Platanias

Kreetan Plataniaksessa kaikki on lähellä ja valinnanvaraa riittää. Platanias on Hanian länsipuolisen rannikon rantalomakohteista suurin ja vilkkain. Täällä on niin pikkuputiikkeja, kreikkalaisia tavernoita, kahviloita, musiikkibaareja kuin diskojakin. Hotellivalikoimassamme on mm. perheystävällinen Blue Star sekä vaihtoehtoja Villa ja uima-allas- ja Pientä ja kodikasta-luokista. Lue lisää

Kreetan Plataniaksessa kaikki on lähellä ja valinnanvaraa riittää. Platanias on Hanian länsipuolisen rannikon rantalomakohteista suurin ja vilkkain. Täällä on niin pikkuputiikkeja, kreikkalaisia tavernoita, kahviloita, musiikkibaareja kuin diskojakin. Hotellivalikoimassamme on mm. perheystävällinen Blue Star sekä vaihtoehtoja Villa ja uima-allas- ja Pientä ja kodikasta-luokista.

Plataniaksen lomakohteessa viihtyvät niin nuoret ja vanhat, perheet ja pariskunnat kuin vesipedot ja iltavirkut! Kesäkuukausina saattaa meno lomakohteessa olla varsin vauhdikasta. Mikäli kaipaat enemmän tuntumaa kreetalaiseen arkielämään, tee kävelyretki oliivilehtojen halki ylemmäs sisämaahan, kylän vanhaan keskustaan.

Pitkiä hiekkarantoja
Sataman molemmin puolin ulottuu kilometrien pituisena aurinkotuolein ja baarein varustettu ranta, josta osa on kivistä ja osa enemmän hienohiekkaista. Paikoin on myös matalampaa ja paikoin taas syvempää. Parhaiten lapsille soveltuva ranta löytyy Agia Marinasta, jonka kanssa Platanias on nykyisin jo kasvanut yhteen.


Suosittelemiamme hotelleja
 • Blue Star Atlantica Caldera Bay rannalla, kaksi uima-allasta ja maksuttomia aktiviteetteja perheille
 • Villa ja uima-allas-luokan vaihtoehdot Varouxakis Villa ja Atlantica Caldera Villas
 • Castle Suites ja monia muita Perhelöytöjä
 • Pieniä käsinpoimittuja hotelleja Pientä ja kodikasta -luokasta

Mukavaa kaupunkielämää Haniassa
Haniaan pääset nopeasti ja edullisesti paikallisbussilla tai taksilla. Haniassa voit kuljeskella tuntikausia vanhan kaupungin mutkikkailla kujilla ja hevosenkengänmuotoisen sataman ympärillä, josta löydät myös kalaravintoloita – muotiliikkeitä, trendikkäitä kahviloita ja nuorekkaita huvittelupaikkoja unohtamatta. Kaupungin jännittävästä historiasta kertovat turkkilainen Janitschar-moskeija sekä venetsialaistyylinen linnoitus 1500-luvulta.


Mielenkiintoisia retkiä
 • Knossos ja kuningas Minoksen palatsi
 • Veneretki uimapysähdyksineen
 • Vaellus Samarian rotkossa
 • Päivä Limnoupoliksen vesipuistossa
 • Lisää retkivaihtoehtoja löydät Retket-välilehdeltä


Tutustu Kreetaan autolla

Kreetalla on paljon nähtävää, mm. viihtyisiä pikkukyliä, värikkäitä kaupunkeja, vehreää luontoa sekä antiikin kulttuuria. Jo matkavarauksen yhteydessä voit vuokrata auton 3–7 päiväksi. Lue lisää autonvuokrauksesta »


Yhdistä TEMA-matkaan
 • TEMAn Vaellus Kreetalla keskittyy luonnonkauniisiin vaellusreitteihin vuoristossa ja kylissä, keväällä ja syksyllä
 • Kiertomatka Kreeta ja Spinalonga – Kreikkaa kaikille aisteille tutustuttaa sinut myös kulttuuriin ja kaupunkeihin
 • Molemmat TEMA-matkat ovat yhdistettävissä viikon rantalomaan Plataniaksessa

Sulje
Arvioitu lentoaika: Helsingistä Haniaan n. 4 t.
Lentokenttäkuljetus: Kuljetus Hanian lentokentältä ensimmäiseen hotelliin kestää n. 45 min. Näytä lisää

Kuljetus Hanian lentokentältä ensimmäiseen hotelliin kestää n. 45 min.

Maksullinen lentokenttäkuljetus on varattavissa ennakkoon matkavarauksen yhteydessä. Opas on vastassa lentokentällä, mutta ei tule mukaan bussiin.

Sulje

Suosituimmat hotellit