Platanias

Kreetan Plataniaksessa kaikki on lähellä ja valinnanvaraa riittää. Platanias on Hanian länsipuolisen rannikon rantalomakohteista suurin ja vilkkain. Täällä on niin pikkuputiikkeja, kreikkalaisia tavernoita, kahviloita, musiikkibaareja kuin diskojakin. Hotellivalikoimassamme on mm. perheystävällinen Blue Star sekä hotelleja Aikuisten kesken- ja Pientä ja kodikasta -luokista. Lue lisää

Kreetan Plataniaksessa kaikki on lähellä ja valinnanvaraa riittää. Platanias on Hanian länsipuolisen rannikon rantalomakohteista suurin ja vilkkain. Täällä on niin pikkuputiikkeja, kreikkalaisia tavernoita, kahviloita, musiikkibaareja kuin diskojakin. Hotellivalikoimassamme on mm. perheystävällinen Blue Star sekä hotelleja Aikuisten kesken- ja Pientä ja kodikasta -luokista.

Plataniaksen lomakohteessa viihtyvät niin nuoret ja vanhat, perheet ja pariskunnat kuin vesipedot ja iltavirkut! Kesäkuukausina saattaa meno lomakohteessa olla varsin vauhdikasta. Mikäli kaipaat enemmän tuntumaa kreetalaiseen arkielämään, tee kävelyretki oliivilehtojen halki ylemmäs sisämaahan, kylän vanhaan keskustaan.

Pitkiä hiekkarantoja
Sataman molemmin puolin ulottuu kilometrien pituisena aurinkotuolein ja baarein varustettu ranta, josta osa on kivistä ja osa enemmän hienohiekkaista. Paikoin on myös matalampaa ja paikoin taas syvempää. Parhaiten lapsille soveltuva ranta löytyy Agia Marinasta, jonka kanssa Platanias on nykyisin jo kasvanut yhteen.

Suosittelemiamme hotelleja

 • Blue Star Atlantica Caldera Bay rannalla – kaksi uima-allasta, perheaktiviteetteja, viini- ja kahvibaari TASTE ja maksuttomia aurinkotuoleja rannalla
 • Huoneistohotelli Castle Suites ja useita muita Perhelöytö-kategoriasta.
 • Pieniä, käsinpoimittuja hotellivaihtoehtoja Pientä ja kodikasta -luokasta 
 • Villoja, joissa on oma uima-allas

Mukavaa kaupunkielämää Haniassa
Haniaan pääset nopeasti ja edullisesti paikallisbussilla tai taksilla. Haniassa voit kuljeskella tuntikausia vanhan kaupungin mutkikkailla kujilla ja hevosenkengänmuotoisen sataman ympärillä, josta löydät myös kalaravintoloita – muotiliikkeitä, trendikkäitä kahviloita ja nuorekkaita huvittelupaikkoja unohtamatta. Kaupungin jännittävästä historiasta kertovat turkkilainen Janitschar-moskeija sekä venetsialaistyylinen linnoitus 1500-luvulta.

Mielenkiintoisia retkiä

 • Knossos ja kuningas Minoksen palatsi
 • Veneretki uimapysähdyksineen
 • Vaellus Samarian rotkossa
 • Päivä Limnoupoliksen vesipuistossa

Varmista paikkasi ja varaa retket jo etukäteen ennen matkaa! Retket ovat varattavissa 60 päivää ennen lomasi alkua.

Tutustu Kreetaan autolla
Kreetalla on paljon nähtävää, mm. viihtyisiä pikkukyliä, värikkäitä kaupunkeja, vehreää luontoa sekä antiikin kulttuuria. Jo matkavarauksen yhteydessä voit vuokrata auton yhdeksi tai useammaksi päiväksi.
Lue lisää autonvuokrauksesta »

Yhdistä TEMA-matkaan
Jos haluat tutustua Kreetaan lähemmin, suosittelemme vilkaisemaan TEMAn kiertomatkoja, jotka ovat kaikki yhdistettävissä rantalomaan TUIn lomakohteessa.

 • TEMAn Vaellus Kreetalla – luonnonkauniita vaellusreittejä vuoristossa ja kylissä, keväällä ja syksyllä
 • Vaellus Itä-Kreetalla vie sinut matkanjohtaja Annan omiin mansikkapaikkoihin, hän asuu saarella vuoden ympäri
 • Autoiluloma Länsi-Kreetalla – kiertele vuokra-autolla omin päin, etukäteen varatut hotellit odottavat matkan varrella. Tutustu mm. Paleohoraan ja Samarianraviiniin. 
 • Autoiluloma Itä-Kreetalla – kuten edellä, mutta tällä lomalla pääset tutustumaan Agios Nikolaokseen ja Knossokseen.
Sulje