• Hyvä tietää

  Lomaharrastuksia

  Nea Horan rannan aktiviteettitarjonta on varsin vähäistä. Nea Horasta länteen sijaitsevilla rannoilla ja monilla muilla pohjoisen rannikon rannoilla voi harrastaa vesiurheilua, kuten polkuveneilyä, vesihiihtoa ja vesiskootterilla ajelua. Georgioupolissa voi ratsastaa, n. 35 e/2 tuntia.

  Blue Adventure Diving järjestää Haniassa sukelluskursseja ja kokeneille sukeltajille sukellusretkiä, aloittelijoille tutustumissukelluksia, puhelinnumero +30 28210 404 03. PADIn Open Water -sukellustodistus, n. 360 e, sukellus/tutustumissukellus n. 60 e.

  Etäisyyksiä

  Nea Horasta lentokentälle 17 km. Haniaan 1,5 km.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus

  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta klikkaamalla linkkejä.

  Rannat

  Matala, hienohiekkainen ranta sopii hyvin lapsille. Vedenalaisia virtauksia saattaa esiintyä. Aurinkotuoli rannalla n. 6 e/pv. Nea Horan rantojen aktiviteettitarjonta on varsin vähäistä.
  Joka puolella on hienoja rantoja, joten väkeä on harvoin tungokseen asti. Lomakylien ulkopuolelta voi löytää poukamia, joissa ei ole ketään muita.

  Lapset

  Jalkakäytävät ovat kapeita ja niiden reunat ovat korkeita. Agia Marinassa on leikkipuisto, jossa on mm. pomppulinnoja, sähköautoja ja minigolfrata.

  Sähkö

  220 V, adapteria ei tarvita.

  Autonvuokraus ennakkoon

  Vuokraa auto lomallesi etukäteen.
  Lue lisää autonvuokrauksesta Finnmatkojen kautta.»

  Liikkuminen lomakohteessa

  Taksi Nea Horasta Haniaan n. 6 e. Paikallisbusseilla on helppoa ja melko edullista liikkua saarella. Laiva Soudasta (Hania) ja Iraklionista Pireukseen (Ateena) joka ilta, n. 32 e/suunta. Lento Haniasta ja Iraklionista Ateenaan 3–4 kertaa päivässä, n. 70 e/suunta.

  Ympäristön esteettömyys

  Alueella on suuria korkeuseroja, vilkasliikenteisiä ja kapeita katuja sekä kapeita ja korkeareunaisia jalkakäytäviä.
  Lisätietoja hotelleista saat Finnmatkojen asiakaspalvelusta.

  Hintataso

  Kaupassa: 1,5 litran vesipullo n. 0,70 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,70 e, vaalea leipä n. 1 e, rantasandaalit n. 8 e. Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 3–4 e, kevyt lounas n. 9,50–12 e, kevyt päivällinen n. 11–18 e.

  Ravintolapalvelut

  Nea Horassa ja läheisessä Haniassa on sekä paikallisia tavernoita että kansainvälisiä ravintoloita. Hanian keskustaan on kävelymatka. Satamassa, kaupungin sydämessä, on paras ravintolatarjonta.

  Ostokset

  Hanian kaupungissa (n. 1,5 km) on hyvät ostosmahdollisuudet. Kaupungissa on sekä kansainvälisten vaateketjujen myymälöitä että paikallisia kauppoja, joissa myydään kaikkea matkamuistoesineistä oliiviöljyyn.

  Huvit

  Hanian vanhassa kaupungissa on paljon ravintoloita, tavernoja ja baareja sekä useita diskoja. Hanian länsipuolella sijaitsevissa kylissä on paljon tavernoja ja baareja, vilkkaimpana matkailukautena myös pari diskoa.

  Muista tämä

  Vuoria, kyliä ja näköaloja! Lefka Orin vuoristo Länsi-Kreetalla on uskomattoman kaunis. Käy tutustumassa Kreetan vuoristoon, vuokra-autolla tai retkibussilla.
  Keväällä vuoret ja solat ovat paratiisi kasvitieteistä kiinnostuneille.

  Passi ja viisumi

  Lue passi- ja viisumimääräyksistä

  Puhelin

  Suuntanumero Kreikkaan on +30. Matkapuhelin toimii hyvin koko saarella.
  Tarkista oman matkapuhelimesi toimivuus omalta puhelinoperaattoriltasi.

  Aikaero

  Sama aika kuin Suomessa.

  Asukasluku

  Vakituisia asukkaita n. 3 000, matkailukaudella n. 4 500.

  Rokotukset

  Lisätietoja lääkäriltä tai terveyskeskuksesta sekä Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta (www.thl.fi).

  Valuutta ja luottokortit

  Euro (EUR).
  Pankkeja on mm. Haniassa ja Plataniaksessa, avoinna ma–to klo 8.00–14.00, pe klo 8.00–13.30. Yleisimmät luottokortit VISA, MasterCard ja Eurocard hyväksytään monissa ravintoloissa ja kaupoissa. Nea Horassa on pankkiautomaatteja.