusadasin värikkäillä basaarikaduilla, joilla on sekä viihtyisiä kahviloita että runsaasti kaikenlaista edullista tuliaiseksi mm. kenkiä, laukkuja, nahkatakkeja ja muita nahkatavaroita.

  Paluumatkalla laivalla voit muistella mielenkiintoisen päivän kokemuksia.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Turkki omin päin

  Koe kaksi maata saman loman aikana!

  Värikäs Kusadasin satamakaupunki Turkissa on vain 1,5 tunnin laivamatkan päässä Samokselta. Tällä retkellä voit omatoimisesti tutustua kaupunkiin. Edestakainen laivamatka sisältyy hintaan. Lue lisää

  Värikäs Kusadasin satamakaupunki Turkissa on vain 1,5 tunnin laivamatkan päässä Samokselta. Tällä retkellä voit omatoimisesti tutustua kaupunkiin. Edestakainen laivamatka sisältyy hintaan.

  Jos haluat kokea Turkin oppaan johdolla ja käydä myös suurenmoisessa Efesoksen rauniokaupungissa, suosittelemme toista retkeämme "Turkki ja Efesos". Mutta voit tutustua Kusadasin satamakaupunkiin myös omatoimisesti tällä retkellä, joka sisältää edestakaisen laivamatkan sekä kuljetuksen Samoksella hotellistasi satamaan. Turkissa liikut omin päin.

  Noin 1,5 tunnin laivamatkan jälkeen nouset maihin värikkäässä Kusadasin satamakaupungissa, joka sijaitsee Turkin rannikolla vastapäätä Samoksen saarta. Käytettävissäsi on koko päivä kaupungin tutkimiseen.

  Mukulakivikatujen labyrintissä voit tehdä todellisia löytöjä, mm. kenkiä, laukkuja, nahkatakkeja ja muita nahkatavaroita. Täällä on myös erinomainen tilaisuus harjoitella tinkimistä.

  Kun haluat hemmotella itseäsi ja lepuuttaa jalkojasi, istahda kahvilaan nauttimaan vaikkapa turkkilaista teetä herkullisten, makeiden leivonnaisten kera.

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Vaellusretki Drakei – 10 km

  Luonnonkaunis kokemus

  Lähde mukaan vaellukselle Samoksen jylhään luontoon pinjametsiin ja vihreille kukkuloille. Lue lisää

  Lähde mukaan vaellukselle Samoksen jylhään luontoon pinjametsiin ja vihreille kukkuloille.

  Samoksella on jylhä luonto ja rikas kasvilajisto, vaihtuva maisema ja kumpuileva maasto. Moni vierailijoista tulee saarelle nimenomaan sen tarjoamien vaellusmahdollisuuksien takia. Mikäpä olisikaan rentouttavampaa kuin päästä keskelle luontoa reppu selässä, ihanissa maisemissa?

  Vaellusretkiä järjestetään yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa, sellaisina sesonkeina ja ajankohtina, kun sääolot ovat suotuisat. Tämä vaellus on myynnissä ainoastaan Finnmatkoilla.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu