• Hyvä tietää: Makadi Bay

  Etäisyyksiä

  Makadi Baysta Sekkalaan Hurghadassa n. 40 km, Luxoriin 244 km, Kairoon 571 km.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus

  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta klikkaamalla linkkejä.

  Rannat

  Pitkä korallihiekkainen ranta. Osa rannasta on matalaa. Uimatossujen käyttöä suositellaan kuolleiden korallien jäännösten vuoksi.

  Lapset

  Korkeita jalkakäytävän reunoja.

  Ympäristön esteettömyys

  Makadi Bay käsittää enimmäkseen suurehkoja yksityisiä hotellialueita.

  Lisätietoja hotelleista Finnmatkojen asiakaspalvelusta.

  Liikkuminen lomakohteessa

  Hotelleilla on päivittäisiä bussiyhteyksiä Hurghadaan, edestakainen matka n. 6 e. Bussi kulkee Hurghadan keskustaan, aikaa ostosten tekoon on n. 2 t, jonka jälkeen bussi ajaa takaisin Makadi Bayhin. Halutessasi voit palata omin päin takaisin.

  Taksi Hurghadaan n. 36 e/suunta. Paikalliset taksit eivät saa tulla Makadiin, joten taksi kannattaa tilata etukäteen myös paluumatkaa varten.

  Lomaharrastuksia

  Monille Punaisenmeren rantalomakohteissa lomaileville sukellus on tärkein urheilulaji ja loma-aktiviteetti. Yhteistyössä pohjoismaisen Colona Dive Center -sukelluskoulun kanssa El Gounassa järjestämme etukäteen varattavia PADI-sukelluskursseja ja sukelluspaketteja. Lue lisää Retket-välilehdeltä.Vinkkejä sukellukseet saat myös sukellussivuiltamme.

  Sukelluksesta maksetaan lisäksi erityinen vero, n. 2 e/hlö/pv, joka maksetaan paikan päällä. Sukellusvarusteiden vuokra, n. 23 e/pv, snorklausvarusteiden vuokra n. 5 e/pv.

  Tennis sekä erilaiset vesiurheilulajit, mm. purjelautailu. Madinat Makadissa on hiljattain avattu uusi 18-reikäinen golfkenttä. Squashkenttiä, kuntosali ja biljardi.

  Muista tämä

  Osallistu aavikkosafarille ja käy vierailemassa beduiinien luona. Koe Punaisenmeren upea vedenalainen elämä. Tutustu Kairoon, maailmanluokan metropoliin, jossa näet pyramidit ja Egyptiläisen museon. Vieraile myös Luxorissa, maailman suurimmassa ulkoilmamuseossa.

  Hintataso

  Kaupassa: 1 l vesipullo n. 0,80 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,80 e, patonki n. 1,70 e, rantasandaalit n. 5 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 3,50 e, kevyt lounas n. 5,50 e, päivällinen n. 5–14 e, pizza n. 5,50 e.

  Ulkomainen olut, viini ja väkevät alkoholijuomat ovat kalliita Egyptissä. Paikalliset viinit maksavat n. 12–14 e/pll ravintolassa ja n. 6 e verovapaassa myymälässä.

  Madinat Makadin kauppojen tarjonta on jonkin verran rajoittunutta eikä alkoholia myydä ruokakaupoissa.

  Huvit

  Makadi Bay käsittää enimmäkseen suurehkoja yksityisiä hotellialueita. Makadin keskusta on Madinat Makadissa. Täällä on joitakin kauppoja, ruokakauppa sekä muutamia à la carte -ravintoloita.

  Huvielämä on rajoittunutta. Madinat Makadissa on La Loca -disko, joka sijaitsee Iberotel Club Makadi Oasiksessa ja Sunboca-disko, joka sijaitsee Sol y Mar Makadi Sun -hotellissa.

  Internet

  Lähes kaikissa Makadin hotelleissamme on internetin käyttömahdollisuus. Myös Makadi Oasiksen lähellä on internetkahvila. Internetin käyttö on kuitenkin suhteellisen kallista.

  Internetyhteys vaihtelee usein voimakkuudeltaan ja nopeudeltaan. Ajoittain yhteyden saaminen voi olla vaikeaa.

  Puhelin

  Egyptin suuntanumero on +20. Hyvä matkapuhelinverkko.
  Tarkista oman matkapuhelimesi toimivuus omalta puhelinoperaattoriltasi.

  Sähkö

  230 V

  Asukasluku

  Makadi Bay on lomakohde, ei vakituisia asukkaita. Noin 3 000 hotellien työntekijää asuu kuitenkin alueella.

  Aikaero

  Talvella sama aika kuin Suomessa.
  Kesällä Suomen aika -1 t.

  Valuutta ja luottokortit

  Egyptin punta (LE). Luottokortti käy maksuvälineenä useimmissa suurissa ravintoloissa, kaupoissa ja kaikissa hotelleissa. Egyptin lain mukaan hotellilaskut maksetaan euroissa tai luottokortilla. Kaikissa hotelleissamme on mahdollisuus maksaa koko oleskelun laskut kerralla vastaanotossa pois lähtiessään.

  Matkakassaa suositellaan otettavaksi mukaan euroissa. Hotellialueen ulkopuolella suositellaan käytettäväksi Egyptin puntia. Madinat Makadissa on HSBC-pankki sekä pankkiautomaatti.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Rokotukset

  Lisätietoja lääkäriltä tai terveyskeskuksesta sekä Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta (www.thl.fi).

  Passi ja viisumi

  Lue passi- ja viisumimääräyksistä täältä

  Lisätietoja

  Egyptissä on erityiset määräykset tullivapaille tuotteille. Tullivapaita tuotteita voi hankkia 48 tunnin sisällä maahan saapumisesta. Sen jälkeen tämä on kiellettyä. Tuotteita myydään erityisissä verovapaissa liikkeissä ja kaikki ostetut tuotteet merkitään passiin.

  Makadi Bayssa ei ole taxfree-myymälöitä eikä muita liikkeitä, jotka myyvät tullivapaita tuotteita. Suosittelemme tullivapaiden tuotteiden ostamista ennen maahan saapumista tai lentomatkalla.

  Perjantaisin, muslimien pyhäpäivinä, liikkeet ovat kiinni aamupäivällä ja aukeavat jälleen illalla. Muslimien pyhä kuukausi, Ramadan, sijoittuu noin ajalle 28.6.–27.7.2014. Ramadanin aikana osa ravintoloista on suljettu päiväsaikaan. Osa paikallisista ravintoloista ei tarjoile alkoholia paastokuukauden aikana.

  Egyptin bakteerikanta poikkeaa siitä, mihin me olemme tottuneet. Sen vuoksi ohimenevät vatsavaivat ovat tavallisia. Vatsasairauksien riskiä voi itse vähentää pesemällä kädet ennen ruokailua sekä välttämällä hanavettä sekä jääpaloja. Rahat ovat myös erittäin todennäköinen tartuntojen lähde. Pese aina kädet sen jälkeen, kun olet käsitellyt rahoja. Turistialueiden ulkopuolella myös kannattaa olla myös varovainen kuorittujen hedelmien, kylmien kastikkeiden, kermaleivonnaisten ja jäätelön kanssa. Kohteessa saattaa olla hyttysiä, hyttysvoiteita on saatavissa apteekeissa. Lentoliikenne saattaa ajoittain häiritä.

  Marraskuun ja maaliskuun välillä saattaa olla kylmä öisin. Myös tuulet saattavat olla viileitä. Tänä aikana matkustettaessa kannattaa mukaan ottaa lämpimiä vaatteita.