Elounda

Itäisellä Kreetalla sijaitsevassa Eloundassa on jotain erilaista. Se on viehättävä kreikkalainen pikkukaupunki kalastusveneineen, hiekkarantoineen, aukioineen ja tavernoineen, jonka hienostunut tunnelma on tietoinen valinta. Luksushotelleja, putiikkeja ja ravintoloita tyylikkäine aurinkovarjoineen on kaikkialla. Hotellivalikoimassamme on mm. pariskunnille sopiva Sensimar-hotelli. Lentomme saapuu Iraklionin kaupunkiin.  Lue lisää

Itäisellä Kreetalla sijaitsevassa Eloundassa on jotain erilaista. Se on viehättävä kreikkalainen pikkukaupunki kalastusveneineen, hiekkarantoineen, aukioineen ja tavernoineen, jonka hienostunut tunnelma on tietoinen valinta. Luksushotelleja, putiikkeja ja ravintoloita tyylikkäine aurinkovarjoineen on kaikkialla. Hotellivalikoimassamme on mm. pariskunnille sopiva Sensimar-hotelli. Lentomme saapuu Iraklionin kaupunkiin. 

Lomakylän sijainti on myös tavallisesta poikkeava. Elounda sijaitsee syvällä suojaisessa merenlahdessa, eivätkä aallot koskaan ole korkeita ja vaalea merenpohja saa veden näyttämään kimmeltävän turkoosilta – täydellistä snorklaamiseen. Keskellä Eloundaa on ranta. Se ei ole kovin pitkä, mutta se on erittäin hyvin hoidettu ja hiekka on vaaleaa ja hienoa. Hotellien lähellä, keskustasta pohjoiseen ja etelään on useita muita hiekka- ja mukulakivirantoja.

Kalastusveneitä ja pikkuputiikkeja
Eloundan sydän on viehättävä huvivenesatama ja sen ympärillä on kellotorni, bysanttilaisia kupoleita ja tasokkaita kalaravintoloita. Aukiolla sataman luona vilisee ihmisiä ja kujilla on pieniä taidegallerioita ja muotiliikkeitä.

Lomatunnelmaa 
Eloundan maineeseen VIP-lomakohteena on vaikuttanut presidenttien, kuninkaallisten ja filmitähtien lomailu täällä. Mutta Eloundassa ei olla hienostelevia tai muodollisia. Sielultaan ja sydämeltään Elounda on edelleen idyllinen kalastajakylä – huolimatta kultareunuksista – ja täällä voit rentoutua aidossa ilmapiirissä.

Suosittelemiamme hotelleja

  • Sensimar Elounda Village Resort & Spa – oma hiekkaranta, spa, hyviä ravintoloita ja Les Mills -tunteja. Vain aikuisille.
  • Viiden tähden De Luxe -hotellit Elounda Bay Palace ja Elounda Beach.
  • Hotellit sijaitsevat hieman Eloundan keskustan ulkopuolella, lue lisää hotelliesittelyistä.

Vaikuttava Spinalongan saari
Lahden suulla on Spinalongan saari. Se on yksi Kreetan suosituimpia retkikohteita, jossa on mm. venetsialainen linnoitus 1500-luvulta. Saari kuitenkin tunnetaan parhaiten vuodesta 1903 vuoteen 1957 toimineesta leprasiirtolastaan, jonka ympärille syntyi muusta maailmasta eristetty yhteisö. Hylätyt asuinrakennukset ovat vaikuttavia ja ne inspiroivat muun muassa brittikirjailija Victoria Hislopin kirjoittamaan tunnetun romaaninsa The Island.

Retki naapurikylään ja kaupunkielämää
Spinalongan kohdalla Kreetan saarella on viihtyisä Plakan kylä vain viiden kilometrin päässä Eloundasta. Plakassa on kodikkaita, kreetalaisia tavernoja meren tuntumassa ja pitkä uimaranta. Jos haluat käydä oikeassa kaupungissa, pääset helposti Agios Nikolaokseen noin 10 kilometrin päähän.

Golfia ja vaellusretkiä
Kreeta sopii täydellisesti aktiiviseen lomailuun. Saarella on useita rantoja, joissa voit kokeilla vesiurheilua, kuten purjelautailua ja leijalautailua. Jos haluat pelata golfia, löytyy Hersonissoksen ulkopuolelta (n. 25 km päässä Iraklionista) 18-reikäinen golfkenttä. Luonto tarjoaa myös mahtavia kokemuksia, voit esimerkiksi vaeltaa tai vuokrata maastopyörän.

Mielenkiintoisia retkiä

  • Knossos ja kuningas Minoksen 3500 vuotta vanha palatsi, joka on kaivettu esiin ja osin restauroitu
  • Vesipuisto Aquaplus
  • Veneretki Santorinille tai Spinalongalle

Tutustu Kreetaan autolla 
Kreetalla on paljon nähtävää, mm. viihtyisiä pikkukyliä, värikkäitä kaupunkeja, vehreää luontoa sekä antiikin kulttuuria. Jo matkavarauksen yhteydessä voit vuokrata auton yhdeksi tai useammaksi päiväksi.
Lue lisää autonvuokrauksesta Kreetalla»

Sulje