Kap Verde – Santiago ja Sal viikossa

Kap Verden saariryhmä on yksi harvoista lämpimistä ja aurinkoisista talvikohteista kohtuullisen lentomatkan päässä. Saaren asukkaiden jännittävään, dramaattiseen historiaan sekä värikkääseen kansankulttuuriin kannattaa ehdottomasti tutustua paremmin. Tässä yhdistelmävaihtoehdossa vietät neljä päivää (kolme yötä) Santiagon saarella, ja loppuloman vietät lähellä rantoja Salin saarella, jonne myös lomalentomme laskeutuu. Lue lisää

Kap Verden saariryhmä on yksi harvoista lämpimistä ja aurinkoisista talvikohteista kohtuullisen lentomatkan päässä. Saaren asukkaiden jännittävään, dramaattiseen historiaan sekä värikkääseen kansankulttuuriin kannattaa ehdottomasti tutustua paremmin. Tässä yhdistelmävaihtoehdossa vietät neljä päivää (kolme yötä) Santiagon saarella, ja loppuloman vietät lähellä rantoja Salin saarella, jonne myös lomalentomme laskeutuu.

Santiago on Kap Verden saarista suurin sekä pinta-alaltaan että väkiluvultaan. Saari sijaitsee saariryhmän eteläosassa, ja lento sinne kestää Salilta hiukan alle tunnin. Juuri täällä syntyi Kap Verden kansakunta, ja lisäksi saarella sijaitsee maan värikäs pääkaupunki, Praia. Se oli tärkeä satama 1600-luvun Amerikkaan suuntautuvassa laivaliikenteessä.

Orjakaupan ja merirosvojen jäljillä
Tuolloin saarella kukoistivat orjamarkkinat, ja legendaariset merirosvot, kuten Francis Drake, hyökkäsivät saarelle. Vielä nykyäänkin saaren kulttuuri ja asukkaat muodostavat jännittävän yhdistelmän eurooppalaista ja afrikkalaista. Praiassa ja sen lähistöllä on monia nähtävyyksiä. Tyylikkäitä siirtomaa-aikaisia yksityispalatseja, rähjääntyneitä kujia ja värikkäitä vihannesmarkkinoita sulassa sovussa keskenään. Yhtä vaihtelevaa on ravintola-, ostos- ja viihdetarjonta.

Retkiä englantia puhuvan oppaan johdolla
Santiagolla paikallinen edustajamme järjestää englanninkielisiä retkiä. Suosittelemme erityisesti retkeä Ribeira Bravaan/Cidade Velhaan, joka on Santiagon vanhin kaupunki ja paikka, jossa kansakunta perustettiin vähän saaren löytymisen jälkeen vuonna 1460.

Rantalomakohde Santa Maria Salin saarella
Sal ja siellä sijaitseva lomakohde Santa Maria on rentouttava aurinko- ja rantalomakohde upeine rantoineen, värikkäästi maalattuine taloineen ja viehättävine pikkuputiikkeineen.

Käytännön tietoa yhdistelmälomasta
Lomalentomme Helsingistä laskeutuu Salin saarelle, jossa vietät ensimmäisen yön hotelli Belorizontessa Santa Mariassa. Toisena päivänä lennät maan sisäisellä lennolla Santiagoon (lento n. 1 t ), jossa vietät kolme seuraavaa yötä hotelli Praiamarissa FFF+, pääkaupunki Praiassa. 5. päivänä palaat lentäen takaisin Salin saarelle loman kolmeksi viimeiseksi yöksi hotelli Beloriozonteen. Aamiaiset molemmissa hotelleissa sisältyvät matkan hintaan. Huomioi, että emme takaa majoitusta edellä mainituissa hotelleissa, vaan hotellit saattavat muuttua varaustilanteen johdosta johonkin muuhun samantasoiseen hotelliin. Vahvistetut hotellitiedot saat saapuessasi Kap Verdelle.

Varaa lisäviikko
Kahdeksantena päivänä Kap Verdelle saapumisestasi on taas kotimatkan aika, mikäli et ole varannut lisäviikkoa Salilla. Lisäviikon voit halutessasi viettää hotelli Belorizontessa tai valitsemassasi muussa Santa Marian hotellissa. Yhdistelmäloman hintaan sisältyy kaikki lentomatkat. Jos olet lisämaksusta varannut lentokenttäkuljetuksen sisältyvät myös kuljetukset hotellien ja lentokenttien välillä. Varaamme oikeuden lentoaikataulumuutoksiin. Kap Verdelle matkustettaessa peritään hotelli-/matkustajaveroa 2 EUR/pv/hlö (ei alle 16-vuotiailta), korkeintaan 20 EUR/hlö. Vero maksetaan hotellille.

Finnmatkojen opaspalvelu
Finnmatkoilla on oppaita Salin saarella, voit lukea lisää opaspalvelusta valitsemasi hotellin kohdalta. Santiagolla tapaat paikallisen yhteistyökumppanimme edustajan, joka järjestää lentokenttäkuljetuksen hotellille (jos olet lisämaksusta varannut lentokenttäkuljetuksen). Koko matkan ajan käytössäsi on puhelinnumero päivystyspuhelimeemme.

Sulje

Suosituimmat hotellit