Finnmatkojen Santa Maria

Santa Maria

Santa Maria on viehättävä ja värikäs kylä meren äärellä. Lomakohde ei ole kooltaan suuri, mutta kuitenkin Kap Verden kehittynein nykyaikaisine lomahotelleineen ja mainioine ravintoloineen, joissa kala ja äyriäiset ovat erityisen edullisia. RIU- ja Blue Star-hotelleissamme saat helposti lomallesi enemmän sisältöä.   Lue lisää

Santa Maria on viehättävä ja värikäs kylä meren äärellä. Lomakohde ei ole kooltaan suuri, mutta kuitenkin Kap Verden kehittynein nykyaikaisine lomahotelleineen ja mainioine ravintoloineen, joissa kala ja äyriäiset ovat erityisen edullisia. RIU- ja Blue Star-hotelleissamme saat helposti lomallesi enemmän sisältöä.  

Santa Maria sijaitsee vaalealla, hienohiekkaisella rannalla, joka ulottuessaan niemelle muuttuu aaltoileviksi hiekkadyyneiksi. Laitureilta ja veneistä saaren asukkaat kalastavat trooppisia kaloja, joiden nimiä tuskin olet koskaan kuullut, mutta joista valmistetaan herkullisia aterioita kylän ravintoloissa.

Vesiurheilua ja musiikkia
Purje- ja leijalautailu ovat suosittuja ja täällä on myös sukelluskeskus. Baareissa ja kaupoissa voit usein kuulla mornaa, sielukasta Kap Verden bluesiksi kutsuttua musiikkia, joka on tullut tunnetuksi maailmalla "Paljasjalkaisen diivan" Cesária Évoran kautta.

Ostoksia ja paikalliselämää
Santa Marian kävelykadulta voit ostaa naapurisaarten viinejä, afrikkalaisia koreja ja omaleimaisia koruja. Muutama kortteli ylempänä on jo paikallisasutusta, täällä pääset näkemään perinteistä kapverdeläistä arkipäivän elämää. Saarten ostos- ja huvitarjonta eivät ole verrattavissa perinteisempien matkakohteiden tarjontaan, mutta toisaalta täällä pääset tutustumaan lähemmin maahan ja kulttuuriin. Santa Mariassa on paljon baareja, rantaklubeja ja musiikkibaareja. 

Hotellivinkkejä

  • ClubHotel Riu Funana aivan rannalla – suuret altaat, spa, tenniskenttä ja kajakkeja
  • Blue Star Oasis Salinas Sea – kohteen paras sijainti rannan ja pääkadun välissä


Retkivinkkejä

  • Saarikierroksia bussilla, jeepillä tai mönkijällä
  • Meriretkiä katamaraanilla tai lasipohjaveneellä
  • Rantajuhlia: grillibuffet ja viihdeohjelmaa
Sulje

Arvioitu lentoaika:

Lentoaika Helsingistä meno n. 9 t 50 min ja paluu n. 9 t 30 min. Meno- ja paluumatkalla välilasku Teneriffalla.

Lentokenttäkuljetus:

Lentokentältä Santa Mariaan n. 18 km.  Näytä lisää

Lentokentältä Santa Mariaan n. 18 km. 

Varaa bussikuljetus hotellille
Bussikuljetus lentokentältä ensimmäiselle hotellille Santa Mariassa n. 20 min.
Bussi kulkee useimmiten monen hotellin kautta, joten kuljetusaika saattaa vaihdella. 

Erikoismatkatavaroita, kuten purjelautoja, voidaan kuljettaa bussissa rajallisesti.

Sulje

Suosituimmat hotellit