Kalabrian ja Sisilian autoiluloma

Sisilian Messinasta on vain kolme kilometriä mantereelle ja Italian mantereen eteläisimpään provinssiin, Kalabriaan. Tämän mielenkiintoisen matkan aikana pääset kokemaan molemmat alueet. Vuokra-auto luovutetaan sinulle heti saavuttuasi ja ennakkoon varatut hotellit odottavat lähellä lentokenttää, Kalabrian Tropeassa sekä Sisilian tunnelmallisissa kohteissa: Taormina Maressa ja Syrakusassa. Vaikka pääset kokemaan lomallasi paljon, eivät ajomatkat kuitenkaan ole pitkiä; jäätelöbaarien, keskiaikaisten kaupunkien, uimarantojen ja vehreiden vuorten tutkimiselle jää runsaasti aikaa. Lue lisää

Sisilian Messinasta on vain kolme kilometriä mantereelle ja Italian mantereen eteläisimpään provinssiin, Kalabriaan. Tämän mielenkiintoisen matkan aikana pääset kokemaan molemmat alueet. Vuokra-auto luovutetaan sinulle heti saavuttuasi ja ennakkoon varatut hotellit odottavat lähellä lentokenttää, Kalabrian Tropeassa sekä Sisilian tunnelmallisissa kohteissa: Taormina Maressa ja Syrakusassa. Vaikka pääset kokemaan lomallasi paljon, eivät ajomatkat kuitenkaan ole pitkiä; jäätelöbaarien, keskiaikaisten kaupunkien, uimarantojen ja vehreiden vuorten tutkimiselle jää runsaasti aikaa.

Lentosi Suomesta laskeutuu Sisilian Cataniaan suhteellisen myöhään illalla. Siksi ensimmäinen yöpyminen on hotellissa lähellä lentokenttää. Seuraavan aamuna lähdet ajamaan kohti saaren koilliskolkkaa ja Messinaa. Kaupunki on viehättävä satamakaupunki, jossa on noin neljännesmiljoona asukasta. Messinassa on mukava kuljeskella ostoskeskuksissa, torikahviloissa ja nähtävyyksien (mm. katedraali ja Orionin suihkulähde) parissa.

Kalabrian vehreät kukkulat
Messina sijaitsee kohdassa, jossa Sisilia on lähimpänä Italian mannerta. Täältä pääset Kalabriaan autolautalla n. 30 minuutissa. Matkasi jatkuu meren lähellä kulkevia kauniita teitä halki maaseudun. Matkalla voit ihastella mm. usein huipultaan savukiehkuraa työntävää Strombolin tulivuorisaarta ja muita Eolisten saarten saariryhmään kuuluvia saaria. Kuljet matkallasi pitkin ns. Kalabrian violettia rannikkoa, ja voit poiketa mm. Nicoteran kylässä, jonka keskiaikainen linna sijaitsee kukkulalla meren äärellä. Muutaman tunnin ajomatkan päässä Messinansalmelta, olet perillä Tropeassa, jossa vietät matkan kaksi seuraavaa yötä.

Pikkukaupungin idylliä Tropeassa
Tropea on vastustamaton pikkukaupunki piazzoineen, kahvibaareineen, trattorioineen, barokkikirkkoineen ja pikkuisten kujien yllä riippuvine pyykkeineen. Piazza Canonen näköalaterassilta voit nähdä pienellä kalliosaarella sijaitsevan Santa Maria dell Isolan kirkon, heti vasemmalta puolelta alkaakin jo Tropean pitkä hiekkaranta.

Punasipulia ja vehreitä vuoria

Vehreä Serra San Brunon vuoristo kohoaa Tropean taustalla. Täällä voit suunnata vaelluspoluille, tutustua luostariin, ja nähdä valtaisat punasipuliviljelmät, joista alue on tunnettu. Tropean herkkuputiikeista voit ostaa runsaasti erilaisia punasipulista valmistettuja tuotteita – marmeladia, mehua, likööriä ja jopa punasipulilla maustettua jäätelöä (!).

Tartuffo-jäätelöä Pizzossa
Naapurikaupunki Pizzo on aivan yhtä idyllinen kuin Tropea. Vespat puikkelehtivat kivetyillä piazzoilla, merelle avautuva näköala on suurenmoinen ja trattorioissa on tietysti ruudulliset pöytäliinat. Pizzon yksi erikoisuus on
”Tartuffo-jäätelö”, kaakaolla kuorrutettu nyrkinkokoinen pallo jäätelöä, jonka sisus on suklaakastiketta.

Antiikinaikaisia veistoksia
Paluumatkalla, n. 80 km matkan jälkeen, saavut Kalabrian alueen pääkaupunkiin Reggio di Calabriaan, joka on tunnettu mm. kreikkalaisen taiteilijan, Fidiaksen, antiikinaikaisten pronssipatsaiden museosta. Tämän jälkeen palaat lautalla takaisin Sisilian puolelle ja jatkat edelleen Taormina Mareen, jossa asustat seuraavat kaksi yötä meren äärellä, romanttisen Taorminan kaupungin alapuolella.

Pilviähipovaa mukavuutta Taorminassa
Hotellisi sijaitsee lähellä uimarantoja sekä kaunista ja pikkuista Isola Bellan saarta. Köysirataa pitkin pääset viidessä minuutissa ylhäällä kalliolla sijaitsevaan Taorminan kaupunkiin. Täällä voit kuljeskella autottomilla kaduilla, muotiputiikkien, kahvibaarien, romanttisten ravintoloiden ja portaikkoisten kujien ja taidegallerioiden lomassa. Taorminassa on lisäksi kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä kuten antiikinaikainen kreikkalainen teatteri, jossa järjestetään usein konsertteja auringonlaskun aikaan. Lue lisää Taorminasta.

Autolla Etnalle
Vuokra-autolla pääset myös kätevästi moneen retkikohteeseen, kuten esim. idyllisiin Castelmolan ja Forza d’Agron kyliin. Sekä tietenkin Etnalle, Euroopan korkeimmalle (3342 m) aktiiviselle tulivuorelle, jonka rinteet kurottavat alas kohti Taorminaa. Suuntaa autosi nokka kohti Rifugio Sapienzaa, joka sijaitsee n. 2000 metrin korkeudessa. Täältä löydät ravintolan sekä köysiradan, jolla pääset halutessasi vieläkin korkeammalle.

Syrakusa – Santa Lucian kaupunki
Matkan kahdeksi viimeiseksi yöksi ajat Syrakusaan, rannikkoa myötäillen kohti etelää. Täällä mestattiin ja haudattiin suomalaisillekin tuttu pyhimys – Santa Lucia. Kaupungin suojeluspyhimyksenä Lucialla on tietysti oma kirkko sekä patsas katedraalissa.

Amfiteatteri ja luola
Jo kreikkalaisella aikakaudella 400-luvulla eaa Syrakusa oli suuri ja vilkas satamakaupunki. Antiikinaikaisella kaivuualueella on yksi maailman suurimmista kreikkalaisista teattereista ja aivan sen läheisyydessä sisäänkäynti katedraalia muistuttavaan luolaan, joka tunnetaan nimellä ”Dionysioksen korva”. Täällä tyranni Dionysioksen sanotaan salakuunnelleen luolaan vangittuja vankejaan.

Viehättävä Ortigian saari
Syrakusa on myös keskisuuri kaupunki, jossa on valtavasti tunnelmaa. Parhaiten tunnelmasta pääset nauttimaan Ortigian saaren viehättävillä kujilla, jossa kirkot, yksityispalatsit, pikkukaupat ja ravintolat sijaitsevat tiheässä, kaupungin kahden sataman välissä.

Itkevä madonna
Todisteita nykypäivän uskon ihmeteoista katolisessa kirkossa voit nähdä pistäytymällä hypermodernissa ja arkkitehtonisesti vaikuttavassa pyhätössä Santuario della Madonna delle Lacrimessa, jonka paavi vihki käyttöön 1994. Pyhättö on kartion muotoinen, 90 m korkea ja siellä on 11 000 seisoma- tai 6000 istumapaikkaa. Pyhättö on rakennettu itkevän Neitsyt Marian kultin ympärille. Neitsyt Marian sanotaan vuodattaneen kyyneliä vuonna 1953 kuvan roikkuessa köyhän nuorenparin seinällä Syrakusassa.

Yhdistä aurinkolomaan!
Kahdeksantena päivänä saapumisesta on aika palata Catanian lentokentälle, jonne palautat vuokra-auton ja lennät takaisin kotiin. Tai sitten et! Mikäli haluat autoilupaketin jatkeeksi jatkaa vielä lomailua Sisiliassa, voit varata lomaviikon jossain Finnmatkojen useasta lomakohteesta Sisiliassa. Koska lentomatka on jo maksettu, ei lisäviikko tule edes kovin kalliiksi. Voit vapaasti valita hotellisi Taormina Maresta, Taorminasta, Giardini-Naxoksesta, Letojannista tai Cefalústa.

Tutustu myös muihin autoilulomiimme.

Sulje
Arvioitu lentoaika: Helsingistä Sisiliaan n. 4 t 10 min.
Lentokenttäkuljetus: Saapuminen Catanian lentokentälle, jossa vastaanotat vuokra-auton sekä Kalabrian ja Sisilian autoiluloman reitti- ja hotelliohjeet.

Kalabrian ja Sisilian autoiluloma