Finnmatkojen Santa Maria
S?k pris och boka resa

Santa Maria

Santa Maria on viehättävä ja värikäs kylä meren äärellä. Lomakohde ei ole kooltaan suuri, mutta kuitenkin Kap Verden kehittynein nykyaikaisine lomahotelleineen ja mainioine ravintoloineen, joissa kala ja äyriäiset ovat erityisen edullisia. Hotellivalikoimastamme löydät mm. Blue Village- ja Blue Star-hotellit. Lue lisää

Santa Maria on viehättävä ja värikäs kylä meren äärellä. Lomakohde ei ole kooltaan suuri, mutta kuitenkin Kap Verden kehittynein nykyaikaisine lomahotelleineen ja mainioine ravintoloineen, joissa kala ja äyriäiset ovat erityisen edullisia. Hotellivalikoimastamme löydät mm. Blue Village- ja Blue Star-hotellit.

Santa Maria sijaitsee vaalealla, hienohiekkaisella rannalla, joka jonkin matkan päässä muuttuu aaltoileviksi hiekkadyyneiksi. Laitureilta ja veneistä paikalliset asukkaat kalastavat trooppisia kaloja, joiden nimiä tuskin olet koskaan kuullut, mutta joista valmistetaan herkullisia aterioita kylän ravintoloissa.

Vesiurheilua ja musiikkia
Purje- ja leijalautailu ovat suosittuja ja täällä on myös sukelluskeskus. Baareissa ja kaupoissa voit usein kuulla mornaa, sielukasta Kap Verden bluesiksi kutsuttua musiikkia, joka on tullut tunnetuksi maailmalla "Paljasjalkaisen diivan" Cesária Évoran kautta.

Ostoksia ja paikalliselämää
Santa Marian kävelykadulta voit ostaa naapurisaarten viinejä, afrikkalaisia batikkikankaita ja omaleimaisia koruja. Muutama kortteli ylempänä on jo paikallisasutusta, täällä pääset näkemään perinteistä kapverdeläistä arkipäivän elämää. Saarten ostos- ja huvitarjonta eivät ole verrattavissa perinteisempien matkakohteiden tarjontaan, mutta toisaalta täällä pääset tutustumaan lähemmin maahan ja kulttuuriin.

Suosittelemiamme hotelleja

  • Blue Village Riu Funana aivan rannalla – All Inclusive, suuret altaat, tenniskenttä, kajakkeja, Bamseklubi, the Hangout nuorisolle, jumppatunteja aikuisille
  • Blue Star Oasis Salinas Sea – kohteen paras sijainti rannan ja pääkadun välissä
  • Perhelöytö-vaihtoehto Belorizonte – kolme allasaluetta ja All Inclusive
  • Viihtyisä Morabeza Uniikkien hotelliemme luokasta
  • Bue Star Melia Dunas Beach Resort – uusi hotelli runsain palveluin


Retkivinkkejä

  • Saarikierroksia bussilla tai jeepillä
  • Meriretkiä katamaraanilla tai lasipohjaveneellä
  • Opastettuja kalastusretkiä paikallisin kalastusmetodein 
  • Kapverdeläinen ilta – grillibuffet ja viihdeohjelmaa
Sulje

Arvioitu lentoaika:

Helsingistä Salille meno n. 10 t ja paluu 9 t 10 min (menolennolla välilasku Teneriffalla ja paluulennolla Gran Canarialla)

Lentokenttäkuljetus:

Lentokentältä ensimmäiseen hotelliin Santa Mariassa n. 20 min. Näytä lisää

Lentokentältä ensimmäiseen hotelliin Santa Mariassa n. 20 min.

Maksullinen lentokenttäkuljetus on varattavissa ennakkoon matkavarauksen yhteydessä. Opas on vastassa lentokentällä, mutta ei tule mukaan bussiin.

Erikoismatkatavaroita, kuten purjelautoja, voidaan kuljettaa bussissa rajallisesti.

Sulje

Suosituimmat hotellit