Finnmatkojen Alfa FF+
Edullinen vaihtoehto

Retket Kreikka

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Minun lomani -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Elafonissi Express

  Kreetan Malediivit

  Matkaamme halki dramaattisten maisemien bussilla Kreetan Malediiveille, Elafonissin rannalle. Lue lisää

  Matkaamme halki dramaattisten maisemien bussilla Kreetan Malediiveille, Elafonissin rannalle.

  Koe itse Elafonissin paratiisiranta, niemellä eteläisellä Kreetalla!

  Lähdemme bussilla kohti Elafonissia, jonka hienohiekkaisen rannan roosa väri johtuu miljoonista koralleista ja simpukankuorista. Se luo koko ranta-alueelle trooppisen saarimaailman tunnelman. Rannalla voit ottaa aurinkoa, uida ja vain nauttia kauniista näköalasta.

  Paluumatkalla teemme pysähdyksen Agia Sofian luolilla sekä pienessä Elosin kylässä, joka on tunnettu kastanjapuistaan.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Eteläiset rannat

  Kaksi etelärannikon helmeä

  Lähde Elafonissin paratiisirannalle ja koe kreikkalaisen arkipäivän viehätys Paleohoran kalastajakylässä. Lue lisää

  Lähde Elafonissin paratiisirannalle ja koe kreikkalaisen arkipäivän viehätys Paleohoran kalastajakylässä.

  Elafonissin hienohiekkaisessa rannassa toistuvat miljoonien korallien ja näkinkenkien vaaleanpunaiset sävyt, jotka luovat alueelle trooppisen saarimaailman tuntua. Rannalla voit ottaa aurinkoa, uida ja nauttia kauniista maisemista.

  Matkalla rannalle poikkeamme Voulgaron kylässä ja maistelemme paikallista kalitsounakia. 

  Elafonississa vietetyn ajan jälkeen hyppäämme veneen kyytiin, joka vie meidät pieneen Paleochoran kylään. Venematka Paleochoraan on lisämaksullinen ja maksetaan paikan päällä. Vaihtoehtoisesti voit matkustaa myös bussilla ilman lisämaksua.
  Paleochora on kiehtova yhdistelmä lomaharmoniaa ja kreikkalaista arkielämää. Kaduilla voit kohdata esimerkiksi ortodoksipapin kävelemässä leipomosta kirkolle tai kotiäitejä puuhastelemassa oreganoruukkujen parissa ja kissanpentujen nukkumassa talojen edustalla.

  Kauempana niemimaalla sijaitsee pienvenesatama kalastusveneineen ja sen lähellä sijaitsevalta kukkulalla ovat venetsialaiset rauniot, jotka ovat peräisin 1200-luvulta. Paleohorasta palaamme takaisin pohjoisrannikolle ihanan, sisällökkään päivän jälkeen. Pysähdysten järjestys saattaa vaihtua.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Iltaretki Haniaan

  Romanttinen ilta kaupungilla

  Kuljeskele Hanian pienillä kaduilla ja venetsialaisessa satamassa. Kaupungilla on pitkä historia ja koostaan huolimatta kosmopoliittinen ilmapiiri. Lue lisää

  Kuljeskele Hanian pienillä kaduilla ja venetsialaisessa satamassa. Kaupungilla on pitkä historia ja koostaan huolimatta kosmopoliittinen ilmapiiri.

  Aloitamme retken opastetulla kierroksella Hanian viihtyisillä pikkukujilla, jotka ovat täynnä pikkuputiikkeja ja tavernoita.

  Satamassa nautimme mezejä ravintola Zepoksessa. Ohjelmassa on myös veneretki Theodoroun saarelle. Veneellä tarjoillaan lasillinen rakia ja pieni hedelmäsalaatti. Auringonlaskua pääset ihailemaan parhaalta paikalta.

  Hanian vanhassa satamakorttelissa ehdit kiertelemään myös omin päin. Kaupungissa elämä jatkuu myös auringonlaskun jälkeen.

  Pysähdysten järjestys vaihtelee auringonlaskun mukaan. Juomat päivällisellä eivät sisälly retken hintaan.

  Sulje

  Ilta / Historia & Kulttuuri

 • Jeeppisafari

  Tutustu läheltä Kreetan luontoon

  Lähde retkelle Valkoisille vuorille, luvassa on niin kulttuuri- kuin luontoelämyksiä! Jeeppiretki on oiva tapa tutustua vaihtelevaan vuorimaastoon. Kipuamme korkeuksiin, josta on upea näköala Haniaan ja ympäröivään maisemaan. Lue lisää

  Lähde retkelle Valkoisille vuorille, luvassa on niin kulttuuri- kuin luontoelämyksiä! Jeeppiretki on oiva tapa tutustua vaihtelevaan vuorimaastoon. Kipuamme korkeuksiin, josta on upea näköala Haniaan ja ympäröivään maisemaan.

  Tutustumme päivän aikana yhteen saaren tunnetuimmista viinitiloista. Viinitilalla on järjestetty opastettu kierros ja saamme kuulla Kreetan viininvalmistuksesta. Pääsemme myös maistamaan tilan viinejä.

  Ylhäällä vuorilla näemme läheltä Kreetaan luonnon, ja jos onni on myötä tapaamme sekä vuohia että kotkia. Therisson kylässä pidämme lounastauon, paikallinen taverna tarjoaa meille kreetalaisia erikoisuuksia.

  Lounaan jälkeen jatkamme pientä kivikkoista tietä pitkin kohti retkemme korkeinta kohtaa 1150 metriin asti. Täällä tutustumme Kreetan historiaan, kun vierailemme vanhassa paimentolaismajassa "Mitatossa" ja saamme kuulla yksityiskohtia paimenien elämäntyylistä.

  Paluumatkalla kuljemme upean Therisson rotkon halki, jota pitkin pääsemme alas Haniaan.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Knossos & Iraklion

  Eläinkultti ja käärmejumalattaria

  Kuningas Minoksen palatsi Knossoksessa on Kreetan kuuluisin nähtävyys. Se on ehdottomasti nähtävä! Täällä taisteli sankari Theseus Minotaurus-hirviötä vastaan labyrintissä. Lue lisää

  Kuningas Minoksen palatsi Knossoksessa on Kreetan kuuluisin nähtävyys. Se on ehdottomasti nähtävä! Täällä taisteli sankari Theseus Minotaurus-hirviötä vastaan labyrintissä.

  Knossos on kaivauksissa löydetyistä saaren minolaisista palatseista suurin.

  Minolainen korkeakulttuuri kukoisti n. v. 1 500 eaa. ja loi ainutlaatuisia palatseja, kauniita mosaiikkeja, hienoja koruja ja taide-esineitä, jotka löydettiin arkeologisissa kaivauksissa niiden oltua hautautuneena tuhansia vuosia.

  Asiantunteva oppaamme vie sinut ajassa 4 000 vuotta taaksepäin myyttisiin aikoihin. Tarut kertovat eläinkultista, kaksoiskirveistä ja käärmejumalattarista. Ja sankari Theseuksen kamppailusta labyrintissä hirviö Minotaurusta vastaan sekä siitä, kuinka prinsessa Ariadne pelasti Theseuksen lankakerää käyttämällä.

  Kaiken sanotaan tapahtuneen täällä. Tietyt osat palatsia on rakennettu uudelleen, joten Euroopan vanhin sivilisaatio on helppo kuvitella tänne.

  Käymme myös arkeologisessa museossa, jossa näet lisää kaivauslöytöjä, jotka kertovat Kreetan rikkaasta ja jännittävästä menneisyydestä.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Kreikkalainen ilta

  Laulua, ruokailua ja tanssia kasvitieteellisessä puutarhassa

  Lähde mukaan hauskaan iltaan, jossa tarjoillaan hyvää kreikkalaista kotiruokaa ja viiniä tanssijoiden ja muusikkojen viihdyttäessä. Lue lisää

  Lähde mukaan hauskaan iltaan, jossa tarjoillaan hyvää kreikkalaista kotiruokaa ja viiniä tanssijoiden ja muusikkojen viihdyttäessä.

  Kreikkalainen ruoka, musiikki ja tanssi –ne täytyy jokaisen Kreikkaan tulevan kokea.

  Lähde mukaan ylös vuorille kasvitieteelliseen puutarhaan Hanian ulkopuolella. Ennen päivällistä voit kuljeskella puutarhassa kukkien, kasvien ja hedelmäpuiden keskellä tai vain nauttia näköalasta ravintolan terassilta.

  Illan aikana meitä viihdyttävät kreikkalaiset tanssijat ja muusikot samalla kun nautimme runsain määrin kreikkalaista ruokaa. Halukkaille järjestyy useimmiten myös mahdollisuus muutaman tanssiaskeleen opettelemiseen.

  Sulje

  Ilta / Ruoka, juoma & viihde

 • Kuljetus satamaan – Santorini

  Kaunis kuin postikortti

  Santorini – yksi Kreikan saariston kauneimmista saarista. Lue lisää

  Santorini – yksi Kreikan saariston kauneimmista saarista.

  Tämä retki on lisäpalvelu retkelle "Santorini, venekyyti & saarikierros" ja hintaan sisältyy ainoastaan edestakainen kuljetus satamaan. Varsinainen venematka Santoriniin kestää n. 3 tuntia.

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Limnoupolis -vesipuisto

  Yksi Kreetan parhaista vesipuistoista

  Rentoudu Lazy River -virrassa, heittäydy Kamikazeen tai kokeile saako Twister pääsi pyörälle. Loman suosikkipäivä kaikenikäisille vesipedoille! Lue lisää

  Rentoudu Lazy River -virrassa, heittäydy Kamikazeen tai kokeile saako Twister pääsi pyörälle. Loman suosikkipäivä kaikenikäisille vesipedoille!

  Bussi noutaa sinut ja seurueesi ja kuljette luonnonkauniiden maisemien halki kohti Limnopoliksen vesipuistoa. Täältä löytyy sekä vauhdikkaita kyytejä vesipedoille että runsaasti tilaa auringonpalvojille, jotka haluavat ottaa vierailullaan hieman rennommin.

  Limnopoliksen sanotaan olevan yksi Välimeren vesipuistoista, joista löytyy eniten aktiviteetteja lapsille. Puistossa on iso allas sekä vesiliukumäkiä ja -laitteita, kuten Black Hole, Triple Twist, Crazy River ja Lazy River. Lisäksi puiston alueella on lastenallas, poreallas, useita baareja, snackbaareja ja ravintola. Älä jätä väliin tätä vauhdikasta koko perheen elämyspäivää!

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Länsi-Kreeta

  Länsirannikon kohokohdat

  Käymme mm. luostarissa, viinitilalla ja Falassarnan rannalla ja pääsemme myös maistamaan alueen viinejä. Lisäksi Kreetan maineikkaan oliiviöljyn valmistus tulee sinulle tutuksi. Lue lisää

  Käymme mm. luostarissa, viinitilalla ja Falassarnan rannalla ja pääsemme myös maistamaan alueen viinejä. Lisäksi Kreetan maineikkaan oliiviöljyn valmistus tulee sinulle tutuksi.

  Aloitamme päivän vierailulla ortodoksisessa Neitsyt Marialle omistetussa Gonian luostarissa. 1200-luvulla rakennetusta, venetsialaistyylisestä luostarista löytyy monia Bysantin ajan artefakteja. Pienessä kylässä, perheen omistamalla viinitilalla pääsemme myös maistamaan alueen viinejä. Lisäksi Kreetan maineikkaan oliiviöljyn valmistus tulee sinulle tutuksi.

  Retkipäivän päätteeksi käymme yhdellä Kreetan vaikuttavimmista rannoista, Falassarnassa, joka sijaitsee aivan saaren luoteisosassa. Täällä voit nauttia valkoisesta hiekasta ja turkoosista vedestä viehättävässä ympäristössä.

  Retken hintaan sisältyy myös lounas paikallisessa tavernassa.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Santorini – venelippu

  Kaunis kuin postikortti

  Lähde Santorinille – Kreikan saariston upeimpiin kuuluvalle saarelle. Varaa laivalippu kauttamme. x Lue lisää

  Lähde Santorinille – Kreikan saariston upeimpiin kuuluvalle saarelle. Varaa laivalippu kauttamme. x

  Valkoiseksi kalkitut talot, liidunvalkoiset kappelit, joissa on sininen kupoli, sekä ainutlaatuisen kaunis näköala merelle tekevät Santorinista yhden Euroopan kuvauksellisimmista saarista.

  Pääkaupunki Thira sijaitsee ylhäällä, valtavan tulivuorenkraatterin laidalla. Kraatterin reunalta vie 580 porrasaskelmaa alas meren rantaan ja satamaan.

  Kaupungin porraskujilla on valkoiseksi kalkittuja taloja, joissa on siniset ovet, ja pieniä kahviloita, joissa miehet pelaavat backgammonia. Mustiinpukeutuneet naiset kastelevat vanhoissa oliiviöljykanistereissa kasvattamiaan mausteyrttejä. Kaikki tämä sekä valkoiset kappelit sinisine kupoleineen ovat juuri sellaisia kuin kreikkalaisessa pikkukaupunki-idyllissä pitääkin olla.

  Voit lähteä mukaan opastetulle saarikierrokselle. Tai halutessasi voit myös kierrellä omin päin Thiran käsityöliikkeissä, kahviloissa ja ravintoloissa. Sinulla on myös mahdollisuus lähteä opastetulle kierrokselle tulivuorelle, hinta n. 11 euroa. Valinta on sinun!

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Soudalahden merirosvot

  Ihana päivä merellä koko perheelle!

  Lähde nauttimaan rentouttavasta meripäivästä kaikenikäisille, auringon ja uinnin merkeissä. Lue lisää

  Lähde nauttimaan rentouttavasta meripäivästä kaikenikäisille, auringon ja uinnin merkeissä.

  Risteilemme Soudanlahden halki ja pysähdymme useasti uimaan kristallinkirkkaaseen veteen.

  Nautimme aluksella kevyen lounaan ja matkaamme samalla kohti määränpäätämme, pehmeähiekkaista Marathin rantaa. Täällä on mahdollisuus nousta maihin ja nauttia pari rentouttavaa tuntia aurinkotuolissa tai tavernassa.

  Lapsilla on aluksella mahdollisuus tavata merirosvo, joka viihdyttää perheen pienimpiä matkan aikana. Uintipysähdyksellä voit myös kävellä lankkua pitkin, aivan kuten aidossa merirosvolaivassa.

  Ihana päivä merellä odottaa koko perhettä!

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Vaellus Imbrosin rotkossa

  Kasvitieteilijän onnela

  Sopiva, 8 kilometrin vaellus sinulle, kun haluat kokea saaren dramaattisen luonnon ja maisemat lähietäisyydeltä. Lue lisää

  Sopiva, 8 kilometrin vaellus sinulle, kun haluat kokea saaren dramaattisen luonnon ja maisemat lähietäisyydeltä.

  Ihastuttava Imbrosin vaellus sopii sinulle, joka haluat kokea kukkien tuoksun, huikeat näköalat ja jyrkät vuoret tällä "vain" 8 km vaellusreitillä.

  Retkemme alkaa Imbrosin kylästä, joka sijaitsee 720 m merenpinnan yläpuolella, ja josta laskeudumme alas kohti merta ja Kommitadesin kylää. Rotkossa kasvaa useita Kreetan endeemisiä kasveja – kasveja, jotka kasvavat vain tällä saarella.

  Polku laskeutuu loivasti alaspäin ja vaellamme kuivuneessa joenuomassa, joka koostuu lähinnä irtokivistä ja sorasta. Retki edellyttää hyviä vaelluskenkiä tai vastaavia ulkoilujalkineita sekä normaalia peruskuntoa. Emme suosittele retkeä sydän- tai liikuntaelinsairauksista kärsiville.

  Matkan puolivälissä on lepopaikka, jossa voit nauttia mukaan ottamasi eväät tai vain juoda vettä.

  Perillä etelärannikolla on mahdollisuus syödä lounasta sekä pulahtaa uimaan ennen paluumatkaa yli vuorten.

  Retki on mukava yhdistelmä luontoa ja liikuntaa!

  Retki ei sovellu raskaana oleville.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Vaellus Samariarotkossa

  Suurenmoisia luontoelämyksiä

  Lähde mukaan vaativalle vaellukselle Euroopan pisimpään, 18 km pituiseen Samariarotkoon. Hieno retki aktiiviselle, hyväkuntoiselle lomailijalle! Lue lisää

  Lähde mukaan vaativalle vaellukselle Euroopan pisimpään, 18 km pituiseen Samariarotkoon. Hieno retki aktiiviselle, hyväkuntoiselle lomailijalle!

  Kuuluisa Samariarotko on Euroopan pisin (n. 18 km), ja se kulkee suoraan läpi kalkkivitasangon. Kapeimmalla kohdalla, jota kutsutaan "rautaportiksi", rotkon pystysuorien seinämien etäisyys on vain kolme metriä.

  Alussa jyrkkä alarinne muuttuu nopeasti loivemmaksi alamäeksi, ja reitin varrella virtaa pieni puro, mikä selittää paikoitellen vehreän kasvuston.

  Vaelluksen jälkeen on varattu omaa aikaa lounaan syömiseen viihtyisässä tavernassa tai uimiseen. Päivän päätteeksi teemme lyhyen veneretken rannikkokaupunki Chora Sfakioniin, jossa myös bussi odottaa paluumatkaa varten. Retki tarjoaa vaikuttavia luontoelämyksiä hyväkuntoisille!

  Pääsymaksu Samarian kansallispuistoon (5 e) ja veneretki (11 e aikuiset/6 e lapset) eivät sisälly retken hintaan. Ota mukaan kamera, vaelluskengät, vesipullo (mahdollista täyttää vaelluksen aikana) ja reppu uimavaatteille ja eväille.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Veneretki Gramvousaan

  Turkoosinsinistä vettä ja valkoisia rantoja

  Retki elämännautiskelijoille ja romantikoille vie meidät Kreetan kauneimpiin kuuluvalle rannalle. Lue lisää

  Retki elämännautiskelijoille ja romantikoille vie meidät Kreetan kauneimpiin kuuluvalle rannalle.

  Nousemme alukseen Kissamosissa, Länsi-Kreetalla. Aluksen kannella on aikaa nauttia kauniista näkymistä, meren ja Kreetan vihreiden vuorten kontrastista.

  Päämäärämme on pieni Gramvousan saari, joka sijaitsee samannimisen niemen edustalla noin kilometrin päässä rannasta.

  Perillä saarella tutustumme venetsialaiseen linnoitukseen, joka rakennettiin 1700-luvulla suojaksi merirosvoilta. Noin 20 minuutin vaelluksen jälkeen pääset ylhäällä linnoituksella ihailemaan upeita maisemia yli Kreetan rannikon ja meren.

  Sen jälkeen palaamme lyhyen matkaa takaisin päin Kreetan saarelle, kauniiseen Baloksen lahteen, jossa on aikaa uida ja rentoutua vaalealla korallirannalla.

  Lahti on matala ja sitä suojaa koralliriutta, jonka ansiosta ranta sopii erinomaisesti myös lasten uimiseen.

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Veneretki ja snorklausta

  Tutustu elämään pinnan alla

  Snorklaus on helppoa ja hauskaa! Välimeri kirkkaine vesineen tarjoaa loistavat puitteet snorklaukseen. Lähde mukaan merelle muutamaksi tunniksi! Lue lisää

  Snorklaus on helppoa ja hauskaa! Välimeri kirkkaine vesineen tarjoaa loistavat puitteet snorklaukseen. Lähde mukaan merelle muutamaksi tunniksi!

  Purjehdimme satamasta kohti Theodoroun saarta, joka sijaitsee Plataniaksen ulkopuolella. Theodoroun saari on tunnettu Kri Kri -vuohistaan ja toivottavasti näemme niitä mereltä käsin.

  Pysähdymme snorklaamaan saaren ulkopuolelle ja jos olet onnekas, voit nähdä mustekaloja, meritähtiä ja trumpettikaloja. Veneessä voit ottaa aurinkoa, juoda virkistävän juoman tai vain nauttia rauhasta ja näkymistä. Pysähdymme snorklaamaan myös toisen maailmansodan aikana mereen syöksyneen saksalaisen lentokoneen raunioille.

  Retken kesto on noin 3 tuntia. Hintaan sisältyvät tietyt paikalliset juomat, baarista voit ostaa pikkupurtavaa, voileipiä ja muita juomia. Tervetuloa mukaan!

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Vuorella pyöräilyä

  Koe Kreetan kulttuuriperintö pyörän selästä

  Koe Kreetan historia ja kulttuuri pyörän selästä kiemuraisilla pikkuteillä vuoristomaisemissa ja viljelmien keskellä. Lähde vuorille sopivan haasteelliselle pyöräretkelle kokeneen oppaan johdolla. Lue lisää

  Koe Kreetan historia ja kulttuuri pyörän selästä kiemuraisilla pikkuteillä vuoristomaisemissa ja viljelmien keskellä. Lähde vuorille sopivan haasteelliselle pyöräretkelle kokeneen oppaan johdolla.

  Pyöräilemme Aptera-linnoituksella ja pysähdymme Malaxan ylätasangolle, josta on upeat näkymät. Koet Kreetan historian tiivistetyssä muodossa; kauniita minolaisia seinämaalauksia, hienoja linnoituksia sekä bysanttilaisen luostarin ja amfiteatterin.

  Pyöräilemme rauhalliseen tahtiin vehreälle Apokornos alueelle ja Styloksen lähteille. Nautimme täällä lounaan eukalyptuspuun antamassa varjossa. Pyöräilyretkemme jatkuu viljelysteillä uneliaiden pikkukylien ohitse, kunnes saavumme retken päätteeksi Kailvesin rannalle pohjoisrannikolla.

  Matkan pituus on 60 km, josta 34 km alamäkeä. 

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu