• Hyvä tietää: Barbadoksen etelärannikko

  Etäisyyksiä

  Bridgetownista lentokentälle 16 km, St. Lawrens Gapiin 7 km, Oistinsiin 12 km, Holetowniin 11,5 km ja Speighstowniin 20 km.

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus

  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta klikkaamalla linkkejä.

  Rannat

  Kaikki rannat etelärannikolla ovat hiekkarantoja. Bridgetownista Crane Beachille 20 km, Miami Beachille 12 km, Maxwell Beachille 9 km, Dover Beachille 7 km ja Amaryllis Beachille 3 km. Crane Beach on tuulisin ranta, mutta sen rannat ovat samalla saaren kauneimpia.

  Lapset

  Osassa Etelärannikkoa voi tuulla joskus, mutta tietyillä rannoilla on aallonmurtajien suojaamia laguuneja. Tällaisia rantoja löytyy muun muassa seuraavista hotelleista: Amaryllis Beach Resort, Oceans Two Barbados ja Coconut Court Beach.

  Etelärannikolla on harvoja lasten leikki- ja puuhapaikkoja, ja lapsiystävällisimmät kohteet sijaitsevat länsirannikolla.

  Ympäristön esteettömyys

  Accra Beach Hotel & Spa -hotellissa sekä Amaryllis Beach Resortissa on huoneita, jotka sopivat myös pyörätuolilla liikkuville liikuntaesteisille. Rannoille ei ole ajoluiskia. Lisätietoa hotelleista saat asiakaspalvelustamme.

  Liikkuminen lomakohteessa

  Paikallisbussi liikennöi viiden minuutin välein ja sen kyydissä pääset matkaamaan koko saaren ympäri hintaan 1 USD (n. 0,75 euroa, helmikuu 2011). Taksihinnat ovat keskimäärin euroissa seuraavat:

  Lentokenttä – St. Lawrence Gap 8,50 e
  Lentokenttä – Bridgetown 12 e
  Lentokenttä – Holetown 15 e
  Lentokenttä – Speightstown 19,50 e
  Lentokenttä– St Lawrence Gap 8,50 e
  Lentokenttä– Holetown 8,50 e
  Lentokenttä – Speightstown 13 e
  Lentokenttä – Bathsheba 15 e.

  Suurin osa takseista on vuokrattavissa myös päiväretkille. Tällöin käytöstä veloitetaan tuntitaksalla, joka on noin 13 e–16,50 e/tunti (20–25 USD). Matkustajien määrä voi vaikuttaa myös vuokrahintaan.

  Autonvuokraus ennakkoon

  Autoja ei ole varattavissa etukäteen. Kysy autonvuokrausmahdollisuudesta oppaalta paikan päällä. Vasemmanpuoleinen liikenne.

  Lomaharrastuksia

  Sukellusta, golfia, squashia, vesihiihtoa, vesiskootteriajeluja, syvänmerenkalastusta, purjehdusta ja ratsastusta. Surffaamisesta kiinnostuneille on muun muassa body- ja kitesurffausta. Parhaat rannat purjelautailulle löytyvät Etelärannikon Bathsheba- ja Crane Beach -rannoilta, joissa tulee voimakkaammin.

  Barbadoksella on runsaasti golfkenttiä, mm. Sandy Lane Country Club, joka sijaitsee luksushotelli Sandy Lanen yhteydessä.

  Muista tämä

  Harbour Lights Beach Party, Plantation Show, katamaraaniretki jossa voit uida yhdessä kilpikonnien kanssa, kasvitieteellinen puutarha, Chattel Village jossa voit ostaa paikallisia käsitöitä, Oistinsin Fish Fry Dinner perjantaisin.

  Hintataso

  Kaupassa: 1 litra vettä n. 1 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 1 e, vaalea leipä n. 1 e, rantasandaalit n. 10–13 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 2 e, kevyt lounas n. 10 e ja kevyt päivällinen n. 30 e.

  Ravintolapalvelut

  Ostokset

  Huvit

  Harbour Lights ja Oistins perjantaisin.

  Internet

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Barbados
  http://www.visitbarbados.org/

  Puhelin

  Maanumero +1, suuntanumero 246.
  Tarkista oman matkapuhelimesi toimivuus omalta puhelinoperaattoriltasi.

  Sähkö

  110 V, adapteria tarvitaan.

  Asukasluku

  Vakituisia asukkaita Barbadoksella noin 285 000. Vuosittain Barbadoksella vierailee n. 575 000 matkailijaa, jonka lisäksi noin 616 000 henkilöä on päivän saarivierailun tekeviä risteilymatkustajia.

  Aikaero

  Suomen aika -6 t.

  Valuutta ja luottokortit

  Barbadoksen dollari (BBD).

  Luottokortit toimivat saarella ja käteisen nostaminen pankkiautomaateista on yksinkertaista. Valuutan vaihtaminen onnistuu parhaiten pankkikonttoreissa, sillä muita rahanvaihtopaikkoja ei ole useita. Hotelleissa valuutanvaihto on kalliimpaa.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.

  Rokotukset

  Lisätietoja lääkäriltä tai terveyskeskuksesta sekä Matkailijan terveysoppaasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta (www.thl.fi).

  Passi ja viisumi

  Lue passi- ja viisumimääräyksistä täältä»

  Lisätietoja

  Maahantulomääräysten mukaan Barbadokselle mennessä ei mukana saa olla armeijatyyppisiä maastokuvioituja vaatteita, laukkuja tai muita artikkeleita. Ne takavarikoidaan maahan saapuessa ja niistä sakotetaan.

  Vasemman puoleinen liikenne. Barbadoksen saari on kooltaan 34 x 23 km.

  Taxfree: Kuten muillakin Barbadoksella lomailevilla, myös sinulla on mahdollisuus ostaa erilaisia kulutustuotteita taxfree-hinnoin, toisinaan jopa puoleen hintaan siitä mitä maksaisit tuotteesta kotona. Kysy lisää oppaaltasi paikan päällä.

  Lisävuoteet: Barbadoksella on varsinaisia lisävuoteita vain harvoissa hotelleissa, joten lisävuoteen varannut jakaa tavallisesti normaalin parivuoteen toisen matkaseurueeseen kuuluvan kanssa.

  Jotkut hotellit tarjoavat mahdollisuuden kompensoida lomailuun liittyviä ympäristövaikutuksia. Vapaaehtoinen ympäristökorvaus maksetaan yleensä kirjautuessa ulos hotellista.

  Tupakointi

  Barbadoksen tupakkalainsäädäntö on hyvin tiukka. Tupakointi on kielletty kaikilla yleisillä paikoilla ja yleisissä rakennuksissa. Useimmissa hotelleissa tätä lakia noudatetaan tarkasti ja tupakointikielto koskee hotellin lisäksi myös parvekkeita.