Finnmatkojen ClubHotel Riu Karamboa FFFF+
Parasta lomaa - aivan rannalla

Retket Kap Verde

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Sinun Lomasi -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Etelän aarteet

  Tutustu Boavistan saaren eteläiseen osaan!

  Boavistalla on upeita rantoja – aamupäivän aikana tutkimme saaren eteläistä osaa ja mm. tunnettua Santa Monican rantaa, jonka sanotaan olevan Kap Verden kaunein. Lue lisää

  Boavistalla on upeita rantoja – aamupäivän aikana tutkimme saaren eteläistä osaa ja mm. tunnettua Santa Monican rantaa, jonka sanotaan olevan Kap Verden kaunein.

  Aloitamme päivän vierailulla Rabilissa, joka on Boavistan suurin kaupunki. Täällä pääset kurkistamaan hiukan paikallisen väestön arkeen ja elämään.

  Matka jatkuu eteenpäin kohti Viannan aavikkoa, jossa pysähdymme valokuvaustauolle ja sinulla on aikaa kuljeskella viileän haaleassa aavikkohiekassa.

  Pienessä Povoaçãon kylässä sinulla on aikaa pistäytyä jossakin kylän pienistä baareista sammuttamassa janosi.

  Lisäksi käymme yhdellä kaikkein kuuluisimmista kapverdeläisistä rannoista, Santa Monican paratiisirannalla. Huomioithan, että Santa Monican -rannalla esiintyy ajoittain korkeita aaltoja ja virtauksia.

  Tämä retki on varattavissa joko aamu- tai iltapäiväretkenä.

  Finnmatkat lahjoittaa jokaisesta tämän retken online-varauksesta 0,50€/aikuinen ja 0,25€/lapsi eri hyväntekeväisyysprojekteihin Boavistalla.

  Sulje

  Puolipäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 35 e
 • Fon Banana

  Kolmen ruokalajin illallinen ja kapverdeläistä musiikkia

  Koko illan retki ravintola Fon Bananaan, joka sijaitsee Povoaçãon pienessä kylässä Boavistan eteläosassa. Luvassa kapverdeläistä ruokaa ja musiikkia. Lue lisää

  Koko illan retki ravintola Fon Bananaan, joka sijaitsee Povoaçãon pienessä kylässä Boavistan eteläosassa. Luvassa kapverdeläistä ruokaa ja musiikkia.

  Päivällinen koostuu alkuruoasta, pääruoasta ja jälkiruoasta. Alkuruoaksi on tarjolla hummerikeittoa tai grillattua lampaanjuustoa, valintasi mukaan. Pääruokavaihtoehtoina ovat grillatut vihannekset, kala tai kana. Jälkiruoasta pääset nauttimaan samalla kun paikallinen bändi soittaa kapverdeläistä musiikkia. Voit myös halutessasi ottaa muutaman tanssiaskeleen.

  Päivällisjuomat eivät sisälly retken hintaan. Hyvä vaihtoehto on tilata pullo tunnettua Fogo-viiniä naapurisaarelta.

  Tervetuloa herkuttelemaan paikallisella ruoalla!

  Sulje

  Ilta / Ruoka, juoma & viihde

  Hintaesimerkki 49 e
 • Kalastusretki

  Retki ammattikalastajien kanssa

  Nauti päivästä merellä sekä maailmanluokan kalastuksesta! Lähde mukaan hienolle kalastusretkelle Boavistan kauniin rannikon edustalle. Lue lisää

  Nauti päivästä merellä sekä maailmanluokan kalastuksesta! Lähde mukaan hienolle kalastusretkelle Boavistan kauniin rannikon edustalle.

  Tämän toiminnantäyteisen päivän aikana sinulla on hyvät mahdollisuudet saada saaliiksesi tonnikala. Mutta meressä on muitakin, harvinaisempia, kaloja kuten marliineja ja haita. Etsimme Atlantin kultaa Kap Verden saaria ympäröiviltä vesiltä, joita pidetään mitä parhaimpina kalavesinä.

  Koska aluksella on mukana vain kahdeksan vierasta, on sinulla hyvin aikaa katsella ja kalastaa kaikenlaisia kaloja, joita Boavistaa ympäröivillä vesillä asustaa.

  Voit osallistua retkelle vaikka et itse kalastaisikaan, jolloin hinta on edullisempi.

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 69 e
 • Katamaraani Chill Out

  Aurinkoa, uimista ja rentoutumista merellä

  Ui kristallinkirkkaassa vedessä ja nauti auringosta. Katamaraanillamme rentoudut täydellisesti. Lue lisää

  Ui kristallinkirkkaassa vedessä ja nauti auringosta. Katamaraanillamme rentoudut täydellisesti.

  Iltapäivällä on kuljetus hotellista alas Sal Rein satamaan, josta siirrymme kumiveneillä katamaraanille. Iltapäivän aikana nautimme kaikesta, mitä Atlantti tarjoaa.

  Alus pysähtyy retken aikana pari kertaa, jotta pääset pulahtamaan ihanaan veteen. Vietä päivää katamaraanilla juuri siten kuin haluat – valinta on sinun! Retkellä tarjoillaan pieniä välipaloja, olutta, viiniä ja virvoitusjuomia.

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 53 e
 • Katamaraaniretki Atlantilla

  Täydellistä rentoutumista Atlantilla!

  Ui kristallinkirkkaassa vedessä ja nauti auringosta. Katamaraanillamme rentoudut täydellisesti. Lue lisää

  Ui kristallinkirkkaassa vedessä ja nauti auringosta. Katamaraanillamme rentoudut täydellisesti.

  Niin lapset kuin aikuisetkin nauttivat tästä leppoisasta päivästä merellä ja vilvoittavista tuulista. Ota aurinkoa ja pulahda välillä uimaan katamaraanin pysähtyessä.

  Aamulla on kuljetus hotellista alas Sal Rein satamaan, josta siirrymme kumiveneillä katamaraanille. Sen jälkeen nautimme tällä puolipäiväretkellä kaikesta, mitä Atlantti tarjoaa.

  Alus pysähtyy retken aikana pari kertaa, jotta pääset pulahtamaan ihanaan veteen. Vietä päivää katamaraanilla juuri siten kuin haluat – valinta on sinun!

  Tämä retki on varattavissa joko aamu- tai iltapäiväretkenä. Retki toteutetaan päivästä riippuen joko perheretkenä tai aikuisille suunnattuna retkenä (ikäraja 16 vuotta).

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 53 e
 • Katamaraaniretki Praia da Chaveen

  Veneretki ja lounas rannalla

  Sal Rein satamasta suuntaamme kohti Praia da Chaven rantaa. Veneretkellä pääset rentoutumaan auringossa ja nauttimaan juomista ja pikkupurtavasta. Sään salliessa teemme matkan varrella uintipysähdyksen. Lue lisää

  Sal Rein satamasta suuntaamme kohti Praia da Chaven rantaa. Veneretkellä pääset rentoutumaan auringossa ja nauttimaan juomista ja pikkupurtavasta. Sään salliessa teemme matkan varrella uintipysähdyksen.

  Veneretki rannalle kestää noin 2-3 tuntia. Matkalla rannalle voit rentoutua auringossa ja nauttia retkeen kuuluvista juomista ja pikkupurtavasta. Sään salliessa pysähdymme matkan varrella uimaan ennen rannalle saapumista.

  Praia da Chaven rannalla tarjoillaan lounas ravintola Baiassa. Lounaan jälkeen ehdit katsella rannalla ympärillesi ennen kuin palaamme takaisin satamaan.

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 63 e
 • Mönkijä kahdelle hengelle

  Koe Boavistan länsirannikko mönkijän kyydissä

  Tutustumme saaren luoteisrannikon upeisiin rantoihin ja vaihtelevaan luontoon mönkijällä. Lue lisää

  Tutustumme saaren luoteisrannikon upeisiin rantoihin ja vaihtelevaan luontoon mönkijällä.

  Tutustumme Boavistaan mönkijöillä ja nautimme saaren vaihtelevista maisemista; mönkijöillä onnistumme liikkumaan myös muutoin niin vaikeakulkuisilla reiteillä. Saaren pohjoisosalle ovat tunnusomaista musta maaperä ja vulkaaniset kivet.

  Ohitamme myös Santa Marian rannan ja näemme myyttisen laivan, joka ajautui karille aivan tämä koskemattoman rannan edustalla.

  Päivän päätteeksi pysähdymme vielä Fatima-kappelilla Sal Rein ulkopuolella.

  Retki on varattavissa joko kaksi tai neljä tuntia kestävänä.

  Sulje

  Puolipäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 72 e
 • Nights of Morabeza"

  Hummeripäivällinen rannalla

  Lähde mukaan kokoillan retkelle Morabezaan nauttimaan mukavasta tunnelmasta ja hyvästä ruoasta. Lue lisää

  Lähde mukaan kokoillan retkelle Morabezaan nauttimaan mukavasta tunnelmasta ja hyvästä ruoasta.

  Nautimme päivällisen varpaat hiekassa Boavistan parhaassa ranta-loungessa – ravintola Morabezassa. Kreolin kielellä sana Morabeza tarkoittaa vieraanvaraisuutta, jonka merkityksen tulet varmasti illan aikana ymmärtämään!

  Päivällinen on tärkein ateria Kap Verden -saarilla ja se nautitaan useimmiten hieman myöhempään kuin mihin olemme tottuneet ja kestää myös hieman pidempään.

  Saarten meren läheisestä sijainnista johtuen kalat ja äyriäiset hallitsevat keittiötä. Yleisimmin tarjoillaan tonnikalaa mitä moninaisimmissa muodoissa. Tonnikalaa on tarjolla hieman erilaisemmin alkuruokana ja pääruokana on tarjolla Lagostaa, joka on saaren oma hummeri! Päivällisjuomaksi tarjoillaan tunnettua Fogo-valkoviiniä naapurisaarelta.

  Tervetuloa viettämään iltaa ja nauttimaan paikallisia makuja!

  Sulje

  Ilta / Ruoka, juoma & viihde

  Hintaesimerkki 49 e
 • Pohjoisen helmet"

  Boavistan pohjoisosien parhaat palat

  Koe Boavistan pohjoisosien luonnon, historian ja kulttuurin parhaat palat. Lue lisää

  Koe Boavistan pohjoisosien luonnon, historian ja kulttuurin parhaat palat.

  Lähde mukaan Boavistan saaren pohjoispuolelle! Retki tarjoaa katsauksen saaren historiaan ja kapverdeläiseen arkeen. Boavista kuuluu Barlaventon saariryhmään eli tuulenpuoleisiin saariin.

  Käymme Santa Marian rannalla (Praia de Santa Maria) ja näemme myyttisen laivan, joka haaksirikkoutui tämän koskemattoman rannan edustalla.

  Retki jatkuu sitten tutustumisella João Galegon ja Fundo das Figueirasin pikkukyliin. Fundo das Figueirasia pidetään pohjoisen provinssin keskuksena ja teemme kylässä pienen kävelykierroksen ja ihaillemme kauniita, värikkäitä taloja.

  Tutustumme saareen landroverien, nelivetoisten jeeppien, kyydissä, joilla pääsemme helposti perille vaikeakulkuisempiinkin paikkoihin ja nauttimaan vaihtelevista maisemista.

  Finnmatkat lahjoittaa jokaisesta tämän retken online-varauksesta 0,50€/aikuinen ja 0,25€/lapsi eri hyväntekeväisyysprojekteihin Boavistalla.

  Sulje

  Puolipäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 35 e
 • Quad

  Tutustu luoteis-Boavistaan

  Tutustumme saaren luoteisrannikon upeisiin rantoihin ja vaihtelevaan luontoon mönkijällä. Lue lisää

  Tutustumme saaren luoteisrannikon upeisiin rantoihin ja vaihtelevaan luontoon mönkijällä.

  Tutustumme Boavistaan mönkijöillä ja nautimme saaren vaihtelevista maisemista ; mönkijöillä onnistumme liikkumaan myös muutoin niin vaikeakulkuisilla reiteillä. Saaren pohjoisosalle ovat tunnusomaista musta maaperä ja vulkaaniset kivet.

  Ohitamme myös Santa Marian rannan ja näemme myyttisen laivan, joka ajautui karille aivan tämä koskemattoman rannan edustalla.

  Päivän päätteeksi pysähdymme vielä Fatima-kappelilla Sal Rein ulkopuolella.

  Retki on varattavissa joko kaksi tai neljä tuntia kestävänä.

  Sulje

  Puolipäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 67 e
 • Whale Watching

  Upea elämys merellä

  Lähde mukaan retkelle Kap Verdelle, jossa sinulla on mahdollisuus nähdä valaita. Ryhävalaat ovat aktiivisimmillaan parittelun aikaan maaliskuussa ja huhtikuussa. Kap Verde on kahdesta paikasta toinen, jonne valaat kerääntyvät. Lue lisää

  Lähde mukaan retkelle Kap Verdelle, jossa sinulla on mahdollisuus nähdä valaita. Ryhävalaat ovat aktiivisimmillaan parittelun aikaan maaliskuussa ja huhtikuussa. Kap Verde on kahdesta paikasta toinen, jonne valaat kerääntyvät.

  Parittelun aikaan ryhävalaat etsivät sopivaa parittelukumppania. Urokset yrittävät houkutella naaraita ominaisella laulullaan. Tutkijoille tämä on loistava tilaisuus kerätä aineistoa valaiden käyttäytymisestä.

  Tämä on myös loistava tilaisuus kaikille, jotka haluavat nähdä valaita. Muistathan ottaa kameran mukaan, kun lähdet merelle katamaraanin kyytiin. Oppaanasi toimii biologi, joten saat varmasti valaita koskeviin kysymyksiisi vastauksen!

  Pikkupurtavat ja juomat veneessä sekä kuljetus hotellilta (meno-paluu) sisältyvät hintaan.

  Tämä retki on varattavissa aamu- tai iltapäiväretkenä.

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 67 e
 • Värikäs Sal Rein kalastajakylä"

  Viehättävä Sal Rei ja historiaa!

  Älä unohda tutustua Sal Reihin, Boavistan provinssipääkaupunkiin. Värikkäässä, viihtyisässä kalastajakylässä on paljon nähtävää. Lue lisää

  Älä unohda tutustua Sal Reihin, Boavistan provinssipääkaupunkiin. Värikkäässä, viihtyisässä kalastajakylässä on paljon nähtävää.

  Boavistan koilliskulmassa on Sal Rei, saaren pääkaupunki. Se on pieni, kodikas kylä, jossa noin puolet saaren 8 000 asukkaasta elää. Sal Rei, jota aikoinaan kutsuttiin Port Inglesiksi, oli asuttu jo 1600-luvulla, kun englantilaiset merimiehet perustivat sinne suolatehtaan. Kylän tunnelma on leppoisa ja asukkaiden päätulonläde on kalastus.

  Täällä voit kuljeskella värikkäiden, siirtomaa-aikaisten, nyt jo charmikkaasti nukkavierujen talojen lomassa. Sal Reissä on myös satama, johon saapuu lähes kaikki Boavistan asukkaille tarkoitettu kaupallinen tavara. Matkailusta on tullut kylälle yhä tärkeämpää ja näet, kuinka täällä jatkuvasti rakennetaan uutta.

  Teemme opastetun kierroksen kylässä ja vierailemme koulussa, jos se sopii opettajalle. Saat maistella joitakin kapverdeläisiä erikoisuuksia: grogueta ja vuohenjuustoa. Piipahdamme myös Hotel Migrantessa, joka on hyvin säilynyt, 1800-luvulta peräisin oleva kartano täynnä arvokasta historiaa. Sinulla on lisäksi aikaa nauttia kupillinen kahvia tyypillisessä kapverdeläisessä baarissa. Sinulla on myös omaa aikaa tämän kehittyvän kylän tutkimiseen. Osta vaikkapa jäätelöä suositusta, pienestä sinisestä jäätelöpuodista, joka on keskellä aukiota. Tai tee tuliaisostoksia jossakin kadun varren käsityömyymälässä?

  Kun katselet merelle, näet siellä ehkä pienen saaren. Bragancan herttua rakennutti sinne 1800-luvulla linnoituksen, jonka tarkoituksena oli suojata Boavistaa merirosvojen hyökkäyksiltä.

  Finnmatkat lahjoittaa jokaisesta tämän retken online-varauksesta 0,50€/aikuinen ja 0,25€/lapsi eri hyväntekeväisyysprojekteihin Boavistalla.

  Sulje

  Puolipäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 17 e