Finnmatkojen Aristea FFF+
Pientä & kodikasta

Retket Kreikka

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Minun lomani -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • 4*4 Adventure, Rethymnonista

  Kreeta off road

  Lähde retkelle Rethymnonista suoraan saaren halki Preveliin. Luvassa on niin kulttuuri- kuin luontoelämyksiä syrjäisemmillä teillä. Jeeppiretki on oiva tapa tutustua vaihtelevaan vuorimaastoon. Lue lisää

  Lähde retkelle Rethymnonista suoraan saaren halki Preveliin. Luvassa on niin kulttuuri- kuin luontoelämyksiä syrjäisemmillä teillä. Jeeppiretki on oiva tapa tutustua vaihtelevaan vuorimaastoon.

  Retkemme alkaa Rethymnonista ja ajamme pikkuteitä pitkin kohti Prissiestin ja Sellyn kyliä. Matkan varrella on runsaasti valokuvausmahdollisuuksia. Sellysta matkamme jatkuu off road -ajeluna kivikkoisilla teillä ja pelloilla.

  Pidämme tauon Patsosissa keskellä saarta ennen kuin jatkamme matkaa eteläänpäin. Hetkisen päästä saavumme perille Spiliin, jossa on lounas ja hieman aikaa omin päin.

  Viimeinen pysähdyspaikkamme on Prevelin rannalla etelärannikolla, jossa voimme uida ja nauttia auringosta ennen kuin palaamme Rethymnoniin suurempia teitä pitkin.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Acquaplus vesipuisto

  Vesiseikkailu koko perheelle

  Ota suunnaksi Acquaplus, yksi Kreetan suurimmista vesipuistoista, joka tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille! Lue lisää

  Ota suunnaksi Acquaplus, yksi Kreetan suurimmista vesipuistoista, joka tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille!

  Acquaplus on elämyspuisto, jossa koko perhe viihtyy. Vauhdikkaista kyydeistä pitävien kannattaa testata muun muassa Grazy River ja Black Holes. Ja kuka perheen huimapää uskaltaa hypätä Kamikazeen? Leppoisampia vesileikkejä arvostavat voivat ottaa rennnosti vesihieronta-altaalla tai Lazy Riverin virroissa. Puistossa on myös aurinkoterassi, jossa voit vain nautiskella auringosta. Perheen pienemmille on oma alueensa ja pienemmät altaansa.

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Katamaraani

  Ihastuttava päivä merellä

  Koko päivä purjehtien, uiden ja snorklaten. Mukava katamaraanimme lähtee Panormon satamasta ja purjehtii hienolle Balin rannalle. Lue lisää

  Koko päivä purjehtien, uiden ja snorklaten. Mukava katamaraanimme lähtee Panormon satamasta ja purjehtii hienolle Balin rannalle.

  Tämä retki sopii sinulle, joka haluat nauttia auringosta ja uimisesta sekä merestä ja rannasta rauhallisessa ja rennossa ilmapiirissä.

  Aluksella voit nauttia auringosta, maisemista ja mukavasta merituulesta purjehtiessamme pitkin Kreetan kaunista rannikkoa. Saavumme lounasaikaan Balin rannalla, jossa nautimme kreikkalaisen noutopöytälounaan. Ehdit myös hetkisen rentoutua rannalla, ennen kuin purjehdimme eteenpäin.

  Pysähdymme päivän aikana uimaan myös aluksesta, jolloin sinulla on mahdollisuus sekä uimiseen että snorklaamiseen.

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Knossos & Iraklion

  Eläinkultti ja käärmejumalattaria

  Kuningas Minoksen palatsi Knossoksessa on Kreetan kuuluisin nähtävyys. Se on ehdottomasti nähtävä! Täällä taisteli sankari Theseus Minotaurus-hirviötä vastaan labyrintissä. Lue lisää

  Kuningas Minoksen palatsi Knossoksessa on Kreetan kuuluisin nähtävyys. Se on ehdottomasti nähtävä! Täällä taisteli sankari Theseus Minotaurus-hirviötä vastaan labyrintissä.

  Knossos on kaivauksissa löydetyistä saaren minolaisista palatseista suurin.

  Minolainen korkeakulttuuri kukoisti n. v. 1 500 eaa. ja loi ainutlaatuisia palatseja, kauniita mosaiikkeja, hienoja koruja ja taide-esineitä, jotka löydettiin arkeologisissa kaivauksissa niiden oltua hautautuneena tuhansia vuosia.

  Asiantunteva oppaamme vie sinut ajassa 4 000 vuotta taaksepäin myyttisiin aikoihin. Tarut kertovat eläinkultista, kaksoiskirveistä ja käärmejumalattarista. Ja sankari Theseuksen kamppailusta labyrintissä hirviö Minotaurusta vastaan sekä siitä, kuinka prinsessa Ariadne pelasti Theseuksen lankakerää käyttämällä.

  Kaiken sanotaan tapahtuneen täällä. Tietyt osat palatsia on rakennettu uudelleen, joten Euroopan vanhin sivilisaatio on helppo kuvitella tänne.

  Käymme myös arkeologisessa museossa, jossa näet lisää kaivauslöytöjä, jotka kertovat Kreetan rikkaasta ja jännittävästä menneisyydestä.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Santorini – venelippu

  Kaunis kuin postikortti

  Lähde Santorinille – Kreikan saariston upeimpiin kuuluvalle saarelle. Varaa laivalippu kauttamme. x Lue lisää

  Lähde Santorinille – Kreikan saariston upeimpiin kuuluvalle saarelle. Varaa laivalippu kauttamme. x

  Valkoiseksi kalkitut talot, liidunvalkoiset kappelit, joissa on sininen kupoli, sekä ainutlaatuisen kaunis näköala merelle tekevät Santorinista yhden Euroopan kuvauksellisimmista saarista.

  Pääkaupunki Thira sijaitsee ylhäällä, valtavan tulivuorenkraatterin laidalla. Kraatterin reunalta vie 580 porrasaskelmaa alas meren rantaan ja satamaan.

  Kaupungin porraskujilla on valkoiseksi kalkittuja taloja, joissa on siniset ovet, ja pieniä kahviloita, joissa miehet pelaavat backgammonia. Mustiinpukeutuneet naiset kastelevat vanhoissa oliiviöljykanistereissa kasvattamiaan mausteyrttejä. Kaikki tämä sekä valkoiset kappelit sinisine kupoleineen ovat juuri sellaisia kuin kreikkalaisessa pikkukaupunki-idyllissä pitääkin olla.

  Voit lähteä mukaan opastetulle saarikierrokselle. Tai halutessasi voit myös kierrellä omin päin Thiran käsityöliikkeissä, kahviloissa ja ravintoloissa. Sinulla on myös mahdollisuus lähteä opastetulle kierrokselle tulivuorelle, hinta n. 11 euroa. Valinta on sinun!

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Soudalahden merirosvot

  Ihana päivä merellä koko perheelle!

  Lähde nauttimaan rentouttavasta meripäivästä kaikenikäisille, auringon ja uinnin merkeissä. Lue lisää

  Lähde nauttimaan rentouttavasta meripäivästä kaikenikäisille, auringon ja uinnin merkeissä.

  Risteilemme Soudanlahden halki ja pysähdymme useasti uimaan kristallinkirkkaaseen veteen.

  Nautimme aluksella kevyen lounaan ja matkaamme samalla kohti määränpäätämme, pehmeähiekkaista Marathin rantaa. Täällä on mahdollisuus nousta maihin ja nauttia pari rentouttavaa tuntia aurinkotuolissa tai tavernassa.

  Lapsilla on aluksella mahdollisuus tavata merirosvo, joka viihdyttää perheen pienimpiä matkan aikana. Uintipysähdyksellä voit myös kävellä lankkua pitkin, aivan kuten aidossa merirosvolaivassa.

  Ihana päivä merellä odottaa koko perhettä!

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Spinalonga

  Veneretki, koskettavaa historiaa ja uimista

  Yksi Kreetan tunnetuimpia paikkoja on Spinalonga, jota kutsutaan myös kyynelten saareksi. Saari oli aikoinaan leprasiirtola. Lue lisää

  Yksi Kreetan tunnetuimpia paikkoja on Spinalonga, jota kutsutaan myös kyynelten saareksi. Saari oli aikoinaan leprasiirtola.

  Jätämme Eloundan sataman taaksemme ja suuntaamme veneellä Spinalongan saarelle. Tämä saari oli vuosina 1903-1957 satojen lepraa sairastavien koti. Sairaat lähetettiin saarelle ja heitä kiellettiin poistumasta siltä.

  Saarella teemme opastetun kierroksen siirtolan raunioilla. Siirtola rakennettiin aikoinaan suuren venetsialaisen linnoituksen muurien sisälle. Käymme siirtolan pääkadulla, jota edelleen reunustavat kaupat ja talot, joissa ihmiset yrittivät elää normaalia elämää. Näemme myös vanhan sairaalan ja hautausmaan.

  Tämän jälkeen jatkamme veneellä Eloundaan, jossa nautimme lounaan tavernassa. Jatkamme matkaa Agios Nikolaoksen rannikkokaupunkiin, jossa sinulla on aikaa tutkimiseen omin päin. Voit vaellella satamaa ympäröivillä kaduilla, tehdä ostoksia tai vierailla keskellä kaupunkia sijaitsevalla järvellä. Mielenkiintoinen retkipäivä!

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Vaellus Imbrosin rotkossa

  Kasvitieteilijän onnela

  Sopiva, 8 kilometrin vaellus sinulle, kun haluat kokea saaren dramaattisen luonnon ja maisemat lähietäisyydeltä. Lue lisää

  Sopiva, 8 kilometrin vaellus sinulle, kun haluat kokea saaren dramaattisen luonnon ja maisemat lähietäisyydeltä.

  Ihastuttava Imbrosin vaellus sopii sinulle, joka haluat kokea kukkien tuoksun, huikeat näköalat ja jyrkät vuoret tällä "vain" 8 km vaellusreitillä.

  Retkemme alkaa Imbrosin kylästä, joka sijaitsee 720 m merenpinnan yläpuolella, ja josta laskeudumme alas kohti merta ja Kommitadesin kylää. Rotkossa kasvaa useita Kreetan endeemisiä kasveja – kasveja, jotka kasvavat vain tällä saarella.

  Polku laskeutuu loivasti alaspäin ja vaellamme kuivuneessa joenuomassa, joka koostuu lähinnä irtokivistä ja sorasta. Retki edellyttää hyviä vaelluskenkiä tai vastaavia ulkoilujalkineita sekä normaalia peruskuntoa. Emme suosittele retkeä sydän- tai liikuntaelinsairauksista kärsiville.

  Matkan puolivälissä on lepopaikka, jossa voit nauttia mukaan ottamasi eväät tai vain juoda vettä.

  Perillä etelärannikolla on mahdollisuus syödä lounasta sekä pulahtaa uimaan ennen paluumatkaa yli vuorten.

  Retki on mukava yhdistelmä luontoa ja liikuntaa!

  Retki ei sovellu raskaana oleville.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Vaellus Samariarotkossa

  Suurenmoisia luontoelämyksiä

  Lähde mukaan vaativalle vaellukselle Euroopan pisimpään, 18 km pituiseen Samariarotkoon. Hieno retki aktiiviselle, hyväkuntoiselle lomailijalle! Lue lisää

  Lähde mukaan vaativalle vaellukselle Euroopan pisimpään, 18 km pituiseen Samariarotkoon. Hieno retki aktiiviselle, hyväkuntoiselle lomailijalle!

  Kuuluisa Samariarotko on Euroopan pisin (n. 18 km), ja se kulkee suoraan läpi kalkkivitasangon. Kapeimmalla kohdalla, jota kutsutaan "rautaportiksi", rotkon pystysuorien seinämien etäisyys on vain kolme metriä.

  Alussa jyrkkä alarinne muuttuu nopeasti loivemmaksi alamäeksi, ja reitin varrella virtaa pieni puro, mikä selittää paikoitellen vehreän kasvuston.

  Vaelluksen jälkeen on varattu omaa aikaa lounaan syömiseen viihtyisässä tavernassa tai uimiseen. Päivän päätteeksi teemme lyhyen veneretken rannikkokaupunki Chora Sfakioniin, jossa myös bussi odottaa paluumatkaa varten. Retki tarjoaa vaikuttavia luontoelämyksiä hyväkuntoisille!

  Pääsymaksu Samarian kansallispuistoon (5 e) ja veneretki (11 e aikuiset/6 e lapset) eivät sisälly retken hintaan. Ota mukaan kamera, vaelluskengät, vesipullo (mahdollista täyttää vaelluksen aikana) ja reppu uimavaatteille ja eväille.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Veneretki Gramvousaan

  Turkoosinsinistä vettä ja valkoisia rantoja

  Retki elämännautiskelijoille ja romantikoille vie meidät Kreetan kauneimpiin kuuluvalle rannalle. Lue lisää

  Retki elämännautiskelijoille ja romantikoille vie meidät Kreetan kauneimpiin kuuluvalle rannalle.

  Nousemme alukseen Kissamosissa, Länsi-Kreetalla. Aluksen kannella on aikaa nauttia kauniista näkymistä, meren ja Kreetan vihreiden vuorten kontrastista.

  Päämäärämme on pieni Gramvousan saari, joka sijaitsee samannimisen niemen edustalla noin kilometrin päässä rannasta.

  Perillä saarella tutustumme venetsialaiseen linnoitukseen, joka rakennettiin 1700-luvulla suojaksi merirosvoilta. Noin 20 minuutin vaelluksen jälkeen pääset ylhäällä linnoituksella ihailemaan upeita maisemia yli Kreetan rannikon ja meren.

  Sen jälkeen palaamme lyhyen matkaa takaisin päin Kreetan saarelle, kauniiseen Baloksen lahteen, jossa on aikaa uida ja rentoutua vaalealla korallirannalla.

  Lahti on matala ja sitä suojaa koralliriutta, jonka ansiosta ranta sopii erinomaisesti myös lasten uimiseen.

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus