Finnmatkojen Luca Helios Beach FFF+

Retket Bulgaria

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Minun lomani -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Aqua Paradise Nessebar

  Bulgarian suurin vesipuisto!

  Pulikointia vedessä ja puutarhoja. Yli 40 erilaista aktiviteettia. Täältä löytyy jokaiselle jotakin, niin vauhdikkaita kyytejä kaipaaville vesipedoille kuin auringonpalvojille, jotka haluavat ottaa hieman rennommin. Lue lisää

  Pulikointia vedessä ja puutarhoja. Yli 40 erilaista aktiviteettia. Täältä löytyy jokaiselle jotakin, niin vauhdikkaita kyytejä kaipaaville vesipedoille kuin auringonpalvojille, jotka haluavat ottaa hieman rennommin.

  Sinulla ja perheelläsi on koko päivä aikaa tutustua Aqua Paradiseen, Bulgarian suurimpaan vesipuistoon. Täällä on runsaasti vesiliukumäkiä ja altaita, kuten esimerkiksi 82 metriä pitkä vesiliukumäki The Spiral.

  Perheen pienimmille löytyy Children's Castle, joka on koristeltu satumaisin hahmoin, ja jonka leikkipaikka on jaettu erilaisia aktiviteetteja ja leikkejä ajatellen.

  Paradise Islandilta löytyvän jacuzzin ja vesihieronnan parissa pääset ottamaan rennosti. Butterfly Swimming Poolissa on vesibaari, amfiteatteri ja merirosvolaiva, jossa on näyttämö. Täällä on ohjelmaa klo 12.00–17.00, viihdyt täällä mm. tanssikoulun ja merirosvoshow'n parissa.

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

 • Katamaraaniretki Obzorista

  Nauti päivästä merellä

  Jos haluat hieman luksusta lomaasi, lähde mukaan päiväretkelle katamaraaniveneellä. Syö hyvin ja juo niin paljon kuin haluat. Lue lisää

  Jos haluat hieman luksusta lomaasi, lähde mukaan päiväretkelle katamaraaniveneellä. Syö hyvin ja juo niin paljon kuin haluat.

  Komean katamaraanin kannella nautit auringosta ja näköalasta kimaltelevalle merelle. Alus purjehtii pitkin Bulgarian Mustanmeren rannikkoa ja saat rentoutua ihanassa rauhassa merellisessä ympäristössä.

  Retken hintaan sisältyy aluksella tarjottava hyvä ruoka sekä niin paljon juotavaa kuin haluat. Alus pysähtyy välillä, jotta pääset pulahtamaan vilvoittavaan veteen. Hyvällä onnella näemme delfiinejä, jotka hypellen seuraavat alusta.

  Voit myös halutessasi lainata snorklausväineitä, ja tähyillä rapuja, kaloja ja jopa merihevosia.  

  Lounas ja juomat tarjoillaan veneellä.  

   

  Sulje

  Kokopäiva / Veneily, vesiurheilu & kalastus

 • Makuja ja perinteitä – Obzorista

  Lounas ja elämyksiä pienessä bulgarialaisessa kylässä

  Katsahdus bulgarialaisen maaseudun elämään ja tilaisuus maistella aitoa, paikallista kotiruokaa Lue lisää

  Katsahdus bulgarialaisen maaseudun elämään ja tilaisuus maistella aitoa, paikallista kotiruokaa

  Ylhäällä Balkaninvuorella on pieni kylä nimeltään Erketch. Huolimatta siitä, että kylä sijaitsee vain pari mailia vilkkaista Mustanmeren rantalomakohteista, tunnelma täällä on kuin sata vuotta ajassa taaksepäin.

  Näet ja koet retkellä, millaista bulgarialainen elämänmeno maaseudulla on. Liikumme kylässä perinteisesti aasien vetämillä vaunuilla ja vierailemme vanhassa talossa, jossa näet mm. lampaan villan keritsemistä. Tämän jälkeen pääsemme seuraamaan aidon ja perinteisen paikallisherkun eli "banitsa"-leivän valmistamista. Lisäksi saamme koemaistiaisia paikallisesta konjakista.

  Ennen kuin saavumme Erketchiin, pysähdymme vielä mehiläistarhaan, jossa pääset maistamaan hunajabrandya ja hunajaviiniä.

  Nautimme vielä perinteisen bulgarialaisen lounaan, joka koostuu mm. sesongin vihanneksista, papukeitosta, makkarasta, pannukakuista sekä jostakin makeasta jälkiruoasta.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Nessebar Obzorista

  Kulttuurihistoriallinen korulipas

  Tutustu keskiaikaisen Nessebarin kulttuurihistoriallisiin nähtävyyksiin. Tunnelma mutkittelevilla mukulakivikujilla on kuin menneiltä vuosisadoilta. Lue lisää

  Tutustu keskiaikaisen Nessebarin kulttuurihistoriallisiin nähtävyyksiin. Tunnelma mutkittelevilla mukulakivikujilla on kuin menneiltä vuosisadoilta.

  Teemme yhteisen kävelykierroksen vanhassa Nessabarissa ja vierailemme parissa vanhan kaupungin parhaiten säilyneistä kirkoista. Tämän jälkeen sinulla on omaa aikaa tutustua kaupungin mutkaisiin mukulakivikatuihin.

  Niemelle rakennettua Nessebarin kaupunkia suojaa monta sataa vuotta vanha kaupunginmuuri. Mutkittelevien mukulakivikujien varrella on Nessebarille tyypillisiä taloja, joiden alakerta on muurattu kivestä ja yläkerta on puuta. Talot ovat peräisin 1700-luvulta.

  Nessebar on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1983 alkaen. Pikkukauppojen, ravintoloiden ja taidegallerioiden lisäksi kaupungissa on nähtävyyksiä: mm. Apollon temppeli ja Johannes Kastajan kirkko 1000-luvulta.

  Kulttuurihistoriallisten muistomerkkien keskellä on myös matkamuistokauppiaita ja pilapiirtäjiä. Kaupunki on suosittu käyntikohde lähistön rantakohteiden matkailijoiden keskuudessa.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Varna

  Shoppailua, kulttuuria ja historiaa

  Lähde kokopäiväretkelle Varnaan, Bulgarian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin. Retkipäivä tarjoaa niin historiaa kuin ostoksia Varnan suurimmassa ostoskeskuksessa. Lue lisää

  Lähde kokopäiväretkelle Varnaan, Bulgarian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin. Retkipäivä tarjoaa niin historiaa kuin ostoksia Varnan suurimmassa ostoskeskuksessa.

  Bulgarian pohjoisosassa siaitseva Varna on sekä merkittävä satamakaupunki että suosittu lomakohde. Käymme päivän aikana Varnan suurimmassa ostoskeskuksessa, jossa voit tehdä ostoksia parin tunnin ajan. Varnan keskustassa on järjestetty myös opastettu kierros ja vierailemme kauniissa katedraalissa, joka on rakennettu 1800-luvulla.

  Ehdit myös omin päin tutustumaan Varnaan ennen paluumatkaa Obzoriin 

   

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

 • Veneretki ja Nessebar

  Aurinkoa, uimista ja keskiaikaisia kujia

  Retkellä koet paljon lyhyessä ajassa. Päivä alkaa rentouttavalla veneretkellä ja sen jälkeen tutustumme keskiaikaiseen Nessebarin kaupunkiin. Lue lisää

  Retkellä koet paljon lyhyessä ajassa. Päivä alkaa rentouttavalla veneretkellä ja sen jälkeen tutustumme keskiaikaiseen Nessebarin kaupunkiin.

  Lähdemme bussilla Nessebariin, jossa nousemme alukselle. Purjehdimme kohti Elenitea ja pysähdymme kauniiseen lahteen, jossa voit hypätä uimaan Mustaanmereen. Voit kokeilla kalaonneasi tai vain rentoutua kannella auringossa.

  Palattuamme takaisin Nessebariin teemme kierroksen vanhassa kaupungissa ja tutustumme yhteen parhaiten säilyneistä kirkoista. Niemelle rakennettua kaupunkin suojaa monta sataa vuotta vanha kaupunginmuuri. Mutkittelevien mukulakivikujien varrella on Nessebarille tyypillisiä taloja, joiden alakerta on muurattu kivestä ja yläkerta on puuta. Talot ovat peräisin 1700-luvulta.

  Nessebar on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1983 alkaen. Pikkukauppojen, ravintoloiden ja taidegallerioiden lisäksi kaupungissa on nähtävyyksiä: Apollon temppeli ja Johannes Kastajan kirkko 1000-luvulta. Kulttuurihistoriallisten muistomerkkien keskellä on myös matkamuistokauppiaita ja pilapiirtäjiä. Kaupunki on suosittu käyntikohde lähistön rantakohteiden matkailijoiden keskuudessa.

  Kierroksen jälkeen bussi kuljettaa meidät takaisin Obzoriin.

  Aluksella tarjoillaan päivän aikana maittava lounas.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri