Samos

Samokselta löydät noin 300 rantaa. Samos on luonteeltaan pieni ja ainutlaatuinen saari, jolta löytyy ihastuttavia kyliä, maalaistavernoita ja perheomisteisia huoneistohotelleja. Toki saarelta löytyy myös huippuvarusteltuja lomahotelleja, joissa tekemistä riittää. Katso esimerkiksi etelärannikon Pythagorionin Family Life- ja SuneoClub-hotellit. Lue lisää

Samokselta löydät noin 300 rantaa. Samos on luonteeltaan pieni ja ainutlaatuinen saari, jolta löytyy ihastuttavia kyliä, maalaistavernoita ja perheomisteisia huoneistohotelleja. Toki saarelta löytyy myös huippuvarusteltuja lomahotelleja, joissa tekemistä riittää. Katso esimerkiksi etelärannikon Pythagorionin Family Life- ja SuneoClub-hotellit.

Vehreä viinisaari
Samos on kreikkalainen saari, joka sijaitsee Egeanmerellä aivan Turkin rannikolla. Samos on yksi Kreikan vehreimmistä ja monipuolisimmista saarista. Saaren lähdevedellä kastellaan plataani-, oliivi-, ja sitruunapuita sekä viinitarhoja. Saaren erikoisuuksiin kuuluu puolimakea muscat-viini.

Mitä tehdä Samoksella?
Samoksen saarella on pitkä historia. Voit vierailla Neitsyt Marian luola-pyhäkössä tai vaikuttavassa Eupalinoksen 500 eaa. rakennetussa tunneli-akveduktissa. Vuoristossa on hyviä vaellusreittejä, ja rantakohteissa voit harrastaa vesiurheilua tai lähteä veneretkille. Samoksen lomaan voit myös yhdistää Patmoksen naapurisaaren tai vaikka  TEMA-matkojen Samoksen vaelluksen.

Valitse lomakohteesi!
Linkkien alta löydät tietoa Samoksen lomakohteiden rannoista, palveluista ja hotelleista.

  • Pythagorion – ihstuttava rantakohde, upeita rantoja, paljon ravintoloita ja Finnmatkojen Family Life- ja SuneoClub-hotellit
  • Vathi – saaren pieni pääkaupunki, satama, iltamenoja ja arkipäivän elämää 
  • Votsalakia – rauhallinen rantakohde, pitkä hiekkaranta ja vehreä ympäristö
  • Kokkari – romanttinen rantalomakohde ja monia kodikkaita ravintoloita
  • Yhdistelmäloma Samoksella ja Patmoksella – vietä viikko molemmilla saarilla
Sulje