Finnmatkojen Sisilia

Retket Italia

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Sinun Lomasi -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Alcantaran laakso ja Randazzo

  Kaunista arkkitehtuuria ja viinintuotantoa

  Lähde mukaan matkalle halki Alcantaran laakson. Retkellä tutustutaan myös Randazzoon ja vieraillaan viinitilalla. Lue lisää

  Lähde mukaan matkalle halki Alcantaran laakson. Retkellä tutustutaan myös Randazzoon ja vieraillaan viinitilalla.

  Retken aluksi kuljemme halki vehreän Alcantaran laakson, jossa pysähdymme hetkeksi kauniin joen varrelle. Randazzon markkinoilla on sunnuntaisin käynnissä erilainen näytelmä. Itse Randazzon kylä on yksi niistä harvoista kylistä, joita Etnan purkautuva laava ei ole koskaan vaurioittanut ja siksi kylässä on kaunista arkkitehtuuria ja hienoja kirkkoja. Randazzossa voit vierailla myös pienessä, perheen omistamassa gourmet-kaupassa, jossa on tarjolla salamia, juustoa ja viiniä. Kun shoppailun ja nähtävyyksien katselun tarve on tyydytetty Randazzossa, kuulemme viinitilalla Etnan rinteellä asiaa viiniatuotannosta ja saamme tietysti myös maistaa viinejä. Retken päätteeksi saat vielä maistaa toista sisilialaista herkkua, nimittäin mantelikakkuja, pienessä Linguaglossan kylässä.

  Sulje

  Kokopäiva / Ruoka, juoma & viihde

  Hintaesimerkki 48 €
 • Discover Scuba

  Sisilian rannikko pinnan alta

  Kokeile lomasi aikana jotain uutta. Tälle retkelle et tarvitse aikaisempaa kokemusta ja retki sopii täydellisesti sinulle, joka haluat kokeilla sukeltamista ilman pitkää kurssia. Sisilian rannikon vesi on kirkasta ja lämmintä ja sopii hyvin aloittelijoille. Lue lisää

  Kokeile lomasi aikana jotain uutta. Tälle retkelle et tarvitse aikaisempaa kokemusta ja retki sopii täydellisesti sinulle, joka haluat kokeilla sukeltamista ilman pitkää kurssia. Sisilian rannikon vesi on kirkasta ja lämmintä ja sopii hyvin aloittelijoille.

  Puolipäiväretken aikana pääset kokemaan painottomuuden tunteen pinnan alla. Taormina Diving & Snorkeling Centerin kanssa sukellat ensimmäisen sukelluksesi vaivattomasti ja hauskasti. Tilanteet käydään läpi ja ohjaajat ovat lähettyvilläsi koko sukelluksen ajan. Jos tämä on ensimmäinen kertasi sukelluksen parissa, on Sisilia oiva paikka aloittaa. Merimaisemaa värittävät runsas kasvillisuus ja kivimuodostumat, joiden erityinen ulkonäkö on peräisin vulkaanisesta aktiivisuudesta. Välimeressä on lisäksi montaa eri kalalajia ja korallia.

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 70 €
 • Etna

  Euroopan korkein tulivuori

  Matkasi Sisiliaan täydentyy, kun näet Etnan tai "Muncibeddun", kuten sisilialaiset vuorta kutsuvat. Lue lisää

  Matkasi Sisiliaan täydentyy, kun näet Etnan tai "Muncibeddun", kuten sisilialaiset vuorta kutsuvat.

  Huolimatta tuhosta, jota Etna on aiheuttanut, ovat vuoren maisemat kauniit. Vierailemme Silvestrin kraatereilla, jotka ovat nyt jo sammuneet. Jos olet seikkailunhaluinen, voit kiivetä suurimmalle kraatterille köysiradalla tai jeepillä.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 50 €
 • Etnan tulivuori, 2000 metrin korkeuteen

  Luontoelämyksiä korkealla

  Jännittävällä retkellä nousemme ensin 2 000 metrin korkeuteen Euroopan suurimmalla ja aktiivisimmalla tulivuorella, Etnalla. Suurenmoinen retki kuunmaisemiin! Lue lisää

  Jännittävällä retkellä nousemme ensin 2 000 metrin korkeuteen Euroopan suurimmalla ja aktiivisimmalla tulivuorella, Etnalla. Suurenmoinen retki kuunmaisemiin!

  Etna on Euroopan suurin ja aktiivisin tulivuori ja se leimaa koko Sisiliaa. Nousemme bussilla 2 000 metrin korkeuteen. Täällä voimme ihailla uskomattomia kraattereita, jotka syntyivät 1800-luvun tulivuorenpurkauksessa. Näkymät ovat fantastiset ja jähmettyneet laavavirrat ovat kiehtova näky! Täällä on matkamuistokauppa sekä mahdollisuus syödä ja juoda jotain hyvää. Retket 2000 metrin korkeuteen ja 3000 metrin korkeuteen kuljetaan samalla bussilla.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 35 €
 • Etnan tulivuori, 3000 metrin korkeuteen

  Luontoelämyksiä korkealla

  Jännittävällä retkellä nousemme 3 000 metrin korkeuteen Euroopan suurimmalla ja aktiivisimmalla tulivuorella, Etnalla. Suurenmoinen retki kuunmaisemiin! Lue lisää

  Jännittävällä retkellä nousemme 3 000 metrin korkeuteen Euroopan suurimmalla ja aktiivisimmalla tulivuorella, Etnalla. Suurenmoinen retki kuunmaisemiin!

  Etna on Euroopan suurin ja aktiivisin tulivuori ja se leimaa koko Sisiliaa. Aloitamme retken nousemalla bussilla 2 000 metrin korkeuteen. Täällä voimme ihailla uskomattomia kraattereita, jotka syntyivät 1800-luvun tulivuorenpurkauksessa. Näkymät ovat fantastiset ja jähmettyneet laavavirrat ovat kiehtova näky! Jatkamme seuraavaksi köysiradalla ylös 2 500 metrin korkeuteen, josta matkaamme minijeepeillä uskomattomissa kuunmaisemissa 3 000 metrin korkeuteen. Täällä katselemme yli kraattereiden, jotka syntyivät vuosina 2001–2002. Retket 2000 metrin korkeuteen ja 3000 metrin korkeuteen kuljetaan samalla bussilla.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 87 €
 • Isola Bella

  Snorklaa kirkkaansinisessä vedessä, kaunis näkymä yli Sisilian rannikon

  Lähde mukaan retkelle ja selvitä miksi Isola Bellaa kutsutaan Joonianmeren helmeksi. Lue lisää

  Lähde mukaan retkelle ja selvitä miksi Isola Bellaa kutsutaan Joonianmeren helmeksi.

  Tämä ihana veneretki kulkee Naxoksesta Isola Bellan luonnonsuojelualueelle, joka on monen eri lintulajin koti. Matkalla voit nauttia Taorminan upeista näkymistä vaikuttava Etna taustalla. Alus kiinnittyy laituriin Grotta Azzurassa, sinisessä luolassa. Vesi on kirkkaan sinistä ja hyvä näkyvyys tarjoaa erinomaiset puitteet snorklaukselle. Vietä ihana päivä rentoutuen ja nauttien kauniista sisilialaisesta luonnosta. Ehkäpä näet yhden Isola Bellan kauniista lintulajeista.

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

  Hintaesimerkki 30 €
 • Kaupunkikävely Syrakusassa

  Koe kaupungin jännittävä historia

  Runsaan 2700 vuoden ajan on Syrakusa ollut taloudellisesti ja kulttuurihistoriallisesti tärkeä kaupunki. Kaupungilla on ollut tärkeä rooli useissa mahtavissa valtakunnissa kautta historian. Samalla se on myös Pyhän Lucian ja keksijä Arkhimedeen syntymäkaupunki. Lue lisää

  Runsaan 2700 vuoden ajan on Syrakusa ollut taloudellisesti ja kulttuurihistoriallisesti tärkeä kaupunki. Kaupungilla on ollut tärkeä rooli useissa mahtavissa valtakunnissa kautta historian. Samalla se on myös Pyhän Lucian ja keksijä Arkhimedeen syntymäkaupunki.

  Roomalainen poliitikko Cicero kuvasi Syrakusaa "suurimmaksi ja kauneimmaksi Kreikan kaupungeista". Ymmärrät syyn varmasti, kun kävelet Neapoliksen arkeologisessa puistossa. Täällä voit nähdä suuren kreikkalaisen teatterin, roomalaisen amfiteatterin rauniot sekä kalkkikivilouhoksia, joita tyranni Dionysos käytti vankilana. Kävellessäsi halki vanhan Ortygian kaupunginosan kapeita kujia huomaat, että pitkälle ei tarvitse kävellä ennen kuin kohtaat antiikin- ja barokinaikaisia paikkoja. Pysähdymme mm. tuomiokirkolla sekä Fonte Aretusalla, makealla lähteellä jossa kasvaa papyrusta.

  Sulje

  Puolipäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 36 €
 • Lipari & Vulcano Cefalùsta

  Veneretkellä monta mielenkiintoista pysähdystä

  Lipari ja Vulcano ovat kaksi lähekkäista tuliperäistä saarta, joiden historiassa ja luonnossa riittää tutkimista. Lue lisää

  Lipari ja Vulcano ovat kaksi lähekkäista tuliperäistä saarta, joiden historiassa ja luonnossa riittää tutkimista.

  Lauttamme lähtee Lipariin aikaisin aamulla ja todella ohjelmantäyteinen retkipäivämme alkaa. Lipari on muodostunut useista tulivuorenpurkauksista ja on yksi Europan vanhimmista asuinpaikoista. Saaren museossa opit Eolisten saarten historiasta, muinaisista ajoista klassiselle hellenistisille aikakaudelle. Museon kokoelma sisältää myös kaikkea meribiologiasta, paleontologiaan ja vulkanologiaan. Saat käsityksen elämänmenosta Liparilla ja Vulcanolla, joka onkin retkemme seuraava pysähdyspaikka. Vulcano on vaikuttava saari ja tulet ymmärtämään, miksi muinaiset kreikkalaiset uskoivat saaren olevan savupiippu jumala Hefaistoksen pajassa. Täällä voit halutessasi nauttia virkistävästä mutakylvystä kylpylässä. Molemmilla saarilla on runsaasti aikaa tutustua saareen omin päin. Liparissa voit kävellä kapeita katuja pitkin, ostaa matkamuistoja tai lounastaa jossain saaren monista mukavista ravintoloista. Vulcanon musta hiekkaranta sopii täydellisesti rentoutumiseen ja jalkojen lepuuttamiseen. Vulcanosta lähdön jälkeen teemme vielä useita mielenkiintoisia pysähdyksiä paluumatkalla Cefalùun.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 60 €
 • PADI Advanced

  Sisilian rannikko pinnan alta

  PADI Advanced laajentaa ja syventää ensimmäisestä sertifikaatista saamaasi sukelluskokemusta. Kurssin loppuun mennessä hallitset navigoinnin ja pystyt sukeltamaan 30 metriin asti. Lue lisää

  PADI Advanced laajentaa ja syventää ensimmäisestä sertifikaatista saamaasi sukelluskokemusta. Kurssin loppuun mennessä hallitset navigoinnin ja pystyt sukeltamaan 30 metriin asti.

  Taormina Diving & Snorkeling Center järjestää kurssin. Pätevät ohjaajat avustavat sinua uusien tilanteiden ja haasteiden hallitsemisessa. PADI Advanced sisältää viisi sukelluskertaa, joita edeltää perusteellinen läpikäynti. Voit valita erilaisista sukelluksista, joista pakollisia ovat syväsukellus ja navigointi. Loput kolme sukellusta ovat vapaavalintaisia. Sisilian merimaisemaa värittävät runsas kasvillisuus ja kivimuodostumat, joiden erityinen ulkonäkö on peräisin vulkaanisesta aktiivisuudesta. On upea kokemus sukeltaa sinisessä luolassa Isola Bellan luonnonsuojelualueella. Luolassa olet suojassa virtauksilta ja siellä asustaa monia kaloja ja koralleja.

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 250 €
 • PADI Open Water

  Sisilian rannikko pinnan alta

  Nyt sinulla on mahdollisuus hankkia lomasi aikana kansainvälinen sukellussertifikaatti! PADI Open Water on kansainvälinen sukellussertifikaatti, joka on voimassa kaikkialla maailmassa. Lue lisää

  Nyt sinulla on mahdollisuus hankkia lomasi aikana kansainvälinen sukellussertifikaatti! PADI Open Water on kansainvälinen sukellussertifikaatti, joka on voimassa kaikkialla maailmassa.

  Taormina Diving & Snorkeling Center järjestää kurssin, johon sisältyy viisi teoriatuntia sekä viisi sukelluskertaa. Pätevät ohjaajat avustavat sinua ensimmäisen sukellussertifikaattisi hankkimisessa. Jos tämä on ensimmäinen kertasi sukelluksen parissa, on Sisilia oiva paikka aloittaa. Merimaisemaa värittävät runsas kasvillisuus ja kivimuodostumat, joiden erityinen ulkonäkö on peräisin vulkaanisesta aktiivisuudesta. Välimeressä on lisäksi montaa eri kalalajia ja korallia. Hyvällä tuurilla saatat nähdä myös merikilpikonnan. Välimeren suurimpia viehätyksiä on kuitenkin sen kirkas ja lämmin vesi.

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 350 €
 • Panarea & Stromboli Cefalùsta

  Elokuvahistoriaa ja hehkuvaa laavaa

  Ihanan merellä vietettävän päivän aikana tutustumme kahteen Liparin saarista: jetsetin suosimaan Panareaan ja Stromboliin, jossa hehkuva laava virtaa aktiivisesta tulivuoresta. Lue lisää

  Ihanan merellä vietettävän päivän aikana tutustumme kahteen Liparin saarista: jetsetin suosimaan Panareaan ja Stromboliin, jossa hehkuva laava virtaa aktiivisesta tulivuoresta.

  Cefalùksen satamassa nousemme alukseen, joka kuljettaa meidät Panarealle. Panarea on tunnettu jetsetin lomapaikkana ja se on Liparin saarista kaikkein eksklusiivisin. Saaren tunnelma ja kauniit rannat houkuttelevat rikkaita ja kuuluisia. Tutkittuamme hetken saarta omin päin jatkamme aluksella Strombolille, samaan saariryhmään kuuluvalle naapurisaarelle. Stromboli tuli 1950-luvulla tunnetuksi Ingrid Bergmanin ja Roberto Rossellinin rakkauden saarena. Heidän rakkaustarinansa sai alkunsa, kun he olivat saarella kuvaamassa Stromboli-elokuvaa. Voit kierrellä omin päin saarella ennen kun nostamme ankkurin ja kohotamme katseemme kohti Strombolin pääkraatteria. Hyvällä onnella saamme nähdä, kuinka hehkuva laava virtaa tulivuoresta ja valaisee yötaivasta.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 80 €
 • Pikku-Sisilia

  Kummisedän kylä ja Taormina

  Koe Kummisedän kylän, viehättävän Forza d'Agron tunnelma. Monet elokuvan kohtaukset kuvattiin kylässä. Romanttinen Taormina on retken toinen tutustumiskohde. Lue lisää

  Koe Kummisedän kylän, viehättävän Forza d'Agron tunnelma. Monet elokuvan kohtaukset kuvattiin kylässä. Romanttinen Taormina on retken toinen tutustumiskohde.

  Tämän retken aikana tutustumme lähiympäristöön. Matkaamme ensin pitkin rannikkoa ja nousemme sitten vuoristoon viehättävään Forza d'Agron kylään, joka sijaitsee 400 m merenpinnan yläpuolella. Kulkiessa pitkin kylän kapeita katuja tuntuu kuin siirtyisi ajassa taaksepäin. Kummisetä-elokuvien monet kohtaukset on kuvattu täällä. Kylästä avautuvat upeat näkymät ja kylän yläpuolella, vuoren huipulla seisoo normandialainen linna. Castelmolan kylässä saamme maistaa sisilialaista erikoisuutta, manteliviiniä. Baarin erikoinen sisustus on jo nähtävyys sinänsä. Retken päätteeksi tutustumme vielä romanttiseen Taorminan kaupunkiin. Pienen kaupungin autottomat kujat ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet ovat tehneet siitä yhden Sisilian tunnetuimmista matkakohteista. Kaupunki sijaitsee ylhäällä kalliolla, josta on hieno näköala Naxoksen lahdelle. Kahden kaupunginportin väliin kävelyreitillemme mahtuu aukio, renessanssipalatsi, markkinakojuja ja pieniä suihkulähteitä. Loistava retki kaikille, jotka haluavat nähdä ja kokea mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa!

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hintaesimerkki 34 €
 • Strombolin ja Panarean tulivuorisaaret

  Elokuvahistoriaa ja hehkuvaa laavaa

  Ihanan merellä vietettävän päivän aikana tutustumme kahteen Liparin saarista: jetsetin suosimaan Panareaan ja Stromboliin, jossa hehkuva laava virtaa aktiivisesta tulivuoresta. Lue lisää

  Ihanan merellä vietettävän päivän aikana tutustumme kahteen Liparin saarista: jetsetin suosimaan Panareaan ja Stromboliin, jossa hehkuva laava virtaa aktiivisesta tulivuoresta.

  Matkaamme ensin bussilla Milazzon satamakaupunkiin ja nousemme alukseen, joka kuljettaa meidät Panarealle. Panarea on tunnettu jetsetin lomapaikkana ja se on Liparin saarista kaikkein eksklusiivisin. Saaren tunnelma ja kauniit rannat houkuttelevat rikkaita ja kuuluisia. Tutkittuamme hetken saarta omin päin jatkamme aluksella Strombolille, samaan saariryhmään kuuluvalle naapurisaarelle. Stromboli tuli 1950-luvulla tunnetuksi Ingrid Bermanin ja Roberto Rossellinin rakkauden saarena. Heidän rakkaustarinansa sai alkunsa, kun he olivat saarella kuvaamassa Stromboli-elokuvaa. Voit kierrellä omin päin saarella ennen kun nostamme ankkurin ja kohotamme katseemme kohti Strombolin pääkraatteria. Hyvällä onnella saamme nähdä, kuinka hehkuva laava virtaa tulivuoresta ja valaisee yötaivasta.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

  Hintaesimerkki 90 €
 • Sukellusta

  Sisilian rannikko pinnan alta

  Retki on tarkoitettu sinulle, jolla on jo sukellussertifikaatti ja haluat tutustua Sisilian rannikkoon kahden sukelluskerran verran. Säätila ja sukellussertifikaattisi taso määräävät paikan ja ajan. Lue lisää

  Retki on tarkoitettu sinulle, jolla on jo sukellussertifikaatti ja haluat tutustua Sisilian rannikkoon kahden sukelluskerran verran. Säätila ja sukellussertifikaattisi taso määräävät paikan ja ajan.

  Taormina Diving & Snorkeling sijaitsee lähellä useita hyviä sukelluspaikkoja ja mukavalla venematkalla näet hienosti Sisilian rannikon. Sisilian merimaisemaa värittävät runsas kasvillisuus ja kivimuodostumat, joiden erityinen ulkonäkö on peräisin vulkaanisesta aktiivisuudesta. Mielenkiintoisten sukelluspaikkojen joukossa on mm. sininen luola Isola Bellan luonnonsuojelualueella. Luolassa olet suojassa virtauksilta ja siellä asustaa monia kaloja ja koralleja.

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

  Hintaesimerkki 75 €