Santa Maria

Yhä useampi lämmöstä ja kokonaisvaltaisesta rentoutumisesta haaveileva on löytänyt aurinkoisen Kap Verden ja sen upeat rannat. Salin saarella sijaitseva Santa Maria on saarivaltion kehittynein rantalomakohde. Täällä on kaikkea nykyaikaisista rentoutumiseen sopivista hotelleista hyviin kala- ja äyriäisravintoloihin. Blue Village Riu Funanásta on vain muutama askel rannalle, altaille, ravintoloihin, kylpylään, kuntosalille sekä lasten aktiviteettien pariin. Lue lisää

Yhä useampi lämmöstä ja kokonaisvaltaisesta rentoutumisesta haaveileva on löytänyt aurinkoisen Kap Verden ja sen upeat rannat. Salin saarella sijaitseva Santa Maria on saarivaltion kehittynein rantalomakohde. Täällä on kaikkea nykyaikaisista rentoutumiseen sopivista hotelleista hyviin kala- ja äyriäisravintoloihin. Blue Village Riu Funanásta on vain muutama askel rannalle, altaille, ravintoloihin, kylpylään, kuntosalille sekä lasten aktiviteettien pariin.

Samalla on hyvä muistaa, että matkailu Kap Verdellä on kuitenkin vasta kehittymässä, ja hyvä vinkki onkin pakata matkalaukkuun pino kirjoja. Täällä ei kannata odottaa perinteisempien matkakohteiden ostosmahdollisuuksia ja huveja. Santa Mariassa on ehkä vain tusinan verran katuja, mutta toisaalta täällä on helppo tutustua maahan ja kulttuuriin. Voit kuljeskella matalien talojen ja viehättävien pikkukauppojen keskellä ja ostaa paikallista viiniä ja kapverdeläisiä cd-levyjä mutta myös afrikkalaisia batiikkikankaita ja omaleimaisia koruja. Vain muutaman korttelin päässä keskustan kävelyreiteiltä ovat asuinalueet, joissa kohtaat kapverdeläisten arjen.

Rantoja ja vesiurheilua
Olitpa missä tahansa, ranta ja meri ovat aina läsnä. Santa Maria sijaitsee vaalealla, hienohiekkaisella rannalla, joka jonkin matkan päässä muuttuu aaltoileviksi hiekkadyyneiksi. Laitureilta ja veneistä paikalliset asukkaat kalastavat valkoisia, sinisiä ja punaisia kaloja, joiden nimiä tuskin olet koskaan kuullut. Suosittuja vesiurheilulajeja ovat purje- ja leijalautailu. Vedenalaisesta maailmasta kiinnostuneille on paikallinen sukelluskeskus.

Koko perheen Blue Village
Blue Village Riu Funaná -lomakylämme sijaitsee asiakkaidemme suosikkihotellien listalla kärkipäässä. Hotellin palveluvalikoima on entisestään laajentunut kaikenikäisille tarkoitetuilla aktiviteeteilla. Hotellin sijainti pitkällä ja hienolla rannalla on täydellinen, voit helposti vaihdella allas- ja rantaelämän välillä. All Inclusive ruokineen, juomineen, jäätelöineen, välipaloineen, baaritarjoiluineen ja aktiviteetteineen sisältyy matkan hintaan. Valittavanasi on kuusi ravintolaa ja kymmenkunta baaria ja kahvilaa.

Aina Blue Villageissa

Täältä löytyy Bamseklubi, The Hangout nuorille, tanssitunteja sekä paljon muita aktiviteetteja lapsille ja nuorille. Aikuiset voivat valita useista päivittäisistä urheilu- ja kuntoiluvaihtoehdoista. Hotellialueella on kuntosali, spa, tenniskenttä sekä mahdollisuus koesukellukseen. Kaikki All Inclusiveen kuuluvana.

Muita vinkkejä perheille
Täydellisellä paikalla lähellä sekä rantaa että Santa Marian keskustaa sijaitsee Blue Star Oasis Salinas Sea. Omat Blue Star -ohjaajamme järjestävät täällä perheaktiviteetteja, joissa vanhemmat ja lapset leikkivät ja kisailevat yhdessä. Jos matkustat lasten kanssa, mutta pärjäät ilman hotellin aktiviteetteja, on Perhelöytö-luokassamme muutama hyvä vaihtoehto.

Kuntoilua
Oletko päättänyt huolehtia itsestäsi, nauttia mukavista kylpylähoidoista sekä viettää hetkiä aurinkotuolissa ja kuntoilun parissa? Tällöin kannattaa vilkaista Hyvän olon hotelliamme Tortuga Beachiä. Tämä uusi ja raikas hotelli sijaitsee hyvällä paikalla rannan äärellä ja sillä on sekä kuntosali että spa. Hotellin omalla minibussilla pääset Santa Marian keskustaan, jonne on matkaa kolme kilometriä. Toinen hyvä vaihtoehto aikuiseen makuun on Morabeza, joka sijaitsee lähellä sekä rantaa että keskustaa.

Upeaa jylhyyttä
Salin saaren maisemia leimaa upea, autio jylhyys. Saaren rakennukset ovat harvassa ja kasvillisuus vähäistä, ja suurinta osaa saarta peittää laakea hiekka- ja kiviaavikko. Kylien ja pikkukaupunkien välillä on vain muutama päällystetty tie, joten liikkuminen nelivetoisilla maastoautoilla on yleistä.

Retkiohjelmistomme

Saarikierroksemme on mainio tilaisuus tutustua laajemmin saareen ja kuulla Kap Verden historiasta ja elämästä nykyisin. Ajamme sekä päällystettyjä teitä että teiden ulkopuolella ja pysähdymme esimerkiksi saaren pääkohteessa Espargosissa, jota voi lähinnä kutsua pieneksi kyläksi. Retkiohjelmistossamme on myös mm. veneretkiä sekä mahdollisuus nähdä merenpinnan alle lasipohjaveneestä. Lue lisää Retket-välilehdeltä.

Musiikkia ja kulttuuria
Kap Verden kulttuuri on saanut vaikutteita Portugalista, Brasiliasta ja Länsi-Afrikasta. Tämä kuuluu selkeästi musiikkityylistä, jota kutsutaan nimellä morna. Morna-musiikki muistuttaa portugalilaista fadoa, jossa surumielisyys ja kaiho yhdistyvät voimaan. Vuonna 2011 kuollut maailmankuulu Cesaria Evora, "Paljasjalkainen diiva", oli morna-musiikin kirkkain tähti ja Kap Verden ylpeys.

Sulje
Arvioitu lentoaika: Helsingistä Salille meno n. 10 t ja paluu 9 t 30 min (meno- ja paluulennolla välilasku Gran Canarialla)
Lentokenttäkuljetus: Maksullinen lentokenttäkuljetus on varattavissa ennakkoon matkavarauksen yhteydessä. Opas on vastassa lentokentällä, mutta ei tule mukaan bussiin. Näytä lisää

Maksullinen lentokenttäkuljetus on varattavissa ennakkoon matkavarauksen yhteydessä. Opas on vastassa lentokentällä, mutta ei tule mukaan bussiin.

Lentokentältä ensimmäiseen hotelliin Santa Mariassa n. 20 min.

Sulje

Suosituimmat hotellit