Finnmatkojen Luca Helios Beach FFF+

Retket Bulgaria

Tästä näet lomakohteesi retkivalikoiman ja voit tutustua retkiin jo ennen loman alkua. Retket ovat suosittuja ja varaamalla paikkasi etukäteen varmistat että mahdut varmasti mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin retkiohjelman sekä retkien sisällön ja hintojen suhteen.

Sinun lomasi

Voit varata useimmat retket netistä etukäteen, jo 60 päivää ennen lähtöä. Kirjaudu Sinun Lomasi -sivulle varausnumerollasi, tee varaus ja varmista paikkasi retkelle!

Retkityyppi

 • Aqua Paradise Nessebar

  Bulgarian suurin vesipuisto!

  Pulikointia vedessä ja puutarhoja. Yli 40 erilaista aktiviteettia. Täältä löytyy jokaiselle jotakin, niin vauhdikkaita kyytejä kaipaaville vesipedoille kuin auringonpalvojille, jotka haluavat ottaa hieman rennommin. Lue lisää

  Pulikointia vedessä ja puutarhoja. Yli 40 erilaista aktiviteettia. Täältä löytyy jokaiselle jotakin, niin vauhdikkaita kyytejä kaipaaville vesipedoille kuin auringonpalvojille, jotka haluavat ottaa hieman rennommin.

  Sinulla ja perheelläsi on koko päivä aikaa tutustua Aqua Paradiseen, Bulgarian suurimpaan vesipuistoon. Täällä on runsaasti vesiliukumäkiä ja altaita, kuten esimerkiksi 82 metriä pitkä vesiliukumäki The Spiral.

  Perheen pienimmille löytyy Children's Castle, joka on koristeltu satumaisin hahmoin, ja jonka leikkipaikka on jaettu erilaisia aktiviteetteja ja leikkejä ajatellen.

  Paradise Islandilta löytyvän jacuzzin ja vesihieronnan parissa pääset ottamaan rennosti. Butterfly Swimming Poolissa on vesibaari, amfiteatteri ja merirosvolaiva, jossa on näyttämö. Täällä on ohjelmaa klo 12.00–17.00, viihdyt täällä mm. tanssikoulun ja merirosvoshow'n parissa.

  Sulje

  Kokopäiva / Pääsymaksu & Lippu

  Hinta esimerkki 20 €
 • Makuja ja perinteitä – Obzorista

  Lounas ja elämyksiä pienessä bulgarialaisessa kylässä

  Katsahdus bulgarialaisen maaseudun elämään ja tilaisuus maistella aitoa, paikallista kotiruokaa Lue lisää

  Katsahdus bulgarialaisen maaseudun elämään ja tilaisuus maistella aitoa, paikallista kotiruokaa

  Ylhäällä Balkaninvuorella on pieni kylä nimeltään Erketch. Huolimatta siitä, että kylä sijaitsee vain pari mailia vilkkaista Mustanmeren rantalomakohteista, tunnelma täällä on kuin sata vuotta ajassa taaksepäin.

  Näet ja koet retkellä, millaista bulgarialainen elämänmeno maaseudulla on. Liikumme kylässä perinteisesti aasien vetämillä vaunuilla ja vierailemme vanhassa talossa, jossa näet mm. lampaan villan keritsemistä. Tämän jälkeen pääsemme seuraamaan aidon ja perinteisen paikallisherkun eli "banitsa"-leivän valmistamista. Lisäksi saamme koemaistiaisia paikallisesta konjakista.

  Ennen kuin saavumme Erketchiin, pysähdymme vielä mehiläistarhaan, jossa pääset maistamaan hunajabrandya ja hunajaviiniä.

  Nautimme vielä perinteisen bulgarialaisen lounaan, joka koostuu mm. sesongin vihanneksista, papukeitosta, makkarasta, pannukakuista sekä jostakin makeasta jälkiruoasta.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hinta esimerkki 37 €
 • Veneretki ja Nessebar

  Aurinkoa, uimista ja keskiaikaisia kujia

  Retkellä koet paljon lyhyessä ajassa. Päivä alkaa rentouttavalla veneretkellä ja sen jälkeen tutustumme keskiaikaiseen Nessebarin kaupunkiin. Lue lisää

  Retkellä koet paljon lyhyessä ajassa. Päivä alkaa rentouttavalla veneretkellä ja sen jälkeen tutustumme keskiaikaiseen Nessebarin kaupunkiin.

  Lähdemme bussilla Nessebariin, jossa nousemme alukselle. Purjehdimme kohti Elenitea ja pysähdymme kauniiseen lahteen, jossa voit hypätä uimaan Mustaanmereen.

  Voit kokeilla kalaonneasi tai vain rentoutua kannella auringossa. Lounaaksi nautimme kalaa ja salaattia.

  Palattuamme takaisin Nessebariin teemme kierroksen vanhassa kaupungissa ja tutustumme yhteen parhaiten säilyneistä kirkoista.

  Niemelle rakennettua kaupunkin suojaa monta sataa vuotta vanha kaupunginmuuri. Mutkittelevien mukulakivikujien varrella on Nessebarille tyypillisiä taloja, joiden alakerta on muurattu kivestä ja yläkerta on puuta. Talot ovat peräisin 1700-luvulta.

  Nessebar on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1983 alkaen. Pikkukauppojen, ravintoloiden ja taidegallerioiden lisäksi kaupungissa on nähtävyyksiä: Apollon temppeli ja Johannes Kastajan kirkko 1000-luvulta.

  Kulttuurihistoriallisten muistomerkkien keskellä on myös matkamuistokauppiaita ja pilapiirtäjiä. Kaupunki on suosittu käyntikohde lähistön rantakohteiden matkailijoiden keskuudessa.

  Kierroksen jälkeen bussi kuljettaa meidät takaisin Obzoriin.

  Sulje

  Kokopäiva / Historia & Kulttuuri

  Hinta esimerkki 41 €