Finnmatkojen Pythagorion

Retket Kreikka

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Minun lomani -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Lazy Day Cruise

  Grillilounas rannalla

  Rentouttava päivä veneellä ja rannalla, nauttien auringosta ja uimisesta sekä grillilounaasta. Käymme kahdella hienolla uimarannalla, joista toinen on pienellä Samiopoulan naapurisaarella. Lue lisää

  Rentouttava päivä veneellä ja rannalla, nauttien auringosta ja uimisesta sekä grillilounaasta. Käymme kahdella hienolla uimarannalla, joista toinen on pienellä Samiopoulan naapurisaarella.

  Vietä ihana päivä Egeanmerellä. Nautimme uimisesta virkistävässä, kristallinkirkkaassa vedessä ja annamme kapteenin ja miehistön hoitaa purjehtimisen ja ruoanlaiton.

  Kokopäiväretki alkaa venematkalla "Pikku-Samokselle" eli Samiopoulan naapurisaarelle. Saavumme houkuttelevalle hiekkarannalle, jossa vesi on turkoosinsinistä. Vietämme rannalla uiden ja rentoutuen noin tunnin.

  Seuraavaksi purjehdimme Samoksen etelärannikolla sijaitsevalle yksityiselle rannalle, jossa nautimme veneen miehistön valmistaman herkullisen grillilounaan.

  Vene pysähtyy rantojen ulkopuolelle, rannalle pääset joko uiden tai pienemmän veneen kyydissä.

  Nautiskeltuamme usean tunnin ajan auringosta ja uimisesta lähdemme paluumatkalle. Paluumatkalla pysähdymme lahdella, jossa voit pulahtaa vielä kerran uimaan Egeanmeren aaltoihin.

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Patmos – ilmestyssaari

  Kulttuurihistoriaa ja kauniita näköaloja.

  Kokopäiväretki laivalla. Kaunis Patmoksen saari tunnetaan maalauksellisesta satamastaan, luostaristaan ja luolasta, jossa Johannes koki Raamatun Ilmestyskirjan näyt. Lue lisää

  Kokopäiväretki laivalla. Kaunis Patmoksen saari tunnetaan maalauksellisesta satamastaan, luostaristaan ja luolasta, jossa Johannes koki Raamatun Ilmestyskirjan näyt.

  Lähde tutustumaan ainutlaatuiseen Patmokseen. Retki alkaa noin kolme tuntia kestävällä laivamatkalla Patmokselle, joka sijaitsee Samoksesta lounaaseen.

  Jo lähestyessämme saarta saamme ihailla Patmosta mereltä käsin. Korkealla sataman yläpuolella on valkoinen Horan kaupunki ja sen vieressä kohoaa valtava, keskiaikainen Johanneksen luostari, joka sakaraisine muureineen muistuttaa satulinnaa.

  Nousemme maihin Skalan kylän satamassa, jossa on ihastuttavia kahviloita ja pikkuliikkeitä. Bussi kuljettaa meidät ylös vuorenrinnettä, ja käymme ensin luolassa, joka on yksi Kreikan ja koko kristinuskoisen maailman kunnioitetumpia paikkoja. Täällä evankelista Johannes koki näyt, joihin Johanneksen Ilmestyskirja, Raamatun viimeinen kirja, perustuu.

  Luolasta jatkamme matkaa mahtavaan luostariin, joka rakennettiin vuonna 1088. Luostarissa on mm. aarrekammio, jossa on kauniita hopeaesineitä ja suuri kokoelma keskiaikaisia ikoneja.

  Palattuamme Skalaan on aikaa omin päin tutkia kylän viehättäviä kujia päin ja nauttia lounas jossakin viihtyisistä tavernoista tai juoda kupillinen kahvia sataman kahvilassa.

  Palaamme Samokselle mukanamme kokemuksia, jotka varmasti muistat pitkään.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Patmos omin päin

  Viehättävä Patmos ja sen raamatullinen historia.

  Tällä omatoimiretkellä voit tutkia kauniista Patmoksen saarta oman aikataulusi mukaan. Edestakainen laivamatka sekä kuljetus Samoksen hotellista satamaan ja takaisin sisältyy hintaan, mutta Patmoksella liikut omin päin. Lue lisää

  Tällä omatoimiretkellä voit tutkia kauniista Patmoksen saarta oman aikataulusi mukaan. Edestakainen laivamatka sekä kuljetus Samoksen hotellista satamaan ja takaisin sisältyy hintaan, mutta Patmoksella liikut omin päin.

  Ihastu menneiden aikojen viisauteen ja kauneuteen Patmoksella. Patmoksella käynti kuuluu jokaisen kulttuurista ja historiasta kiinnostuneen ohjelmaan! Laivamatka Patmokselle kestää noin kolme tuntia. Perillä sinulla on aikaa koko päivä tutustua Skalan kaupunkiin ja saareen omin päin. Voit mm. ihailla huolella kunnostettuja vanhoja taloja, kuljeskella maalauksellisilla kujilla, shoppailla ja uida. Saaren merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat luola, jossa evankelista Johannes koki näkynsä, keskiaikainen Hora ja mahtava Johanneksen luostari, joihin pääset Skalasta taksilla, paikallisbussilla tai jopa kävellen ylös vuorenrinnettä (reitti on kävellen melko vaativa). Jos haluat tutustua näihin nähtävyyksiin oppaan johdolla, suosittelemme toista Patmoksen retkeämme. Kreikkalainen salaatti tai mezé jossakin sataman mukavista tavernoista on erinomainen päätös päivälle ennen paluuta Samokselle.

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Saarikierros

  Kaikki Samoksen helmet yhdessä päivässä!

  Kokopäiväretkellä näemme kauniita maisemia ja vierailemme monessa mielenkiintoisessa paikassa. Opas kertoo elämästä Samoksen saarella ja kreikkalaisesta mytologiasta. Lue lisää

  Kokopäiväretkellä näemme kauniita maisemia ja vierailemme monessa mielenkiintoisessa paikassa. Opas kertoo elämästä Samoksen saarella ja kreikkalaisesta mytologiasta.

  Vuoriston luonnonlähteiden ansiosta Samos on yksi Kreikan saariston vihreimmistä ja kauneimmista saarista. Tällä retkellä tutustut laajalti saaren viehätykseen ja viiniviljelmien ja oliivilehtojen yli avautuviin maisemiin.

  Päivän ensimmäinen pysähdys tehdään Heraioniin, kreikkalaiselle Hera jumalattarelle pyhitettyyn temppeliin. Ensimmäinen temppeli rakennettiin 800-luvulla eaa. Temppeli uusittiin 700-luvulla eaa ja noin 150 vuotta myöhemmin rakennettiin suurempi temppeli, joka myöhemmin tuhoutui persialaisten hyökkäyksessä. Temppeli ja Pythagorion ovat molemmat olleet maailmanperintökohteina vuodesta 1992.

  Matka jatkuu 1500-luvulla rakennettuun Megali Panagian luostariin. Luostarilla on jännittävä historia ja se sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä upeine näkymineen. Täältä löytyy myös useita hienoja tauluja ja puuveistoksia.

  Lounasaikaan pysähdymme Platanoksen kylään. Täällä voit syödä lounaan omin päin sekä hieman katsella ympärillesi ennen kuin jatkamme eteenpäin.

  Tunnetulla Karlovassin viinitehtaalla saamme maistella viinejä, niin Samokselle tyypillistä makeaa viiniä, kuin retsinaakin, jonka pihkanmaku miellyttää toisia ja saa toiset irvistelemään.

  Satakielilaaksoksi kutsuttu kaunis luontoalue sijaitsee Manolatesissa. Vaellamme keskellä hedelmällistä kasvillisuutta. Tiettyyn vuodenaikaan näet täällä kypsiä viikunoita puissa.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Savimuovailua

  Täydellinen retki perheille

  Lapset oppivat Samoksen keramiikasta ja pääsevät kokeilemaan saven eri muovaustekniikoita. Oma taide-esine taiteillaan pajan henkilökunnan avustamana. Lue lisää

  Lapset oppivat Samoksen keramiikasta ja pääsevät kokeilemaan saven eri muovaustekniikoita. Oma taide-esine taiteillaan pajan henkilökunnan avustamana.

  Koumardein keramiikkapajalla opitte lisää keramiikasta. Näette esimerkiksi miten dreijataan, kuinka ruukkuja poltetaan sekä erityisiä Samoksella käytettäviä tekniikoita. Lapsilla on myös mahdollisuus kokeilla luovuuttaan ja luoda todella persoonallinen matkamuisto kotiin vietäväksi.

  Sulje

  Puolipäiva / Historia & Kulttuuri

 • Turkki ja Efesos

  Roomalaisia raunioita ja ostoksia

  Mukavan laivamatkan päässä on Turkki ja Kusadasin kaupunki, jonka ostosmahdollisuudet ja ihmisvilinä tarjoavat retken toisen kohokohdan. Vaikuttavinta retkellä on kuitenkin antiikinaikaisen Efesoksen kaupungin rauniot. Lue lisää

  Mukavan laivamatkan päässä on Turkki ja Kusadasin kaupunki, jonka ostosmahdollisuudet ja ihmisvilinä tarjoavat retken toisen kohokohdan. Vaikuttavinta retkellä on kuitenkin antiikinaikaisen Efesoksen kaupungin rauniot.

  Kreikkalaiset perustivat Efesoksen jo 1100-luvulla eaa. Myöhemmin siitä tuli yksi Rooman valtakunnan tärkeimpiä kaupunkeja Vähässä-Aasiassa. Efesoksessa saat kulkea samoilla kaduilla, joilla Julius Caesar ja Kleopatra ovat aikoinaan kulkeneet.

  Noin 1,5 tunnin laivamatkan jälkeen saavumme Turkissa sijaitsevaan Kusadasin satamakaupunkiin, josta matkaamme bussilla Efesokseen. Arkeologit ovat huolellisesti kaivaneet esiin katuja, kirjaston, palatsin, kylpylän, bordellin ja amfiteatterin, johon on mahtunut 24 000 katsojaa. Monet raunioista ovat säilyneet hyvin, mutta joistakin on jäljellä vain perustuksia ja yksittäisiä pylväitä.

  Varmasti tiedetään Rooman keisari Julius Caesarin ja kuningatar Kleopatran käyneen täällä ja tarun mukaan Jeesuksen äiti Maria ja rakkain opetuslapsi Johannes olisivat kuolleet Efesoksessa.

  Paavali kirjoitti Raamatun Efesolaiskirjeet Efosoksen kristityille ja kivien kaiverrukset todistavat, kuinka tämä vainottu seurakunta kehitti koodikielen voidakseen kommunikoida keskenään.

  Tämän jälkeen vierailemme mattokoulussa. Pääset näkemään kuinka syntyy aito turkkilainen matto, ja saat yksityiskohtaisen oppitunnin eri kudontatekniikoista. Katselun lisäksi pääset myös kokeilemaan, miltä eri tekniikoilla tehdyt matot tuntuvat. Päivän lopussa oletkin jo aikamoinen mattoekspertti.

  Retken päätteeksi on omaa aikaa Kusadasin värikkäillä basaarikaduilla, joilla on sekä viihtyisiä kahviloita että runsaasti kaikenlaista edullista tuliaiseksi mm. kenkiä, laukkuja, nahkatakkeja ja muita nahkatavaroita.

  Paluumatkalla laivalla voit muistella mielenkiintoisen päivän kokemuksia.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Turkki omin päin

  Koe kaksi maata saman loman aikana!

  Värikäs Kusadasin satamakaupunki Turkissa on vain 1,5 tunnin laivamatkan päässä Samokselta. Tällä retkellä voit omatoimisesti tutustua kaupunkiin. Edestakainen laivamatka sisältyy hintaan. Lue lisää

  Värikäs Kusadasin satamakaupunki Turkissa on vain 1,5 tunnin laivamatkan päässä Samokselta. Tällä retkellä voit omatoimisesti tutustua kaupunkiin. Edestakainen laivamatka sisältyy hintaan.

  Jos haluat kokea Turkin oppaan johdolla ja käydä myös suurenmoisessa Efesoksen rauniokaupungissa, suosittelemme toista retkeämme "Turkki ja Efesos". Mutta voit tutustua Kusadasin satamakaupunkiin myös omatoimisesti tällä retkellä, joka sisältää edestakaisen laivamatkan sekä kuljetuksen Samoksella hotellistasi satamaan. Turkissa liikut omin päin.

  Noin 1,5 tunnin laivamatkan jälkeen nouset maihin värikkäässä Kusadasin satamakaupungissa, joka sijaitsee Turkin rannikolla vastapäätä Samoksen saarta. Käytettävissäsi on koko päivä kaupungin tutkimiseen.

  Mukulakivikatujen labyrintissä voit tehdä todellisia löytöjä, mm. kenkiä, laukkuja, nahkatakkeja ja muita nahkatavaroita. Täällä on myös erinomainen tilaisuus harjoitella tinkimistä.

  Kun haluat hemmotella itseäsi ja lepuuttaa jalkojasi, istahda kahvilaan nauttimaan vaikkapa turkkilaista teetä herkullisten, makeiden leivonnaisten kera.

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Vaellus Mili-Pagondas-Ireon – 8 km

  Luonnonkaunis elämys

  Lähde mukaan vaellukselle Samoksen jylhän luonnon pinjametsiin ja vihreille kukkuloille! Lue lisää

  Lähde mukaan vaellukselle Samoksen jylhän luonnon pinjametsiin ja vihreille kukkuloille!

  Samoksella on jylhä luonto ja rikas kasvilajisto, vaihteleva maisema ja kumpuileva maasto. Moni vierailijoista tulee saarelle nimenomaan sen tarjoamien vaellusmahdollisuuksien takia. Mikäpä olisikaan rentouttavampaa kuin päästä keskelle luontoa reppu selässä, hyvässä seurassa?

  Vaellusretkiä järjestetään yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa sellaisina sesonkeina ja ajankohtina, kun sääolot ovat suotuisat. Vaellamme yhteensä neljä tuntia. Aloitamme pienestä Milin kylästä ja vaellamme halki kylän viihtyisien kortteleiden.

  Puoli tuntia siitä kun Mili on jäänyt taaksemme, ylitämme Imbrassos-joen ja aloitamme 40 minuutin nousun kohti vuoristokylä Pagondasia. Matkalla ylös saamme ihailla Ireonin näkymiä ja Choran alankoja.

  Pagondas on Milin tapaan tyypillinen kreikkalainen kylä, jossa on viihtyisä pieni tori. Levähdämme Pagondasissa ja vierailemme paikallisessa tavernassa.

  Pagondasista on reilun kahden tunnin matka Ireonin pieneen satamaan, ja sinne johtava tie kulkee vihreiden oliivilehtojen ja kauniin luonnon halki.

  Tämä vaellus on myynnissä ainoastaan Finnmatkoilla.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Vaellusretki Drakei – 10 km

  Luonnonkaunis kokemus

  Lähde mukaan vaellukselle Samoksen jylhään luontoon pinjametsiin ja vihreille kukkuloille. Lue lisää

  Lähde mukaan vaellukselle Samoksen jylhään luontoon pinjametsiin ja vihreille kukkuloille.

  Samoksella on jylhä luonto ja rikas kasvilajisto, vaihtuva maisema ja kumpuileva maasto. Moni vierailijoista tulee saarelle nimenomaan sen tarjoamien vaellusmahdollisuuksien takia. Mikäpä olisikaan rentouttavampaa kuin päästä keskelle luontoa reppu selässä, ihanissa maisemissa?

  Vaellusretkiä järjestetään yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa, sellaisina sesonkeina ja ajankohtina, kun sääolot ovat suotuisat. Tämä vaellus on myynnissä ainoastaan Finnmatkoilla.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Vaellus Vourliotes-Manolates-Platanakia – 10 km

  Luonnonkaunis kokemus

  Lähde mukaan Samoksen suurenmoiseen luontoon vaellukselle pinjapuiden varjoon ja vihreille kukkuloille. Lue lisää

  Lähde mukaan Samoksen suurenmoiseen luontoon vaellukselle pinjapuiden varjoon ja vihreille kukkuloille.

  Samoksen luonto on suurenmoinen monipuolisine kasvilajistoineen, vaihtelevine maisemineen ja kumpuilevine maastoineen. Monet saaren kävijöistä tulevat saarelle nimenomaan vaeltamaan. Mikä olisikaan rentouttavampaa kuin lähteä luontoon reppu selässä ja hyvässä seurassa?

  Vaellusretkiä järjestetään yhteistyössä paikallisten järjestäjien kanssa sesongin aikana ajankohtina, jolloin sää on suotuisa.

  Kolmen tunnin aikana vaellamme pohjoisesta Vourliotoksesta läpi vihreiden viiniviljelmien, yli Kakorema-joen ja varjoisan metsäpolun kautta ylös pieneen Manolatesin vuoristokylään. Täällä pysähdymme hetkeksi levähtämään ja tavernoista on myös mahdollisuus ostaa jotain juotavaa.

  Tämän jälkeen matkaamme alamäkeä pitkin kohti maalauksellista Plataniakin aluetta, josta löytyy koko saaren suurin vaahterametsä. Levähdä hetki suurten puiden varjossa tai nauti lyhyestä kävelystä ennen paluumatkaa.

  Tämä vaellus on myynnissä ainoastaan Finnmatkoilla.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Välimeren merirosvot, Doryssasta

  Aurinkoa, uintia ja seikkailuja

  Tule mukaan puolipäiväretkelle Psili Amoksen rannalle, jossa on piilossa salainen aarre! Täydellinen retki kaikenikäisille. Lue lisää

  Tule mukaan puolipäiväretkelle Psili Amoksen rannalle, jossa on piilossa salainen aarre! Täydellinen retki kaikenikäisille.

  Suuntaamme merelle ja kohti Psili Amoksen merirosvorantaa. Samalla saamme nauttia Samoksen rannikosta ja ihanasta näköalasta kohti Turkkia.

  Rannalla ohjelmassa on leikkejä ja hauskanpitoa mukana olevan oppaan johdolla. Pitkällä ja matalalla hiekkarannalla voit myös nauttia auringosta ja uida.

  Ennen rannalta poistumista tulee meidän tietysti myös löytää merirosvojen kätketty aarre... Kenellä on salainen kartta?

  Hiiohoi maakravut!

  Retken hintaan sisältyy mehua ja voileipiä lapsille ja kahvia ja leivonnaisia aikuisille.

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus