• Hyvä tietää: Barbadoksen länsirannikko

  Etäisyyksiä

  Bridgetownista lentokentälle 16 km, Holetowniin 11,5 km ja Speighstowniin 20 km.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus

  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta klikkaamalla linkkejä.

  Rannat

  Kaikki Länsirannikon rannat ovat hiekkarantoja. Bridgetownista Haywoods Beachille 21 km, Mullins Beachille 17 km, Sandy Lane Bayhin 10 km, Paradise Beachille 5,5 km ja Brandons Beachille 3,5 km.

  Lapset

  Länsirannikko on Barbadoksen lapsiystävällisin lomakohde. Täällä tuulee vähemmän, mistä johtuen sen rannat soveltuvat paremmin pienten lasten perheille. Lisäksi täältä löydät useita leikkipaikkoja sekä lapsiystävällisiä hotelleja.

  Hotellit on rakennettu täällä hieman laajemmalle alueelle verrattuna etelärannikon lomakohteeseen, jonka johdosta länsirannikolla vallitsee paikallisempi tunnelma. Sama pätee alueen kauppoihin, baareihin ja muihin paikkoihin, mikä edelleen vahvistaa kohteen rauhallisempaa ilmapiiriä.

  Ympäristön esteettömyys

  Lisätietoa hotelleista saat asiakaspalvelustamme.

  Liikkuminen lomakohteessa

  Paikallisbussi liikennöi viiden minuutin välein ja sen kyydissä pääset matkaamaan koko saaren ympäri hintaan 1,50 USD. Taksihinnat ovat keskimäärin euroissa seuraavat:

  Lentokenttä – St. Lawrence Gap 8,50 e
  Lentokenttä – Bridgetown 12 e
  Lentokenttä – Holetown 15 e
  Lentokenttä – Speightstown 19,50 e
  Lentokenttä– St Lawrence Gap 8,50 e
  Lentokenttä– Holetown 8,50 e
  Lentokenttä – Speightstown 13 e
  Lentokenttä – Bathsheba 15 e.

  Suurin osa takseista on vuokrattavissa myös päiväretkille. Tällöin käytöstä veloitetaan tuntitaksalla, joka on noin 13 e–16,50 e/tunti (20–25 USD). Matkustajien määrä voi vaikuttaa myös vuokrahintaan.

  Autonvuokraus ennakkoon

  Autoja ei ole varattavissa etukäteen. Kysy autonvuokrausmahdollisuudesta oppaalta paikan päällä. Vasemmanpuoleinen liikenne.

  Lomaharrastuksia

  Sukellusta, snorklausta, golfia, tennistä, squashia, vesihiihtoa, vesiskootteriajeluja, syvänmerenkalastusta, purjehdusta ja ratsastusta.

  Surffaamisesta kiinnostuneille etelä- ja länsirannikko tarjoaa muun muassa body- ja kitesurffausta, tuulen voimakkuudesta johtuen. Parhaimmat rannat purjelautailulle löytyvät Bathsheba-rannalta ja Crane Beachilta.

  Barbadoksella on runsaasti golfkenttiä, mm. Sandy Lane Country Club, joka sijaitsee luksushotelli Sandy Lanen yhteydessä. Länsirannikolla sijaitsevat ylelliset golfklubit Apes Hill ja Royal Westmoreland.

  Muista tämä

  Harbour Lights Beach Party, Plantation Show, katamaraaniretki jossa voit uida yhdessä kilpikonnien kanssa, kasvitieteellinen puutarha, Chattel Village jossa voit ostaa paikallisia käsitöitä, Oistinsin Fish Fry Dinner perjantaisin.

  Hintataso

  Kaupassa: 1 litra vettä n. 1 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 1 e, vaalea leipä n. 1 e, rantasandaalit n. 10–13 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 2 e, kevyt lounas n. 15 e ja kevyt päivällinen n. 35 e.

  Ravintolapalvelut

  Ostokset

  Huvit

  Harbour Lights ja Oistins perjantaisin.

  Internet

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Barbados
  http://www.visitbarbados.org/

  Puhelin

  Maanumero +1, suuntanumero 246.
  Tarkista oman matkapuhelimesi toimivuus omalta puhelinoperaattoriltasi.

  Sähkö

  110 V, adapteria tarvitaan.

  Asukasluku

  Vakituisia asukkaita Barbadoksella noin 285 000. Vuosittain Barbadoksella vierailee n. 575 000 matkailijaa, jonka lisäksi noin 616 000 henkilöä on päivän saarivierailun tekeviä risteilymatkustajia.

  Aikaero

  Suomen aika -6 t.

  Valuutta ja luottokortit

  Barbadoksen dollari (BBD).

  Luottokortit toimivat saarella ja käteisen nostaminen pankkiautomaateista on yksinkertaista. Valuutan vaihtaminen onnistuu parhaiten pankkikonttoreissa, sillä muita rahanvaihtopaikkoja ei ole useita. Hotelleissa valuutanvaihto on kalliimpaa.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Rokotukset

  Lisätietoja lääkäriltä tai terveyskeskuksesta sekä Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta (www.thl.fi).

  Passi ja viisumi

  Lue passi- ja viisumimääräyksistä täältä»

  Lisätietoa

  Maahantulomääräysten mukaan Barbadokselle mennessä ei mukana saa olla armeijatyyppisiä maastokuvioituja vaatteita, laukkuja tai muita artikkeleita. Ne takavarikoidaan maahan saapuessa ja niistä sakotetaan.

  Vasemman puoleinen liikenne. Barbadoksen saari on kooltaan 34 x 23 km.

  Taxfree: Kuten muillakin Barbadoksella lomailevilla, myös sinulla on mahdollisuus ostaa erilaisia kulutustuotteita taxfree-hinnoin, toisinaan jopa puoleen hintaan siitä mitä maksaisit tuotteesta kotona. Kysy lisää oppaaltasi paikan päällä.

  Lisävuoteet: Barbadoksella on varsinaisia lisävuoteita vain harvoissa hotelleissa, joten lisävuoteen varannut jakaa tavallisesti normaalin parivuoteen toisen matkaseurueeseen kuuluvan kanssa.

  Jotkut hotellit tarjoavat mahdollisuuden kompensoida lomailuun liittyviä ympäristövaikutuksia. Vapaaehtoinen ympäristökorvaus maksetaan yleensä kirjautuessa ulos hotellista.

  Tupakointi

  Barbadoksen tupakkalainsäädäntö on hyvin tiukka. Tupakointi on kielletty kaikilla yleisillä paikoilla ja yleisissä rakennuksissa. Useimmissa hotelleissa tätä lakia noudatetaan tarkasti ja tupakointikielto koskee hotellin lisäksi myös parvekkeita.