Finnmatkojen Sisilia

Retket Italia

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Minun lomani -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Alcantaran laakso ja Randazzo

  Kaunista arkkitehtuuria ja viinintuotantoa

  Lähde mukaan matkalle halki Alcantaran laakson. Retkellä tutustutaan myös Randazzoon ja vieraillaan viinitilalla. Lue lisää

  Lähde mukaan matkalle halki Alcantaran laakson. Retkellä tutustutaan myös Randazzoon ja vieraillaan viinitilalla.

  Retken aluksi kuljemme halki vehreän Alcantaran laakson, jossa pysähdymme hetkeksi kauniin joen varrelle.

  Randazzon markkinoilla on sunnuntaisin käynnissä erilainen näytelmä. Itse Randazzon kylä on yksi niistä harvoista kylistä, joita Etnan purkautuva laava ei ole koskaan vaurioittanut ja siksi kylässä on kaunista arkkitehtuuria ja hienoja kirkkoja. Randazzossa voit vierailla myös pienessä, perheen omistamassa gourmet-kaupassa, jossa on tarjolla salamia, juustoa ja viiniä.

  Kun shoppailun ja nähtävyyksien katselun tarve on tyydytetty Randazzossa, kuulemme viinitilalla Etnan rinteellä asiaa viiniatuotannosta ja saamme tietysti myös maistaa viinejä.

  Retken päätteeksi saat vielä maistaa toista sisilialaista herkkua, nimittäin mantelikakkuja, pienessä Linguaglossan kylässä.

  Sulje

  Kokopäiva / Ruoka, juoma & viihde

 • Discover Scuba

  Sisilian rannikko pinnan alta

  Kokeile lomasi aikana jotain uutta. Tälle retkelle et tarvitse aikaisempaa kokemusta ja retki sopii täydellisesti sinulle, joka haluat kokeilla sukeltamista ilman pitkää kurssia. Sisilian rannikon vesi on kirkasta ja lämmintä ja sopii hyvin aloittelijoille. Lue lisää

  Kokeile lomasi aikana jotain uutta. Tälle retkelle et tarvitse aikaisempaa kokemusta ja retki sopii täydellisesti sinulle, joka haluat kokeilla sukeltamista ilman pitkää kurssia. Sisilian rannikon vesi on kirkasta ja lämmintä ja sopii hyvin aloittelijoille.

  Puolipäiväretken aikana pääset kokemaan painottomuuden tunteen pinnan alla. Taormina Diving & Snorkeling Centerin kanssa sukellat ensimmäisen sukelluksesi vaivattomasti ja hauskasti. Tilanteet käydään läpi ja ohjaajat ovat lähettyvilläsi koko sukelluksen ajan.

  Jos tämä on ensimmäinen kertasi sukelluksen parissa, on Sisilia oiva paikka aloittaa. Merimaisemaa värittävät runsas kasvillisuus ja kivimuodostumat, joiden erityinen ulkonäkö on peräisin vulkaanisesta aktiivisuudesta. Välimeressä on lisäksi montaa eri kalalajia ja korallia.

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

 • Etnan tulivuori

  Luontoelämyksiä korkealla

  Jännittävällä retkellä nousemme Euroopan suurimmalle ja aktiivisimmalle tulivuorelle, Etnalle. Suurenmoinen retki kuunmaisemiin! Lue lisää

  Jännittävällä retkellä nousemme Euroopan suurimmalle ja aktiivisimmalle tulivuorelle, Etnalle. Suurenmoinen retki kuunmaisemiin!

  Etna on Euroopan suurin ja aktiivisin tulivuori ja se leimaa koko Sisiliaa. Nousemme bussilla 2 000 metrin korkeuteen. Täällä voimme ihailla uskomattomia kraattereita, jotka syntyivät 1800-luvun tulivuorenpurkauksessa. Näkymät ovat fantastiset ja jähmettyneet laavavirrat ovat kiehtova näky! Täällä on matkamuistokauppa sekä mahdollisuus syödä ja juoda jotain hyvää.

  Jos olet varannut Etnan tulivuori, 3 000 metrin korkeuteen -retken jatkamme matkaa köysiradalla ylös 2 500 metrin korkeuteen, josta matkaamme minijeepeillä uskomattomissa kuunmaisemissa 3 000 metrin korkeuteen. Täällä katselemme yli kraattereiden, jotka syntyivät vuosina 2001–2002.

  Voit varata retken joko 2 000 metrin tai 3 000 metrin korkeuteen. Retket kuljetaan samalla bussilla.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Etnan tulivuori – Syrakusasta

  Euroopan korkein tulivuori

  Matkasi Sisiliaan täydentyy, kun näet Etnan tai "Muncibeddun", kuten sisilialaiset vuorta kutsuvat. Lue lisää

  Matkasi Sisiliaan täydentyy, kun näet Etnan tai "Muncibeddun", kuten sisilialaiset vuorta kutsuvat.

  Etna on Euroopan suurin ja aktiivisin tulivuori ja se leimaa koko Sisiliaa. Aloitamme retken nousemalla bussilla 2 000 metrin korkeuteen. Täällä voimme ihailla uskomattomia kraattereita, jotka syntyivät 1800-luvun tulivuorenpurkauksessa. Näkymät ovat fantastiset ja jähmettyneet laavavirrat ovat kiehtova näky! Täältä löytyy matkamuistomyymälöitä ja mahdollisuus syömiseen ja juomiseen.

  Jos olet varannut retken 3 000 metrin korkeuteen, jatkamme matkaa köysiradalla 2 500 metrin korkeuteen, josta matkaamme minijeepeillä uskomattomissa kuunmaisemissa 3 000 metrin korkeuteen. Täällä katselemme yli kraattereiden, jotka syntyivät vuosina 2001–2002.

  Retket 2000 metrin korkeuteen ja 3000 metrin korkeuteen kuljetaan samalla bussilla.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Isola Bella

  Snorklaa kirkkaansinisessä vedessä, kaunis näkymä yli Sisilian rannikon

  Lähde mukaan retkelle ja selvitä miksi Isola Bellaa kutsutaan Joonianmeren helmeksi. Lue lisää

  Lähde mukaan retkelle ja selvitä miksi Isola Bellaa kutsutaan Joonianmeren helmeksi.

  Tämä ihana veneretki kulkee Naxoksesta Isola Bellan luonnonsuojelualueelle, joka on monen eri lintulajin koti. Matkalla voit nauttia Taorminan upeista näkymistä vaikuttava Etna taustalla.

  Alus kiinnittyy laituriin Grotta Azzurassa, sinisessä luolassa. Vesi on kirkkaan sinistä ja hyvä näkyvyys tarjoaa erinomaiset puitteet snorklaukselle.

  Vietä ihana päivä rentoutuen ja nauttien kauniista sisilialaisesta luonnosta. Ehkäpä näet yhden Isola Bellan kauniista lintulajeista.

  Sulje

  Puolipäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Kaupunkikävely Syrakusassa

  Koe kaupungin jännittävä historia

  Runsaan 2700 vuoden ajan on Syrakusa ollut taloudellisesti ja kulttuurihistoriallisesti tärkeä kaupunki. Kaupungilla on ollut tärkeä rooli useissa mahtavissa valtakunnissa kautta historian. Samalla se on myös Pyhän Lucian ja keksijä Arkhimedeen syntymäkaupunki. Lue lisää

  Runsaan 2700 vuoden ajan on Syrakusa ollut taloudellisesti ja kulttuurihistoriallisesti tärkeä kaupunki. Kaupungilla on ollut tärkeä rooli useissa mahtavissa valtakunnissa kautta historian. Samalla se on myös Pyhän Lucian ja keksijä Arkhimedeen syntymäkaupunki.

  Roomalainen poliitikko Cicero kuvasi Syrakusaa "suurimmaksi ja kauneimmaksi Kreikan kaupungeista". Ymmärrät syyn varmasti, kun kävelet Neapoliksen arkeologisessa puistossa. Täällä voit nähdä suuren kreikkalaisen teatterin, roomalaisen amfiteatterin rauniot sekä kalkkikivilouhoksia, joita tyranni Dionysos käytti vankilana.

  Kävellessäsi halki vanhan Ortygian kaupunginosan kapeita kujia huomaat, että pitkälle ei tarvitse kävellä ennen kuin kohtaat antiikin- ja barokinaikaisia paikkoja. Pysähdymme mm. tuomiokirkolla sekä Fonte Aretusalla, makealla lähteellä jossa kasvaa papyrusta.

  Sulje

  Puolipäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Lipari & Vulcano

  Veneretkellä monta mielenkiintoista pysähdystä

  Lipari ja Vulcano ovat kaksi lähekkäista tuliperäistä saarta, joiden historiassa ja luonnossa riittää tutkimista. Lue lisää

  Lipari ja Vulcano ovat kaksi lähekkäista tuliperäistä saarta, joiden historiassa ja luonnossa riittää tutkimista.

  Lauttamme lähtee Lipariin aikaisin aamulla. Lipari on muodostunut useista tulivuorenpurkauksista ja on yksi Europan vanhimmista asuinpaikoista.

  Vulcano on vaikuttava saari ja tulet ymmärtämään, miksi muinaiset kreikkalaiset uskoivat saaren olevan savupiippu jumala Hefaistoksen pajassa.

  Molemmilla saarilla on runsaasti aikaa tutustua saareen omin päin. Liparissa voit kävellä kapeita katuja pitkin, ostaa matkamuistoja tai lounastaa jossain saaren monista mukavista ravintoloista. Vulcanon musta hiekkaranta sopii täydellisesti rentoutumiseen ja uimiseen.

  Vulcanosta lähdön jälkeen teemme vielä useita mielenkiintoisia pysähdyksiä paluumatkalla.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Lipari & Vulcano Cefalùsta

  Veneretkellä monta mielenkiintoista pysähdystä

  Lipari ja Vulcano ovat kaksi lähekkäista tuliperäistä saarta, joiden historiassa ja luonnossa riittää tutkimista. Lue lisää

  Lipari ja Vulcano ovat kaksi lähekkäista tuliperäistä saarta, joiden historiassa ja luonnossa riittää tutkimista.

  Lauttamme lähtee Lipariin aikaisin aamulla ja todella ohjelmantäyteinen retkipäivämme alkaa.

  Lipari on muodostunut useista tulivuorenpurkauksista ja on yksi Europan vanhimmista asuinpaikoista. Saaren museossa opit Eolisten saarten historiasta, muinaisista ajoista klassiselle hellenistisille aikakaudelle. Museon kokoelma sisältää myös kaikkea meribiologiasta, paleontologiaan ja vulkanologiaan. Saat käsityksen elämänmenosta Liparilla ja Vulcanolla, joka onkin retkemme seuraava pysähdyspaikka.

  Vulcano on vaikuttava saari ja tulet ymmärtämään, miksi muinaiset kreikkalaiset uskoivat saaren olevan savupiippu jumala Hefaistoksen pajassa. Täällä voit halutessasi nauttia virkistävästä mutakylvystä kylpylässä.

  Molemmilla saarilla on runsaasti aikaa tutustua saareen omin päin. Liparissa voit kävellä kapeita katuja pitkin, ostaa matkamuistoja tai lounastaa jossain saaren monista mukavista ravintoloista. Vulcanon musta hiekkaranta sopii täydellisesti rentoutumiseen ja jalkojen lepuuttamiseen.

  Vulcanosta lähdön jälkeen teemme vielä useita mielenkiintoisia pysähdyksiä paluumatkalla Cefalùun.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • PADI Advanced

  Sisilian rannikko pinnan alta

  PADI Advanced laajentaa ja syventää ensimmäisestä sertifikaatista saamaasi sukelluskokemusta. Kurssin loppuun mennessä hallitset navigoinnin ja pystyt sukeltamaan 30 metriin asti. Lue lisää

  PADI Advanced laajentaa ja syventää ensimmäisestä sertifikaatista saamaasi sukelluskokemusta. Kurssin loppuun mennessä hallitset navigoinnin ja pystyt sukeltamaan 30 metriin asti.

  Taormina Diving & Snorkeling Center järjestää kurssin. Pätevät ohjaajat avustavat sinua uusien tilanteiden ja haasteiden hallitsemisessa. PADI Advanced sisältää viisi sukelluskertaa, joita edeltää perusteellinen läpikäynti. Voit valita erilaisista sukelluksista, joista pakollisia ovat syväsukellus ja navigointi. Loput kolme sukellusta ovat vapaavalintaisia.

  Sisilian merimaisemaa värittävät runsas kasvillisuus ja kivimuodostumat, joiden erityinen ulkonäkö on peräisin vulkaanisesta aktiivisuudesta. On upea kokemus sukeltaa sinisessä luolassa Isola Bellan luonnonsuojelualueella. Luolassa olet suojassa virtauksilta ja siellä asustaa monia kaloja ja koralleja.

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

 • PADI Open Water

  Sisilian rannikko pinnan alta

  Nyt sinulla on mahdollisuus hankkia lomasi aikana kansainvälinen sukellussertifikaatti! PADI Open Water on kansainvälinen sukellussertifikaatti, joka on voimassa kaikkialla maailmassa. Lue lisää

  Nyt sinulla on mahdollisuus hankkia lomasi aikana kansainvälinen sukellussertifikaatti! PADI Open Water on kansainvälinen sukellussertifikaatti, joka on voimassa kaikkialla maailmassa.

  Taormina Diving & Snorkeling Center järjestää kurssin, johon sisältyy viisi teoriatuntia sekä viisi sukelluskertaa. Pätevät ohjaajat avustavat sinua ensimmäisen sukellussertifikaattisi hankkimisessa.

  Jos tämä on ensimmäinen kertasi sukelluksen parissa, on Sisilia oiva paikka aloittaa. Merimaisemaa värittävät runsas kasvillisuus ja kivimuodostumat, joiden erityinen ulkonäkö on peräisin vulkaanisesta aktiivisuudesta. Välimeressä on lisäksi montaa eri kalalajia ja korallia. Hyvällä tuurilla saatat nähdä myös merikilpikonnan. Välimeren suurimpia viehätyksiä on kuitenkin sen kirkas ja lämmin vesi.

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

 • Panarea & Stromboli Cefalùsta

  Elokuvahistoriaa ja hehkuvaa laavaa

  Ihanan merellä vietettävän päivän aikana tutustumme kahteen Liparin saarista: jetsetin suosimaan Panareaan ja Stromboliin, jossa hehkuva laava virtaa aktiivisesta tulivuoresta. Lue lisää

  Ihanan merellä vietettävän päivän aikana tutustumme kahteen Liparin saarista: jetsetin suosimaan Panareaan ja Stromboliin, jossa hehkuva laava virtaa aktiivisesta tulivuoresta.

  Cefalùksen satamassa nousemme alukseen, joka kuljettaa meidät Panarealle. Panarea on tunnettu jetsetin lomapaikkana ja se on Liparin saarista kaikkein eksklusiivisin. Saaren tunnelma ja kauniit rannat houkuttelevat rikkaita ja kuuluisia.

  Tutkittuamme hetken saarta omin päin jatkamme aluksella Strombolille, samaan saariryhmään kuuluvalle naapurisaarelle.

  Stromboli tuli 1950-luvulla tunnetuksi Ingrid Bergmanin ja Roberto Rossellinin rakkauden saarena. Heidän rakkaustarinansa sai alkunsa, kun he olivat saarella kuvaamassa Stromboli-elokuvaa.

  Voit kierrellä omin päin saarella ennen kun nostamme ankkurin ja kohotamme katseemme kohti Strombolin pääkraatteria. Hyvällä onnella saamme nähdä, kuinka hehkuva laava virtaa tulivuoresta ja valaisee yötaivasta.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Pikku-Sisilia

  Kummisedän kylä ja Taormina

  Koe Kummisedän kylän, viehättävän Forza d'Agron tunnelma. Monet elokuvan kohtaukset kuvattiin kylässä. Romanttinen Taormina on retken toinen tutustumiskohde. Lue lisää

  Koe Kummisedän kylän, viehättävän Forza d'Agron tunnelma. Monet elokuvan kohtaukset kuvattiin kylässä. Romanttinen Taormina on retken toinen tutustumiskohde.

  Tämän retken aikana tutustumme lähiympäristöön. Matkaamme ensin pitkin rannikkoa ja nousemme sitten vuoristoon viehättävään Forza d'Agron kylään, joka sijaitsee 400 m merenpinnan yläpuolella. Kulkiessa pitkin kylän kapeita katuja tuntuu kuin siirtyisi ajassa taaksepäin. Kummisetä-elokuvien monet kohtaukset on kuvattu täällä. Kylästä avautuvat upeat näkymät ja kylän yläpuolella, vuoren huipulla seisoo normandialainen linna. Castelmolan kylässä saamme maistaa sisilialaista erikoisuutta, manteliviiniä. Baarin erikoinen sisustus on jo nähtävyys sinänsä. Retken päätteeksi tutustumme vielä romanttiseen Taorminan kaupunkiin. Pienen kaupungin autottomat kujat ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet ovat tehneet siitä yhden Sisilian tunnetuimmista matkakohteista. Kaupunki sijaitsee ylhäällä kalliolla, josta on hieno näköala Naxoksen lahdelle. Kahden kaupunginportin väliin kävelyreitillemme mahtuu aukio, renessanssipalatsi, markkinakojuja ja pieni suihkulähde. Loistava retki kaikille, jotka haluavat nähdä ja kokea mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa!

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Ruuanlaittokurssi Taorminassa

  Tutustu sisilialaiseen ruokakulttuuriin

  Opettele laittamaan sisilialaisia erikoisuuksia tuoreista raaka-aineista. Italialainen huippukokki avustaa sinua keittiössä ja markkinoilla ostaessanne aineksia myöhemmin yhdessä valmistamaanne ruokaa varten. Lue lisää

  Opettele laittamaan sisilialaisia erikoisuuksia tuoreista raaka-aineista. Italialainen huippukokki avustaa sinua keittiössä ja markkinoilla ostaessanne aineksia myöhemmin yhdessä valmistamaanne ruokaa varten.

  Valmistaessasi hyvää sisilialaista ruokaa tulee sinun aivan ensimmäiseksi löytää oikeat raaka-aineet. Taorminan markkinoilla saat vinkkejä parhaan kalan, lihan ja lisukkeiden ostoon.

  Ravintola, jossa tulet valmistamaan päivän aterian, sijaitsee kävelymatkan päässä markkinoilta. Kokki kertoo päivän menyyn ja näyttää valmistusaskeleet kohta kohdalta. Pääset useaan otteeseen itse kokeilemaan ruuanlaittoa ja saat käytännön kokemusta italialaisesta keittiöstä henkilöltä, joka todella osaa asiansa.

  Italia tunnetaan ruokakulttuuristaan ja tämä on täydellinen tilaisuus kaikille ruuanlaitosta kiinnostuneille.

  Sulje

  Puolipäiva / Ruoka, juoma & viihde

 • Strombolin ja Panarean tulivuorisaaret

  Elokuvahistoriaa ja hehkuvaa laavaa

  Ihanan merellä vietettävän päivän aikana tutustumme kahteen Liparin saarista: jetsetin suosimaan Panareaan ja Stromboliin, jossa hehkuva laava virtaa aktiivisesta tulivuoresta. Lue lisää

  Ihanan merellä vietettävän päivän aikana tutustumme kahteen Liparin saarista: jetsetin suosimaan Panareaan ja Stromboliin, jossa hehkuva laava virtaa aktiivisesta tulivuoresta.

  Matkaamme ensin bussilla Milazzon satamakaupunkiin ja nousemme alukseen, joka kuljettaa meidät Panarealle. Panarea on tunnettu jetsetin lomapaikkana ja se on Liparin saarista kaikkein eksklusiivisin. Saaren tunnelma ja kauniit rannat houkuttelevat rikkaita ja kuuluisia.

  Tutkittuamme hetken saarta omin päin jatkamme aluksella Strombolille, samaan saariryhmään kuuluvalle naapurisaarelle.

  Stromboli tuli 1950-luvulla tunnetuksi Ingrid Bermanin ja Roberto Rossellinin rakkauden saarena. Heidän rakkaustarinansa sai alkunsa, kun he olivat saarella kuvaamassa Stromboli-elokuvaa.

  Voit kierrellä omin päin saarella ennen kun nostamme ankkurin ja kohotamme katseemme kohti Strombolin pääkraatteria. Hyvällä onnella saamme nähdä, kuinka hehkuva laava virtaa tulivuoresta ja valaisee yötaivasta.

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu

 • Sukellusta

  Sisilian rannikko pinnan alta

  Retki on tarkoitettu sinulle, jolla on jo sukellussertifikaatti ja haluat tutustua Sisilian rannikkoon kahden sukelluskerran verran. Säätila ja sukellussertifikaattisi taso määräävät paikan ja ajan. Lue lisää

  Retki on tarkoitettu sinulle, jolla on jo sukellussertifikaatti ja haluat tutustua Sisilian rannikkoon kahden sukelluskerran verran. Säätila ja sukellussertifikaattisi taso määräävät paikan ja ajan.

  Taormina Diving & Snorkeling sijaitsee lähellä useita hyviä sukelluspaikkoja ja mukavalla venematkalla näet hienosti Sisilian rannikon.

  Sisilian merimaisemaa värittävät runsas kasvillisuus ja kivimuodostumat, joiden erityinen ulkonäkö on peräisin vulkaanisesta aktiivisuudesta. Mielenkiintoisten sukelluspaikkojen joukossa on mm. sininen luola Isola Bellan luonnonsuojelualueella. Luolassa olet suojassa virtauksilta ja siellä asustaa monia kaloja ja koralleja.

  Sulje

  Kokopäiva / Urheilu

 • Syrakusa

  Lucian kaupunki

  Syrakusassa tutustumme muun muassa hyvin säilyneeseen kreikkalaiseen amfiteatteriin sekä tuomiokirkkoon, jossa säilytetään Pyhän Lucian patsasta. Lue lisää

  Syrakusassa tutustumme muun muassa hyvin säilyneeseen kreikkalaiseen amfiteatteriin sekä tuomiokirkkoon, jossa säilytetään Pyhän Lucian patsasta.

  Tämä retki on matka ajassa taaksepäin, antiikin aikaan, jolloin Syrakusan kaupunki taisteli Välimeren kreikkalaisen osan herruudesta mm. Ateenan kanssa.

  Retken aikana käymme kreikkalaisessa, 400-luvulla eaa. rakennetussa amfiteatterissa, joka on Sisilian tärkeimpiä nähtävyyksiä. Ortigiassa sinulla on aikaa kierrellä omin päin.

  Näet myös "Dionysoksen korvan" ja tuomiokirkon, jossa säilytetään Pyhän Lucian patsasta ja Madonna della Lacrimea.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Taormina & Etna

  Romanttinen pikkukaupunki ja Etnan tulivuori 

  Lähde kokopäiväretkelle sekä pieneen Taorminan kaupunkiin että Etnan tulivuorelle.   Lue lisää

  Lähde kokopäiväretkelle sekä pieneen Taorminan kaupunkiin että Etnan tulivuorelle.  

  Päivän alkajaiseksi suuntaamme bussilla kohti Taorminaa. Täällä sinulla on aikaa kuljeskella omin päin maalauksellisilla, kukkaistutusten koristamilla kujilla ja viihtyisillä toreilla. Voit myös käydä kreikkalaisessa teatterissa, jonka ainutlaatuinen sijainti ylimpänä kallion laella, jonne koko Taormina on rakennettu, tarjoaa upean näköalan Naxoksen lahdelle.

  Vietettyämme muutaman tunnin Taorminassa jatkamme kohti Etnan tulivuorta. Etna on Euroopan suurin aktiivinen tulivuori, ja se on lyönyt leimansa koko Sisiliaan. Ajamme bussilla 2000 m korkeuteen. Täällä pääset ihailemaan uskomattomia kraattereita, jotka ovat syntyneet 1800-luvun purkauksissa. Täällä on mahdollisuus ostaa tuliaisia sekä syodä ja juoda.

  Retki on varattavissa joko 2000 m tai 3000 m korkeuteen. Molempiin korkeuksiin menevät kulkevat päivän samalla bussilla. Tämä retki on varattavissa vain Cefalusta.       

  Sulje

  Kokopäiva / Luonto & Ulkoilu